fredagsvideo

Vi kollar in Samsungs nya butik

Idag slog Samsung upp dörrarna till sin nya butik i centrala Stockholm. 99-redaktionen promenerade dit för en titt på vad som erbjuds.

På Kungsgatan 30 i Stockholm finns det numera en Samsung-butik som samlar de senaste produkterna för mobiler, tv, vitvaror och det uppkopplade hemmet under ett tak och kombinerar det med rådgivning, utbildning och service.

Läs också: Telia stänger massor av butiker Det här låter som något inspirerat av framgångssagan som är Apple Store. Det kanske rent av är en trend nu att starta upp den här typen av butiker – också Huawei pratade om att de storsatsar på "upplevelseaffärer" när Ida träffade dem i Paris för lanseringen av mobilen P20 Pro tidigare i år. Extra intressant blir den här butiksöppningen i ljuset av nyheterna från Telia om att de lägger ned flera av sina butiker.

Apple har varit ganska ensamma om sitt koncept kring Apple Store. Andra har gjort försök men inte nått samma framgång eller skala. Cupertino-företaget öppnade sin första butik 2001, här i Sverige dröjde det till senare delen av 2012 innan den första öppnade utanför Stockholm i Täby Centrum. En mer central butik ska öppnas i Kungsträdgården i Stockholm, men exakt när detta sker är oklart, så Samsung blir därmed först med en butik i Stockholms centrum.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.