fredagsvideo

Vi kollar in Samsungs nya butik

Idag slog Samsung upp dörrarna till sin nya butik i centrala Stockholm. 99-redaktionen promenerade dit för en titt på vad som erbjuds.

På Kungsgatan 30 i Stockholm finns det numera en Samsung-butik som samlar de senaste produkterna för mobiler, tv, vitvaror och det uppkopplade hemmet under ett tak och kombinerar det med rådgivning, utbildning och service.

Läs också: Telia stänger massor av butiker Det här låter som något inspirerat av framgångssagan som är Apple Store. Det kanske rent av är en trend nu att starta upp den här typen av butiker – också Huawei pratade om att de storsatsar på "upplevelseaffärer" när Ida träffade dem i Paris för lanseringen av mobilen P20 Pro tidigare i år. Extra intressant blir den här butiksöppningen i ljuset av nyheterna från Telia om att de lägger ned flera av sina butiker.

Apple har varit ganska ensamma om sitt koncept kring Apple Store. Andra har gjort försök men inte nått samma framgång eller skala. Cupertino-företaget öppnade sin första butik 2001, här i Sverige dröjde det till senare delen av 2012 innan den första öppnade utanför Stockholm i Täby Centrum. En mer central butik ska öppnas i Kungsträdgården i Stockholm, men exakt när detta sker är oklart, så Samsung blir därmed först med en butik i Stockholms centrum.

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.