Iphone SE kan uppdateras redan i sommar

En uppföljare till Iphone X är knappast att vänta förrän i september, men redan i sommar kan Iphone SE ersättas av en ny Iphone-modell visar registreringsbeteckningar som Apple har gjort.

Om det är något vi lärt oss av Apple är det att kronjuvelen Iphone uppdateras en gång varje år, och att detta är i september under ett stort mediaevenemang. Ytterst sällan har Apple avvikit från den rutinen, och det var många år sedan nu.

Däremot släpptes varianten Iphone SE i mars 2016, och detta är prestandamässigt mer blygsam modell som ska tilltala de som framförallt vill ha en mindre Iphone-modell än flaggskeppen med sina stora skärmar. Många väntar på att Iphone SE ska få en uppdatering, och nya tecken tyder på att detta kan ske så tidigt som i sommar.

Det är den franska webbsajten Consomac som har grävt lite, och hittat registreringsbeteckningar för nya telefonmodeller som Apple gjort till organisationen EEC (Eurasian Economic Commission). Samma metod har tidigare avslöjat Apple-produkter innan de lanseras, bland annat förra årets Ipad.

Iphone SE – en storlek som tilltalar många

Många som inte behöver den senaste och bästa prestandan har verkligen tagit Iphone SE till sitt hjärta. När Ida här på 99 testade produkten vid lanseringen 2016 tyckte hon iallafall så här:

"Iphone SE löser allt det jag stör mig på med 6S Plus. Den är liten och smidig. Det går att navigera med en hand och jag är aldrig rädd för att tappa den. Den mindre skärmen gör att jag vid längre surfsessioner börjar leta efter min Ipad eller dator."

Rykten runt en ny Iphone SE har handlat om en snabbare processor, bättre kamera och eventuellt stöd för trådlös laddning som finns hos Iphone 8 och Iphone X. Om telefonen kommer att ha samma klassiska design som dagens Iphone SE återstår däremot att se.

Källa: Consomac (på franska)

Kommentarer
5 svar

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en vecka, och så här tycker han.

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.