Sonos: Play:5 och Playbase får stöd för Airplay 2

Nu delar Sonos med sig av fler detaljer kring vilka högtalare som kommer att få stöd för Apples Airplay 2 senare i år och varför inte alla kan få det.

"Play:1 har 1/16 av processor-kraften i Sonos One." I oktober berättade Sonos att deras högtalare skulle få stöd för Apples Airplay 2. Det kommer innebära att du kan spela upp vilket ljud som helst från en Iphone eller Ipad – exempelvis Youtube- eller Netflix-filmer – på dina Sonos-högtalare. Det kommer också att vara möjligt att via Siri hantera Apple Music.

Nu bjuder Sonos på fler detaljer i ett blogginlägg. När Airplay 2-stödet kommer är fortfarande så luddigt som "senare i år", men nu vet vi vilka högtalare som är aktuella utöver Sonos One. Sonos skriver att "nyare högtalare som Play:5 och Playbase" kommer få stöd tillsammans med framtida Sonos-produkter.

Play:3 och Play:1 anges vara för klena för att hantera Airplay 2, men Sonos fortsätter att om du grupperar en av de nyare högtalarna med äldre enhet som exempelvis Play:1 kommer du kunna använda Airplay för att styra hela ditt Sonos-system.

Källa: Sonos