Äntligen fredag!

Hur paket magiskt når dig

Det blir allt vanligare och vanligare att vi köper saker på nätet men varorna skickas inte av sig själva. Veckans fredagsvideo visar exakt hur avancerat detta maskineri är.

Med ett enkelt knapptryck kan jag få hem nästan vad som helst från jordens alla hörn. Det har aldrig varit så enkelt att köpa saker på nätet och på bara några dagar når paketet från USA eller Kina mig men varorna varken packar eller skickar sig själva. För att detta ska funka smidigt och snabbt krävs ett avancerat maskineri som nästan verkar drivas magiskt, men så är det ju inte.

I denna video får du en inblick i hur paket skickas hit och dit världen över för att till sist landa vid din dörr.

Trevlig helg!

Kommentarer
2 svar

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

Imorgon träder GDPR-lagen i kraft, och därför uppmärksammar vi tillfällen när datalagring inte har funkat så bra i veckans quiz. Vad kan du om teknikvärldens läckor? Lycka till!

WWDC är snart här och då får vi veta mer om Apples planer för nästa version av deras mobila operativssystem – IOS 12. Vad ligger högst upp på din önskelista? Är det samma som andra här på forumet? Gå in och snacka av dig om önskemål och tankar!

Allt ska digitaliseras, från kalsonger till tandborstar och kaffekoppar. Allt ska bli smart och digitalt men vilken nytta göra det och varför är vi så dåliga på det?

Vi har fått klämma och känna på LG G7 som enligt företaget representerar en förnyad satsning på mobilmarknaden i Norden efter en tvåårig dvala.