Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykteskarusellen fortsätter

Spotify gör gratisabonnemanget godare

Enligt uppgifter arbetar Spotify på att göra sin mobilapp enklare att använda, och gratisversionen av musiktjänsten mer njutbar.

Spotify har lyckats samla massor av musikälskare världen över, till stor del tack vare att de erbjuder en gratisversion av sitt abonnemang. De som inte vill betala drabbas däremot av bland annat reklamavbrott samt begränsade möjligheter att kontrollera musiken och skapa spellistor.

Den nyligen börsintroducerade musiktjänsten vill nu ta krafttag för att dra in nya användare. Nu uppges Spotify arbeta på en ny och mer attraktiv version av sitt gratisabonnemang. Särskilt fokus läggs på att göra mobilappen lättare och tydligare att använda.

Gratis är inkörsporten

Gratisanvändare ska framöver få snabbare åtkomst till spellistor, och i högre grad kunna styra vilka låtar som rekommenderas, uppger anonyma källor till Bloomberg. Spotify väntas nå milstolpen 200 miljoner användare mot slutet av det här året, men de som betalar utgör i dagsläget drygt 70 miljoner, alltså mindre än hälften. Ändå står den gruppen för cirka 90 procent av tjänstens intäkter.

Läs mer: Spotify har något att visa 24 april För Spotify är det därför jätteviktigt att slussa sina gratisanvändare till ett betalalternativ, och hur man gör detta är en ständig källa till konflikter mellan musiktjänsten och skivbolagen. De senare efterfrågar en mer begränsad gratistjänst, medan Spotify själva menar att ett attraktivt gratisalternativ är en viktig komponent i kampen om kunderna.

24 april håller Spotify ett pressevent, och väntas då presentera ytterligare nyheter. Det har ryktats om både en smart högtalare och ett speciellt tillbehör för bilen. Kanske kommer då också en trevligare mobilapp stå på menyn – vi får se!

Källa: Bloomberg

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.