Skaffa dejt med Facebooks nya funktion

Facebook tar ett rejält kliv in i dejtingvärlden med en egen inbyggd dejting-funktion. Intresserade skapar en separat profil väl skyddad från de egna vännerna.

Många människor berättar för Facebooks vd och ena grundare Mark Zuckerberg om hur de träffat kärleken via hans tjänst. Med så stor del av våra liv ute på nätet kändes det logiskt att bygga in en dejtingfunktion i det sociala nätverket. Dejtingfunktionen kommer att byggas in direkt i Facebook och inte vara en separat app eller tjänst.

Börja dejta via Facebook.

Zuckerberg var väldigt tydlig med att dejtingfunktionen är byggd från grunden upp med människors privatliv och integritet i åtanke. Inga av dina vänner kommer att föreslås som potentiella dejter – inte ens vänner som också aktiverat dejtingfunktionen. Dessutom kommer bara ditt förnamn att visas.

Flera dejtingtjänster har varit tätt sammankopplade med Facebook tidigare – Tinder för att ta ett exempel – vilket hjälpt dem att snabbt växa i användarantal. Men efter alla rapporter kring Cambridge Analytica-skandalen nyligen har en del av dem börjat dra sig bort från det sociala nätverket och gjort om sina inloggningar så användare inte loggar in med sitt Facebook-konto längre.

Dejta avskilt från flödet

Med Facebooks nya dejtingtjänst kommer användare att kunna upprätta en separat profil för dejting. Inget därifrån kommer någonsin att synas i nyhetsflödet. När en användare väl aktiverat tjänsten kommer de att kunna leta igenom grupper och event för att hitta människor att dejta. Om du exempelvis hittar ett event där du vill delta kommer också andra intresserade av samma event kunna se din dejtingprofil. Det går att se alla intresserade profiler och starta upp en privat konversation med någon. Den här konversationen (enbart text) kommer inte att ha något att göra med Messenger eller Whatsapp.

Nyheten presenterades under den inledande presentationen på Facebooks utvecklarkonferens F8. Fler detaljer om dejtingtjänsten kommer under de kommande månaderna.

Källa: The Verge

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.