Snart kan du ringa med Apple Watch i Sverige

Apple Watch med mobilanslutning börjar säljas i Sverige via operatören Tre och Apple själva. Detta gör det möjligt att ringa samtal direkt från klockan. Förhandsbokningar börjar 4 maj.

En av de stora nya funktionerna med Apple Watch Series 3 som lanserades i höstas var möjligheten att använda ett simkort till klockan för att ansluta till det mobila datanätet. Denna modell av Apple Watch har dock inte funnits tillgänglig i Sverige tidigare, men nu meddelar operatören Tre att de blir först ut med att sälja klockan till svenska kunder.

Tre öppnar för förhandsbokningar 4 maj, och i butik börjar klockan säljas 11 maj. Tre erbjuder också sex månaders kostnadsfri anslutning vid köp.

Uppdatering: Även Apple kommer att börja sälja klockan i butik och via nätet 11 maj, med förhandsbokningar 4 maj. Enligt Apple måste Iphone och Apple Watch använda samma operatör, men information om vilka operatörer som kommer ha stöd för att ringa med klockan förutom Tre saknas i dagsläget.

Kommentarer
51 svar

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Andreas flyger till Paris för att titta på Honors senaste telefon, som skryter med både skärmhål och 48 megapixlars kamera. Vad vill du att vi kikar extra på?

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Apples karttjänst har nu fått stöd för kollektivtrafik i Sverige, inklusive bussar, tunnelbana, rälsbuss och Intercity-tåg.

Tack till Innis för detta #nyhetstips!

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!