Amazon underlättar internationella köp

Amazon satsar på internationell handel och lanserar flera verktyg som gör handelsplatsens 45 miljoner varor i USA tillgängliga att beställa från utlandet.

Det senaste året har rykten om att den nätbaserade handelsplatsen Amazon är på gång att lanseras i Sverige, och företaget har bland annat köpt upp flera olika stycken mark som kan användas för lager och logistik. Än så länge har dock inte konkreta nyheter kring svensk lansering dykt upp.

Däremot genomför nu Amazon en del förändringar på sin amerikanska sajt som gör det enklare att beställa varor från andra länder. Alla 45 miljoner produkter som erbjuds i USA kommer vara möjliga att beställa internationellt.

Förändringarna gör att kunder som inte bor i USA kan se varans priser i 25 olika valutor, och även se tydligare fraktalternativ och eventuella tullavgifter angivna för att undvika överraskande påslag. Enligt Reuters är fler valutor på gång under 2018, men något specifikt om Sverige nämns inte.

Källa: Reuters

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Andreas flyger till Paris för att titta på Honors senaste telefon, som skryter med både skärmhål och 48 megapixlars kamera. Vad vill du att vi kikar extra på?

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Apples karttjänst har nu fått stöd för kollektivtrafik i Sverige, inklusive bussar, tunnelbana, rälsbuss och Intercity-tåg.

Tack till Innis för detta #nyhetstips!

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!