fredagsvideo

Vi kollar in Samsungs nya butik

Idag slog Samsung upp dörrarna till sin nya butik i centrala Stockholm. 99-redaktionen promenerade dit för en titt på vad som erbjuds.

På Kungsgatan 30 i Stockholm finns det numera en Samsung-butik som samlar de senaste produkterna för mobiler, tv, vitvaror och det uppkopplade hemmet under ett tak och kombinerar det med rådgivning, utbildning och service.

Läs också: Telia stänger massor av butiker Det här låter som något inspirerat av framgångssagan som är Apple Store. Det kanske rent av är en trend nu att starta upp den här typen av butiker – också Huawei pratade om att de storsatsar på "upplevelseaffärer" när Ida träffade dem i Paris för lanseringen av mobilen P20 Pro tidigare i år. Extra intressant blir den här butiksöppningen i ljuset av nyheterna från Telia om att de lägger ned flera av sina butiker.

Apple har varit ganska ensamma om sitt koncept kring Apple Store. Andra har gjort försök men inte nått samma framgång eller skala. Cupertino-företaget öppnade sin första butik 2001, här i Sverige dröjde det till senare delen av 2012 innan den första öppnade utanför Stockholm i Täby Centrum. En mer central butik ska öppnas i Kungsträdgården i Stockholm, men exakt när detta sker är oklart, så Samsung blir därmed först med en butik i Stockholms centrum.

Numera är det enkelt att ställa upp en kamera hemma och hålla koll medan du är på annat håll. 99-akuten går igenom vad lagen säger och tipsar om några kameror ifall du är på jakt.

Inom kort rullar den nya dataskyddsförordningen GDPR ut och så här kommer det att påverka dig som medlem på 99.

Förra veckans quiz bjöd på 10 frågor om Oneplus – vi kan allt om hur man fick tag på en Oneplus i början men väldigt lite om företagets kärleksuppmaning!

Fler än varannan svensk vill ha robotar i hemmet för att underlätta hushållsarbetet. Högst upp på önskelistan finns robotdammsugaren, men många drömmer om att robotarna ska ta över även andra sysslor.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.