fredagsvideo

Vi kollar in Samsungs nya butik

Idag slog Samsung upp dörrarna till sin nya butik i centrala Stockholm. 99-redaktionen promenerade dit för en titt på vad som erbjuds.

På Kungsgatan 30 i Stockholm finns det numera en Samsung-butik som samlar de senaste produkterna för mobiler, tv, vitvaror och det uppkopplade hemmet under ett tak och kombinerar det med rådgivning, utbildning och service.

Läs också: Telia stänger massor av butiker Det här låter som något inspirerat av framgångssagan som är Apple Store. Det kanske rent av är en trend nu att starta upp den här typen av butiker – också Huawei pratade om att de storsatsar på "upplevelseaffärer" när Ida träffade dem i Paris för lanseringen av mobilen P20 Pro tidigare i år. Extra intressant blir den här butiksöppningen i ljuset av nyheterna från Telia om att de lägger ned flera av sina butiker.

Apple har varit ganska ensamma om sitt koncept kring Apple Store. Andra har gjort försök men inte nått samma framgång eller skala. Cupertino-företaget öppnade sin första butik 2001, här i Sverige dröjde det till senare delen av 2012 innan den första öppnade utanför Stockholm i Täby Centrum. En mer central butik ska öppnas i Kungsträdgården i Stockholm, men exakt när detta sker är oklart, så Samsung blir därmed först med en butik i Stockholms centrum.

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.