Skaffa dejt med Facebooks nya funktion

Facebook tar ett rejält kliv in i dejtingvärlden med en egen inbyggd dejting-funktion. Intresserade skapar en separat profil väl skyddad från de egna vännerna.

Många människor berättar för Facebooks vd och ena grundare Mark Zuckerberg om hur de träffat kärleken via hans tjänst. Med så stor del av våra liv ute på nätet kändes det logiskt att bygga in en dejtingfunktion i det sociala nätverket. Dejtingfunktionen kommer att byggas in direkt i Facebook och inte vara en separat app eller tjänst.

Börja dejta via Facebook.

Zuckerberg var väldigt tydlig med att dejtingfunktionen är byggd från grunden upp med människors privatliv och integritet i åtanke. Inga av dina vänner kommer att föreslås som potentiella dejter – inte ens vänner som också aktiverat dejtingfunktionen. Dessutom kommer bara ditt förnamn att visas.

Flera dejtingtjänster har varit tätt sammankopplade med Facebook tidigare – Tinder för att ta ett exempel – vilket hjälpt dem att snabbt växa i användarantal. Men efter alla rapporter kring Cambridge Analytica-skandalen nyligen har en del av dem börjat dra sig bort från det sociala nätverket och gjort om sina inloggningar så användare inte loggar in med sitt Facebook-konto längre.

Dejta avskilt från flödet

Med Facebooks nya dejtingtjänst kommer användare att kunna upprätta en separat profil för dejting. Inget därifrån kommer någonsin att synas i nyhetsflödet. När en användare väl aktiverat tjänsten kommer de att kunna leta igenom grupper och event för att hitta människor att dejta. Om du exempelvis hittar ett event där du vill delta kommer också andra intresserade av samma event kunna se din dejtingprofil. Det går att se alla intresserade profiler och starta upp en privat konversation med någon. Den här konversationen (enbart text) kommer inte att ha något att göra med Messenger eller Whatsapp.

Nyheten presenterades under den inledande presentationen på Facebooks utvecklarkonferens F8. Fler detaljer om dejtingtjänsten kommer under de kommande månaderna.

Källa: The Verge

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.

99-podden blir dejtingpodden för en vecka, men givetvis med tekniken som utgångspunkt. Experten Lisa gästar och går igenom det bästa och det sämsta med Tinder och de andra dejtingapparna.

Nätbaserade spelbutiken Steam är på gång med en app som gör det möjligt att strömma spel från en PC direkt till en mobil, och en betaversion finns nu tillgänglig för Android-mobiler.

Varje fredag tipsar 99 om en lärorik och underhållande video från det världsomspännande nätet. Den här gången blir det en grundkurs i hur batterier fungerar.

En av fördelarna med Apple Watch Series 3 med LTE är att du kan strömma musik medan du exempelvis springer. Det testar Ida här.

Mitt musikäventyr är nu över och jag måste välja vilken musiktjänst jag ska behålla – blir det klassens populäraste Spotify eller uppstickaren och finsmakaren Apple Music?