Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 tipsar!

14 tips som gör dig till Spotify-proffs

Kan du allt som är värt att veta om Spotify? Det finns alltid mer att lära, och här delar vi med oss av 14 smarta tips och inställningar som gör dig till ett Spotify-proffs.

Ta Spotify steget längre

Spotify är en lite krånglig tjänst på så vis att alla inställningar inte går att göra överallt. Mycket går att ställa in från mobilappen, men klienten på en dator har andra funktioner som ibland saknas mobilt. Vissa åtgärder kräver dessutom att du går in i dina kontoinställningar via webben! Här är några fler bra tips, men en del av dessa behöver du lämna mobilappen för att åstadkomma.

8. Så här säger du upp tjänsten

Känner du som Amanda att det är dags att testa andra betesmarker? Ta en paus från Spotify genom att säga upp abonnemanget och oroa dig inte – dina spellistor och favoriter kommer att finnas kvar när du återvänder. I mobilappen kan du se vilket abonnemang du har (Inställningar -> Konto) men för att faktiskt säga upp det krävs att du går in via webbläsaren.

Adressen för att komma rätt är:

https://www.spotify.com/se/account/overview/

Om du har del i ett familjeabonnemang är det däremot bara den som står för abonnemanget som kan säga upp det.

9. Återskapa spellistor

Ibland händer det att man i affekt råkar ta bort en spellista från Spotify, men sen ångrar sig dagen efter. Inga problem! Spotify sparar informationen, och det är därför möjligt att återskapa borttagna spellistor. Du gör från kontoinställningarna via webbläsaren. Alternativet du letar efter heter Återskapa spellistor.

10. Kolla över vilka som kommer åt din Spotify-data

En av fördelarna med Spotify är att tjänsten lätt kan kopplas till andra tjänster och plattformar. Det kan också innebära nackdelar, och i dessa dagar av Facebook-skandaler kanske du inte vill vara alltför frikostig med vilka appar som ska få läsa din Spotify-information.

På webbsidan med dina kontoinställningar hittar du menyvalet Appar, och det är här du ser vad som har åtkomst till din data. Här finns både rimliga appar som Sonos och Playstation som är nödvändiga för att du ska kunna använda Spotify på dessa produkter. Här finns också roliga appar som Year in Music och annat för att få fram personliga spellistor. Men om du till exempel delar Spotify-informationen via Facebook blir det snabbt andra och mer obskyra appar. Kolla igenom listan och stryp åtkomsten när det känns relevant.

11. Lyssna direkt på webben

Spotify går att lyssna på direkt i en webbläsare, om du har rätt webbläsare vill säga. I dagsläget har Spotify stöd för Chrome, Firefox och Edge. Safari-användare får tyvärr inte vara med.

12. Hur mycket får Spotify störa dig?

Meddelandeinställningar kommer du åt antingen via webbläsaren eller direkt i mobilappens inställningar. Här ställer du in hur mycket Spotify får störa dig. Tacka ja till allt för att ständigt få epost och notiser om allt från produktnyheter till erbjudanden. Bocka ur för att få lugn och ro att lyssna på musiken.

13. Koppla in dig på IFTTT.

Om du börjat intressera dig för hemautomation kanske du hört talas om den fenomenala tjänsten IFTTT (If this then that). I korta ordalag handlar det om en rad regler som du kan sätta upp för diverse tjänster och prylar, och Spotify är med på tåget.

Skapa ett konto på IFTTT och länka ditt Spotify-konto. Nu har du tillgång till en massa smarta så kallade Applets. Ett exempel är ett som gör att den handplockade spellistan Discover Weekly sparas ner i en separat spellista varje måndag, så att de bra musiktipsen inte försvinner. Eller vad sägs om att få dina Philips Hue-lampor att blinka glatt varje gång en låt läggs till i en särskild party-spellista?

14. Begränsa din sökning

Till sist ett allmänt Spotify-tips när det gäller att söka. Sökfältet är halvfart, och det går att filtrera och specificera sökningen för ett mer precist resultat. Det är till exempel allmänt känt att Elton John var som allra bäst under 1970-talet, och som allra sämst så fort det blev 1980-tal. Tack vare Spotifys filterfunktion går det att ta med detta i beräkningarna när du söker efter en viss artist. Skriv bara "Elton John year:1970-79" i sökfältet så kommer du rätt.

Har du själv några fiffiga tips som gör det enklare, smidigare och roligare att använda Spotify? Dela med dig i kommentarerna!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.