Amazon underlättar internationella köp

Amazon satsar på internationell handel och lanserar flera verktyg som gör handelsplatsens 45 miljoner varor i USA tillgängliga att beställa från utlandet.

Det senaste året har rykten om att den nätbaserade handelsplatsen Amazon är på gång att lanseras i Sverige, och företaget har bland annat köpt upp flera olika stycken mark som kan användas för lager och logistik. Än så länge har dock inte konkreta nyheter kring svensk lansering dykt upp.

Däremot genomför nu Amazon en del förändringar på sin amerikanska sajt som gör det enklare att beställa varor från andra länder. Alla 45 miljoner produkter som erbjuds i USA kommer vara möjliga att beställa internationellt.

Förändringarna gör att kunder som inte bor i USA kan se varans priser i 25 olika valutor, och även se tydligare fraktalternativ och eventuella tullavgifter angivna för att undvika överraskande påslag. Enligt Reuters är fler valutor på gång under 2018, men något specifikt om Sverige nämns inte.

Källa: Reuters

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.