Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Airport är död, länge leve andra routrar

Nu är slutet officiellt här för Apples routerfamilj Airport. Det är kanske lite bra med tanke på hur lite kärlek de fått de senaste åren. Men Apple vill inte lämna sina kunder i sticket utan ger tips på vad man ska tänka på när man vill köpa nytt.

Apple lämnar nu officiellt marknaden för routrar för hemmabruk och säljer därmed snart sina sista exemplar av Airport-produkter. Airport Express, Airport Extreme och båda modellerna av Airport Time Capsule hamnar nu i historieböckerna. Så här lyder företagets uttalande:

"Vi slutar nu med Apple Airport-basstationerna. De kommer att finnas tillgängliga via Apple.com, Apples butiker och auktoriserade försäljningsställen så länge lagret räcker."

Det här må vara tråkiga nyheter för Airport-fans, men det kommer inte som någon överraskning. Apple har inte släppt några uppdateringar sedan 2013 och i slutet av november 2016 upplöste Apple teamet som utvecklade produkterna. I januari i år började Apple att dessutom att sälja Linksys-routrar i sina butiker.

Men Apple drar sig inte bara ur marknaden och lämnar kunderna villrådiga. Företaget har satt ihop ett supportdokument med tips på vad man ska tänka på när man vill byta ut sina Airport-produkter.

För bästa kompatiblitet, pålitlighet och prestanda, leta efter dessa funktioner:

  • 802.11ac

  • Dubbla samtidiga frekvensband (2,4 GHz och 5 GHz)

  • WPA2 Personal (AES)-kryptering

  • MIMO eller MU-MIMO

De flesta hem klarar sig med en router enligt Apple, men för större bostäder är mesh-routrar ett bättre alternativ. Det finns numera gott om alternativ där.

Vad kör du med för router hemma? Berätta gärna i kommentarerna. Om du någon gång ägt eller äger en Airport-produkt nu, varför valde du att köpa den?

Källa: Apple

Kommentarer
107 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.