Oneplus 6 lanseras nästan säkert den 5 maj

Oneplus har inte haft det helt lätt med att hålla specifikationer kring Oneplus 6 hemliga. Senaste nytt att läcka ut i förväg är datumet för när den nya telefonen släpps.

Mycket kring telefonen Oneplus 6 har redan läckt ut; designen, specifikationer och information om tillbehör. Nu antyder en kinesisk affisch för modellen att den kommer att lanseras den 5 maj.

Det finns flera sätt att handskas med läckor och Oneplus har valt ett av de bättre genom att bekräfta några av uppgifterna. Traditionellt lanserar sin nya modell i juni, men på grund av alla läckor som varit nu kan en tidigare lansering vara aktuell.

Efter tekniska specifikationer läckte ut på nätet så gick Oneplus rätt snabbt ut med officiella specifikationer för telefonen. Då bekräftade de att telefonen kommer använda sig av systemkretsen Snapdragon 845 och erbjuda två olika modeller. En med 6 gigabyte primärminne samt 128 gigabyte lagring och en med 8 gigabyte primärminne samt 256 gigabyte lagring. På baksidan av telefonen hittas tre kameralinser; två med 20 megapixlar och en med 16 megapixlar. På framsidan finns en kamera med 20 megapixlar för dina selfie-behov. Batteriet ska ha 3450 milliamperetimmar och mjukvaran är Android 8.1 Oreo.

Älska flärpen – eller dölj den

Läs vår intervju: Oneplus vd dissar trender och behåller hörlursuttaget Pete Lau, vd för Oneplus, har bekräftat att telefonen kommer ha en Iphone X-liknande flärp på framsidan. I en intervju med The Verge sa medgrundaren Carl Pei nyligen att användarna måste "lära sig älska flärpen", vilket inte mottogs särskilt väl. Tillverkaren kommer därför, enligt Laus forumkommentarer, i en uppdatering som kommer efter lanseringen att göra det möjligt för användare att dölja flärpen. Precis som på Huawei P20 kommer området vid sidan om flärpen kunna svartas ut för att ge illusionen att det inte finns någon flärp.

Vår redaktör Amanda Reventlid träffade Pete Lau under Mobile World Congress i Barcelona tidigare i år. Där fick han en fråga om huruvida de tänker stoppa in en flärp i kommande mobiler. Då gav han ett glidande politiker-svar om att Oneplus inte följer trender – om de väljer att ha en flärp är det för att det ger den bästa användarupplevelsen. Amanda minns också att Lau var betydligt mer skeptisk till att ta bort hörlursuttaget än till en eventuell flärp.

Pete Lau ger på företagets forum följande förklaring till varför Oneplus 6 nu ändå får en flärp. De behövde hitta en skärm till modellen som lever upp till företagens hårda krav samt att den dessutom behövde finnas i tillräckligt stora mängder. Den skärm som klarade kravlistan råkar ha en flärp. Enligt Lau har Oneplus-användarna också gjort det klart och tydligt att de inte vill ha fysiskt större enheter – men väl mer skärmyta. En skärm med flärp är – just nu – det enda sättet att som Oneplus kan leverera båda dessa önskemål i en telefon.

Trådlösa hörlurar

Ett rykte som inte är officiellt bekräftat ännu är det att tillverkaren har ett par trådlösa hörlurar på gång. Företaget har nämligen ansökt om blåtandscertifiering för något som heter Oneplus Bullets Wireless. Det krävs nog inte allt för många hjärnceller att räkna ut att det är trådlösa varianter av de befintliga Oneplus Bullets. Det är faktiskt ett par riktigt bra lurar för dryga 200 kronor och förhoppningsvis kommer den trådlösa varianten hålla samma höga kvalité för ett vettigt pris. Om de trådlösa lurarna kommer att lanseras i samband med den nya telefonen återstår att se.

Källa: Oneplus forum | The Verge | Playfuldroid | Techtastic (översatt) | Bluetooth-certifieringen för Oneplus Bullets Wireless

Kommentarer
16 svar

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.