Iphone SE kan uppdateras redan i sommar

En uppföljare till Iphone X är knappast att vänta förrän i september, men redan i sommar kan Iphone SE ersättas av en ny Iphone-modell visar registreringsbeteckningar som Apple har gjort.

Om det är något vi lärt oss av Apple är det att kronjuvelen Iphone uppdateras en gång varje år, och att detta är i september under ett stort mediaevenemang. Ytterst sällan har Apple avvikit från den rutinen, och det var många år sedan nu.

Däremot släpptes varianten Iphone SE i mars 2016, och detta är prestandamässigt mer blygsam modell som ska tilltala de som framförallt vill ha en mindre Iphone-modell än flaggskeppen med sina stora skärmar. Många väntar på att Iphone SE ska få en uppdatering, och nya tecken tyder på att detta kan ske så tidigt som i sommar.

Det är den franska webbsajten Consomac som har grävt lite, och hittat registreringsbeteckningar för nya telefonmodeller som Apple gjort till organisationen EEC (Eurasian Economic Commission). Samma metod har tidigare avslöjat Apple-produkter innan de lanseras, bland annat förra årets Ipad.

Iphone SE – en storlek som tilltalar många

Många som inte behöver den senaste och bästa prestandan har verkligen tagit Iphone SE till sitt hjärta. När Ida här på 99 testade produkten vid lanseringen 2016 tyckte hon iallafall så här:

"Iphone SE löser allt det jag stör mig på med 6S Plus. Den är liten och smidig. Det går att navigera med en hand och jag är aldrig rädd för att tappa den. Den mindre skärmen gör att jag vid längre surfsessioner börjar leta efter min Ipad eller dator."

Rykten runt en ny Iphone SE har handlat om en snabbare processor, bättre kamera och eventuellt stöd för trådlös laddning som finns hos Iphone 8 och Iphone X. Om telefonen kommer att ha samma klassiska design som dagens Iphone SE återstår däremot att se.

Källa: Consomac (på franska)

Kommentarer
18 svar

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!