Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone X "en vinnare" enligt Apple

Apple rapporterar ännu en rekordvinst, och till stor del beror det på Iphone X, som är "en älskad produkt" enligt Tim Cook. Ändå skulle han vilja att den blev ännu lite mer omtyckt.

Iphone X är med ganska god marginal den dyraste telefon som Apple lanserat, och även om den tagits väl emot av användare, är det många som helt enkelt tycker att den är för dyr. Under året har det också dykt upp diverse rykten och rapporter om att Iphone X säljer sämre än väntat, och rentav att Apple skulle tvingas lägga ner produktionen i förtid. Redan i januari redde Ida Blix ut saker och ting i en krönika, och efter Apples kvartalsrapport igår finns ytterligare saker att säga om Iphone X.

Läs också: Iphone X inget misslyckande Apples vd Tim Cook ville inte avslöja exakt hur många exemplar av den dyra telefonen som sålts, men detta är inte särskilt förvånande. Apple brukar aldrig redovisa försäljningen mellan olika modeller, och Iphone har aldrig varit något undantag. Däremot bekräftade Cook att Iphone X har sålt bra, tvärtemot vad rykten gjort gällande. Han sade vidare att Iphone X varit den mest populära Iphone-modellen varje vecka sedan lanseringen.

Just detta ska också ha förvånat Apple själva, eftersom det är första gången som den allra dyraste modellen av Iphone också är den populäraste sedan den första Plus-modellen lanserades med Iphone 6 Plus år 2014. Cook fick också frågan om priset på Iphone X, men verkade själv inte tycka att telefonen är för dyr:

– Vi prissätter utifrån vilket värde vi levererar. Iphone X är den mest innovativa produkten på marknaden, och som jag sagt flera gånger, är den fullproppad med teknologi som kommer att påverka den smarta mobilen de kommande tio åren. Det är så vi prissatt den.

Alla älskar Iphone X, men inte Siri

Totalt hade Apple intäkter på drygt 540 miljarder kronor under perioden och en vinst på cirka 122 miljarder kronor, vilket är nytt rekord för ett marskvartal. Kategorin Iphone stod för hela 62 procent av den kakan, så visst har Tim Cook skäl att vara nöjd med det dyra flaggskeppet Iphone X.

En undersökning som publicerades förra månaden av Techpinions visar också att hela 97 procent av Iphone X-ägarna är nöjda med sin telefon, och 85 procent är rentav mycket nöjda. Den enda funktionen som användarna inte är särskilt nöjda med är - kanske inte helt förvånande - Apples smarta röstassistent Siri, som bara knappt 20 procent är nöjda med. Under kvartalsrapporten kommenterade Tim Cook också den rapporten och kallade Iphone X en älskad produkt. Han nämnde inte Siri specifikt, men beskrev situationen såhär:

– Det är lite som när ett lag vinner Super Bowl. Du kanske hade velat att de skulle ha vunnit med några fler poäng, men det är ändå en vinnare och så känner vi [kring Iphone X].

Iphone X lär läggas ned

I september brukar Apple alltid presentera nya telefonmodeller, och vi kan gissa att Iphone X då ersätts av ett nytt dyrt flaggskepp. Traditionellt brukar Apples biffigaste modeller finnas kvar som ett lite billigare alternativ ett år till, men det verkar just nu mer sannolikt att Iphone 8 och Iphone 8 Plus får ta på sig den rollen.

Tekniken och designen från Iphone X lär däremot synas i de helt nya modeller som presenteras, och rykten har talat om att det kan bli hela tre olika uppföljare i höst. Dessa skulle bestå av flaggskepp i två storlekar, och en lite billigare variant som använder LCD-skärm och aluminium istället för OLED-skärm och rostfritt stål. Exakt hur sortimentet kommer att se ut får vi dock veta först i september.

Håller ni med Tim Cook om att Iphone X är värd sitt pris? Ni som har telefonen, kommer ni uppgradera i höst till årets nya modeller?

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.