Äntligen fredag!

Hur paket magiskt når dig

Det blir allt vanligare och vanligare att vi köper saker på nätet men varorna skickas inte av sig själva. Veckans fredagsvideo visar exakt hur avancerat detta maskineri är.

Med ett enkelt knapptryck kan jag få hem nästan vad som helst från jordens alla hörn. Det har aldrig varit så enkelt att köpa saker på nätet och på bara några dagar når paketet från USA eller Kina mig men varorna varken packar eller skickar sig själva. För att detta ska funka smidigt och snabbt krävs ett avancerat maskineri som nästan verkar drivas magiskt, men så är det ju inte.

I denna video får du en inblick i hur paket skickas hit och dit världen över för att till sist landa vid din dörr.

Trevlig helg!

Kommentarer
2 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.