Iphone SE kan uppdateras redan i sommar

En uppföljare till Iphone X är knappast att vänta förrän i september, men redan i sommar kan Iphone SE ersättas av en ny Iphone-modell visar registreringsbeteckningar som Apple har gjort.

Om det är något vi lärt oss av Apple är det att kronjuvelen Iphone uppdateras en gång varje år, och att detta är i september under ett stort mediaevenemang. Ytterst sällan har Apple avvikit från den rutinen, och det var många år sedan nu.

Däremot släpptes varianten Iphone SE i mars 2016, och detta är prestandamässigt mer blygsam modell som ska tilltala de som framförallt vill ha en mindre Iphone-modell än flaggskeppen med sina stora skärmar. Många väntar på att Iphone SE ska få en uppdatering, och nya tecken tyder på att detta kan ske så tidigt som i sommar.

Det är den franska webbsajten Consomac som har grävt lite, och hittat registreringsbeteckningar för nya telefonmodeller som Apple gjort till organisationen EEC (Eurasian Economic Commission). Samma metod har tidigare avslöjat Apple-produkter innan de lanseras, bland annat förra årets Ipad.

Iphone SE – en storlek som tilltalar många

Många som inte behöver den senaste och bästa prestandan har verkligen tagit Iphone SE till sitt hjärta. När Ida här på 99 testade produkten vid lanseringen 2016 tyckte hon iallafall så här:

"Iphone SE löser allt det jag stör mig på med 6S Plus. Den är liten och smidig. Det går att navigera med en hand och jag är aldrig rädd för att tappa den. Den mindre skärmen gör att jag vid längre surfsessioner börjar leta efter min Ipad eller dator."

Rykten runt en ny Iphone SE har handlat om en snabbare processor, bättre kamera och eventuellt stöd för trådlös laddning som finns hos Iphone 8 och Iphone X. Om telefonen kommer att ha samma klassiska design som dagens Iphone SE återstår däremot att se.

Källa: Consomac (på franska)

Kommentarer
18 svar

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Andreas flyger till Paris för att titta på Honors senaste telefon, som skryter med både skärmhål och 48 megapixlars kamera. Vad vill du att vi kikar extra på?

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Apples karttjänst har nu fått stöd för kollektivtrafik i Sverige, inklusive bussar, tunnelbana, rälsbuss och Intercity-tåg.

Tack till Innis för detta #nyhetstips!

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!