Skaffa dejt med Facebooks nya funktion

Facebook tar ett rejält kliv in i dejtingvärlden med en egen inbyggd dejting-funktion. Intresserade skapar en separat profil väl skyddad från de egna vännerna.

Många människor berättar för Facebooks vd och ena grundare Mark Zuckerberg om hur de träffat kärleken via hans tjänst. Med så stor del av våra liv ute på nätet kändes det logiskt att bygga in en dejtingfunktion i det sociala nätverket. Dejtingfunktionen kommer att byggas in direkt i Facebook och inte vara en separat app eller tjänst.

Börja dejta via Facebook.

Zuckerberg var väldigt tydlig med att dejtingfunktionen är byggd från grunden upp med människors privatliv och integritet i åtanke. Inga av dina vänner kommer att föreslås som potentiella dejter – inte ens vänner som också aktiverat dejtingfunktionen. Dessutom kommer bara ditt förnamn att visas.

Flera dejtingtjänster har varit tätt sammankopplade med Facebook tidigare – Tinder för att ta ett exempel – vilket hjälpt dem att snabbt växa i användarantal. Men efter alla rapporter kring Cambridge Analytica-skandalen nyligen har en del av dem börjat dra sig bort från det sociala nätverket och gjort om sina inloggningar så användare inte loggar in med sitt Facebook-konto längre.

Dejta avskilt från flödet

Med Facebooks nya dejtingtjänst kommer användare att kunna upprätta en separat profil för dejting. Inget därifrån kommer någonsin att synas i nyhetsflödet. När en användare väl aktiverat tjänsten kommer de att kunna leta igenom grupper och event för att hitta människor att dejta. Om du exempelvis hittar ett event där du vill delta kommer också andra intresserade av samma event kunna se din dejtingprofil. Det går att se alla intresserade profiler och starta upp en privat konversation med någon. Den här konversationen (enbart text) kommer inte att ha något att göra med Messenger eller Whatsapp.

Nyheten presenterades under den inledande presentationen på Facebooks utvecklarkonferens F8. Fler detaljer om dejtingtjänsten kommer under de kommande månaderna.

Källa: The Verge

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

Apple bjuder in till ett livesänt event ikväll. Här samlar vi alla rykten om vad som kan tänkas presenteras.

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.