Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google släpper byggsatser för smarta hemmet

Google gillar kartong, och börjar sälja två byggsatser för det smarta hemmet. En högtalare och en kamera med en Raspberry Pi som hjärta och Googles mjukvara, kan det vara något?

När det gäller smarta hemmet-prylar har trenden att bygga egna lösningar alltid varit stark och det är inte så konstigt. Den som är lite händig kan med hjälp av en billig Raspberry Pi bygga en egen lösning som är både billigare och mer flexibel än de färdigbyggda produkter som säljs.

Nu vill Google haka på bygga eget-trenden med hjälp av två byggsatser som gör det möjligt att snabbt och enkelt skapa en smart högtalare respektive en smart övervakningskamera. Paketen heter AIY Voice respektive AIY Vision, där AIY är en förkortning av "Artifical Intelligence Yourself" eller ungefär "skapa din egen AI". Det hela är en ordlek på DIY, alltså "gör det själv".

I paketen ingår en Raspberry Pi Zero som driver hela härligheten, och alla komponenter som behövs inklusive högtalarelement, kameradel, sladdar och lättbegripliga instruktioner. Byggmaterialet är annars kartong, och för tankarna till Google Cardboard, ett billigt VR-set för mobiltelefonen. Google lanserar också en tillhörande app för Android för att konfigurera bygget. En IOS-version utlovas inom kort.

Paketet med den smarta högtalaren kostar 49,99 dollar och kameran 89,99. I svenska kronor skulle det motsvara drygt 500 respektive 900 kronor. I dagsläget säljs de dock endast i USA hos butikskedjan Target, men Google skriver att de arbetar på att lansera produkterna globalt hos olika återförsäljare. Intressant nog kostar en färdigbyggd smart högtalare i form av Google Home Mini ungefär lika mycket, men det kan ju såklart vara kul att bygga sin egen också.

Har du själv byggt någonting till ditt smarta hem? Hur gick det?

Källa: Googles blogg för utvecklare

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.