Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google börjar identifiera spam-samtal

Googles telefonapp för Android kommer äntligen börja vidarekoppla oönskade samtal direkt till röstbrevlådan. Detta bör förhoppningsvis innebära att du slipper resa dig upp från soffan i onödan för någon som vill sälja ett telefonabonnemang till dig.

Det känns som det kvittar hur många listor jag skriver upp mig på, telefonförsäljare envisas fortfarande med att ringa mig med ojämna mellanrum. Den svenskutvecklade appen True Caller har länge varit riktigt bra på att filtrera bort spam-samtal men på senare tid tycker jag att den appen tyvärr blivit lite för stor och intrusiv för sitt eget bästa. Men True Caller är kvar som primär telefonapp på telefonen då själva grundfunktionaliteten är väsentlig.

Men snart verkar det som att jag kommer kunna slopa True Caller eftersom Googles egna telefonapp, som redan nu varnar om potentiella spam-samtal, kommer vidarekoppla oönskade samtal direkt till röstbrevlådan. Detta ska den göra utan några störande ringsignaler eller notiser. Numret som ringde kommer dock fortfarande synas i telefonhistoriken och eventuella röstmeddelanden som lämnas kommer synas bland röstmeddelanden.

Denna funktion kommer rullas ut till Android-telefoner inom de närmsta veckorna men om du har en Pixel, Nexus eller Android One så bör du kunna testa funktionen via betan på Play Store redan nu.

Orkar du inte vänta på att få prova denna funktion så kan du sidladda beta-versionen via APKMirror och installera den på en kompatibel telefon.

Hur hanterar ni oönskade samtal just nu? Använder du ett spam-filter, klickar du bort manuellt eller tar du samtalet och hanterar det som en oplanerad men trevlig pratstund?

Källa: Play Store | APKMirror Store | The Verge

Läs mer:

Google smygtestar Google Assistent i Sverige (nyhet, 2018-03-09)
Google I/O inleds 8 maj (nyhet, 2018-01-24)

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.