Snart kan du ringa med Apple Watch i Sverige

Apple Watch med mobilanslutning börjar säljas i Sverige via operatören Tre och Apple själva. Detta gör det möjligt att ringa samtal direkt från klockan. Förhandsbokningar börjar 4 maj.

En av de stora nya funktionerna med Apple Watch Series 3 som lanserades i höstas var möjligheten att använda ett simkort till klockan för att ansluta till det mobila datanätet. Denna modell av Apple Watch har dock inte funnits tillgänglig i Sverige tidigare, men nu meddelar operatören Tre att de blir först ut med att sälja klockan till svenska kunder.

Tre öppnar för förhandsbokningar 4 maj, och i butik börjar klockan säljas 11 maj. Tre erbjuder också sex månaders kostnadsfri anslutning vid köp.

Uppdatering: Även Apple kommer att börja sälja klockan i butik och via nätet 11 maj, med förhandsbokningar 4 maj. Enligt Apple måste Iphone och Apple Watch använda samma operatör, men information om vilka operatörer som kommer ha stöd för att ringa med klockan förutom Tre saknas i dagsläget.

Kommentarer
44 svar

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!