Skaffa dejt med Facebooks nya funktion

Facebook tar ett rejält kliv in i dejtingvärlden med en egen inbyggd dejting-funktion. Intresserade skapar en separat profil väl skyddad från de egna vännerna.

Många människor berättar för Facebooks vd och ena grundare Mark Zuckerberg om hur de träffat kärleken via hans tjänst. Med så stor del av våra liv ute på nätet kändes det logiskt att bygga in en dejtingfunktion i det sociala nätverket. Dejtingfunktionen kommer att byggas in direkt i Facebook och inte vara en separat app eller tjänst.

Börja dejta via Facebook.

Zuckerberg var väldigt tydlig med att dejtingfunktionen är byggd från grunden upp med människors privatliv och integritet i åtanke. Inga av dina vänner kommer att föreslås som potentiella dejter – inte ens vänner som också aktiverat dejtingfunktionen. Dessutom kommer bara ditt förnamn att visas.

Flera dejtingtjänster har varit tätt sammankopplade med Facebook tidigare – Tinder för att ta ett exempel – vilket hjälpt dem att snabbt växa i användarantal. Men efter alla rapporter kring Cambridge Analytica-skandalen nyligen har en del av dem börjat dra sig bort från det sociala nätverket och gjort om sina inloggningar så användare inte loggar in med sitt Facebook-konto längre.

Dejta avskilt från flödet

Med Facebooks nya dejtingtjänst kommer användare att kunna upprätta en separat profil för dejting. Inget därifrån kommer någonsin att synas i nyhetsflödet. När en användare väl aktiverat tjänsten kommer de att kunna leta igenom grupper och event för att hitta människor att dejta. Om du exempelvis hittar ett event där du vill delta kommer också andra intresserade av samma event kunna se din dejtingprofil. Det går att se alla intresserade profiler och starta upp en privat konversation med någon. Den här konversationen (enbart text) kommer inte att ha något att göra med Messenger eller Whatsapp.

Nyheten presenterades under den inledande presentationen på Facebooks utvecklarkonferens F8. Fler detaljer om dejtingtjänsten kommer under de kommande månaderna.

Källa: The Verge

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för ytterligare en karttjänst, populära Waze.

Tack till Json_81 för detta #nyhetstips!

En mycket välkommen nyhet i IOS 12 är möjligheten att använda andra lösenordshanterare än Apples egna för att autofylla lösenord. Så här gör du för att komma igång!

9 oktober är det dags för Google-event men redan nu vet vi det mesta, åtminstone om de nya telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Apples köp av musiktjänsten Shazam är nu genomfört, och appen blir snart reklamfri för alla användare. Frågan är vad som händer med Shazam på längre sikt.

Apples nya flaggskepp Iphone XS är en klassisk S-uppdatering av förra årets Iphone X. Det mesta är sig likt, men lite bättre. Men räcker det för att motivera ett köp, när billigare telefoner blir allt bättre?

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.