Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spotify släpper ny app för gratisanvändare

Spotify satsar på att göra gratisanvändandet till en roligare upplevelse, med hjälp av en ny app och automatiska spellistor.

Musiktjänsten Spotify håller ikväll ett event för inbjuden media, och i enlighet med förhandsrykten ligger fokus på tjänstens gratisabonnemang som idag lockar ungefär 90 miljoner användare.

Den första nyheten är en slags självgående spellistor, som för tankarna till de genrebaserade radiostationer som finns hos konkurrenten Apple Music. Spotify hoppas att detta ska ge gratisanvändarna fler sätt att upptäcka nya låtar, och förhoppningsvis också bli sugna på att uppgradera till ett premiumabonnemang. De nya spellistorna finns tillgängliga i en helt ny mobilapp som ska ge gratisanvändarna en mer fulländad musikupplevelse.

I appen ingår obegränsad uppspelning av 750 låtar från 15 spellistor. Användare kan själva välja vilka låtar att lyssna på utifrån dessa listor, och byta låt hur många gånger som helst. När den nya appen startas för första gången kan användaren lista några favoritartister, och utifrån detta genereras de nya spellistorna. Precis som i premiumanbonnemanget kommer appen också att innehålla skräddarsydda dagliga listor utifrån användarens musiksmak.

Spotify lovar också att den nya mobilappen ska vara lättviktig och använda upp till 75 procent mindre data med rätt inställningar aktiverade. Det är just nu inte känt vad detta innebär för musikströmmens kvalitet.

Ingen högtalare

Tidigare rykten om en smart högtalare och ett särskilt tillbehör för bilen uteblev från eventet, som var helt fokuserat på mjukvara och gratislyssning. Inte heller tillkännagavs några nya funktioner för premiumabonnemanget.

Spotifys nya app kommer att rulla ut över hela världen under de närmaste veckorna. För min egen del betalar jag både för Spotify och för Apple Music, och är således inte målgruppen för den här appen. Men det är alltid kul att testa nya sätt att upptäcka musik, och om den nya appen får en bra design är det möjligt att detta också dyker upp som förbättringar i den vanliga Spotify-appen framöver.

Vad tror ni, är det här rätt väg att gå för Spotify eller borde de charma premiumanvändarna så mycket som möjligt istället? Kommer du prova den nya gratisappen?

Läs mer: Spotifys hemliga vapen (krönika, 2018-04-22)

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.