Snart kan du ringa med Apple Watch i Sverige

Apple Watch med mobilanslutning börjar säljas i Sverige via operatören Tre och Apple själva. Detta gör det möjligt att ringa samtal direkt från klockan. Förhandsbokningar börjar 4 maj.

En av de stora nya funktionerna med Apple Watch Series 3 som lanserades i höstas var möjligheten att använda ett simkort till klockan för att ansluta till det mobila datanätet. Denna modell av Apple Watch har dock inte funnits tillgänglig i Sverige tidigare, men nu meddelar operatören Tre att de blir först ut med att sälja klockan till svenska kunder.

Tre öppnar för förhandsbokningar 4 maj, och i butik börjar klockan säljas 11 maj. Tre erbjuder också sex månaders kostnadsfri anslutning vid köp.

Uppdatering: Även Apple kommer att börja sälja klockan i butik och via nätet 11 maj, med förhandsbokningar 4 maj. Enligt Apple måste Iphone och Apple Watch använda samma operatör, men information om vilka operatörer som kommer ha stöd för att ringa med klockan förutom Tre saknas i dagsläget.

Kommentarer
42 svar

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en vecka, och så här tycker han.

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.