Äntligen fredag!

Hur paket magiskt når dig

Det blir allt vanligare och vanligare att vi köper saker på nätet men varorna skickas inte av sig själva. Veckans fredagsvideo visar exakt hur avancerat detta maskineri är.

Med ett enkelt knapptryck kan jag få hem nästan vad som helst från jordens alla hörn. Det har aldrig varit så enkelt att köpa saker på nätet och på bara några dagar når paketet från USA eller Kina mig men varorna varken packar eller skickar sig själva. För att detta ska funka smidigt och snabbt krävs ett avancerat maskineri som nästan verkar drivas magiskt, men så är det ju inte.

I denna video får du en inblick i hur paket skickas hit och dit världen över för att till sist landa vid din dörr.

Trevlig helg!

Kommentarer
2 svar

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Andreas flyger till Paris för att titta på Honors senaste telefon, som skryter med både skärmhål och 48 megapixlars kamera. Vad vill du att vi kikar extra på?

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Apples karttjänst har nu fått stöd för kollektivtrafik i Sverige, inklusive bussar, tunnelbana, rälsbuss och Intercity-tåg.

Tack till Innis för detta #nyhetstips!

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!