Amazon underlättar internationella köp

Amazon satsar på internationell handel och lanserar flera verktyg som gör handelsplatsens 45 miljoner varor i USA tillgängliga att beställa från utlandet.

Det senaste året har rykten om att den nätbaserade handelsplatsen Amazon är på gång att lanseras i Sverige, och företaget har bland annat köpt upp flera olika stycken mark som kan användas för lager och logistik. Än så länge har dock inte konkreta nyheter kring svensk lansering dykt upp.

Däremot genomför nu Amazon en del förändringar på sin amerikanska sajt som gör det enklare att beställa varor från andra länder. Alla 45 miljoner produkter som erbjuds i USA kommer vara möjliga att beställa internationellt.

Förändringarna gör att kunder som inte bor i USA kan se varans priser i 25 olika valutor, och även se tydligare fraktalternativ och eventuella tullavgifter angivna för att undvika överraskande påslag. Enligt Reuters är fler valutor på gång under 2018, men något specifikt om Sverige nämns inte.

Källa: Reuters

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!