Snart kan du ringa med Apple Watch i Sverige

Apple Watch med mobilanslutning börjar säljas i Sverige via operatören Tre och Apple själva. Detta gör det möjligt att ringa samtal direkt från klockan. Förhandsbokningar börjar 4 maj.

En av de stora nya funktionerna med Apple Watch Series 3 som lanserades i höstas var möjligheten att använda ett simkort till klockan för att ansluta till det mobila datanätet. Denna modell av Apple Watch har dock inte funnits tillgänglig i Sverige tidigare, men nu meddelar operatören Tre att de blir först ut med att sälja klockan till svenska kunder.

Tre öppnar för förhandsbokningar 4 maj, och i butik börjar klockan säljas 11 maj. Tre erbjuder också sex månaders kostnadsfri anslutning vid köp.

Uppdatering: Även Apple kommer att börja sälja klockan i butik och via nätet 11 maj, med förhandsbokningar 4 maj. Enligt Apple måste Iphone och Apple Watch använda samma operatör, men information om vilka operatörer som kommer ha stöd för att ringa med klockan förutom Tre saknas i dagsläget.

Kommentarer
51 svar

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!