Iphone SE kan uppdateras redan i sommar

En uppföljare till Iphone X är knappast att vänta förrän i september, men redan i sommar kan Iphone SE ersättas av en ny Iphone-modell visar registreringsbeteckningar som Apple har gjort.

Om det är något vi lärt oss av Apple är det att kronjuvelen Iphone uppdateras en gång varje år, och att detta är i september under ett stort mediaevenemang. Ytterst sällan har Apple avvikit från den rutinen, och det var många år sedan nu.

Däremot släpptes varianten Iphone SE i mars 2016, och detta är prestandamässigt mer blygsam modell som ska tilltala de som framförallt vill ha en mindre Iphone-modell än flaggskeppen med sina stora skärmar. Många väntar på att Iphone SE ska få en uppdatering, och nya tecken tyder på att detta kan ske så tidigt som i sommar.

Det är den franska webbsajten Consomac som har grävt lite, och hittat registreringsbeteckningar för nya telefonmodeller som Apple gjort till organisationen EEC (Eurasian Economic Commission). Samma metod har tidigare avslöjat Apple-produkter innan de lanseras, bland annat förra årets Ipad.

Iphone SE – en storlek som tilltalar många

Många som inte behöver den senaste och bästa prestandan har verkligen tagit Iphone SE till sitt hjärta. När Ida här på 99 testade produkten vid lanseringen 2016 tyckte hon iallafall så här:

"Iphone SE löser allt det jag stör mig på med 6S Plus. Den är liten och smidig. Det går att navigera med en hand och jag är aldrig rädd för att tappa den. Den mindre skärmen gör att jag vid längre surfsessioner börjar leta efter min Ipad eller dator."

Rykten runt en ny Iphone SE har handlat om en snabbare processor, bättre kamera och eventuellt stöd för trådlös laddning som finns hos Iphone 8 och Iphone X. Om telefonen kommer att ha samma klassiska design som dagens Iphone SE återstår däremot att se.

Källa: Consomac (på franska)

Kommentarer
18 svar

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!