Amazon underlättar internationella köp

Amazon satsar på internationell handel och lanserar flera verktyg som gör handelsplatsens 45 miljoner varor i USA tillgängliga att beställa från utlandet.

Det senaste året har rykten om att den nätbaserade handelsplatsen Amazon är på gång att lanseras i Sverige, och företaget har bland annat köpt upp flera olika stycken mark som kan användas för lager och logistik. Än så länge har dock inte konkreta nyheter kring svensk lansering dykt upp.

Däremot genomför nu Amazon en del förändringar på sin amerikanska sajt som gör det enklare att beställa varor från andra länder. Alla 45 miljoner produkter som erbjuds i USA kommer vara möjliga att beställa internationellt.

Förändringarna gör att kunder som inte bor i USA kan se varans priser i 25 olika valutor, och även se tydligare fraktalternativ och eventuella tullavgifter angivna för att undvika överraskande påslag. Enligt Reuters är fler valutor på gång under 2018, men något specifikt om Sverige nämns inte.

Källa: Reuters

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

Imorgon träder GDPR-lagen i kraft, och därför uppmärksammar vi tillfällen när datalagring inte har funkat så bra i veckans quiz. Vad kan du om teknikvärldens läckor? Lycka till!

WWDC är snart här och då får vi veta mer om Apples planer för nästa version av deras mobila operativssystem – IOS 12. Vad ligger högst upp på din önskelista? Är det samma som andra här på forumet? Gå in och snacka av dig om önskemål och tankar!

Allt ska digitaliseras, från kalsonger till tandborstar och kaffekoppar. Allt ska bli smart och digitalt men vilken nytta göra det och varför är vi så dåliga på det?

Vi har fått klämma och känna på LG G7 som enligt företaget representerar en förnyad satsning på mobilmarknaden i Norden efter en tvåårig dvala.