Skaffa dejt med Facebooks nya funktion

Facebook tar ett rejält kliv in i dejtingvärlden med en egen inbyggd dejting-funktion. Intresserade skapar en separat profil väl skyddad från de egna vännerna.

Många människor berättar för Facebooks vd och ena grundare Mark Zuckerberg om hur de träffat kärleken via hans tjänst. Med så stor del av våra liv ute på nätet kändes det logiskt att bygga in en dejtingfunktion i det sociala nätverket. Dejtingfunktionen kommer att byggas in direkt i Facebook och inte vara en separat app eller tjänst.

Börja dejta via Facebook.

Zuckerberg var väldigt tydlig med att dejtingfunktionen är byggd från grunden upp med människors privatliv och integritet i åtanke. Inga av dina vänner kommer att föreslås som potentiella dejter – inte ens vänner som också aktiverat dejtingfunktionen. Dessutom kommer bara ditt förnamn att visas.

Flera dejtingtjänster har varit tätt sammankopplade med Facebook tidigare – Tinder för att ta ett exempel – vilket hjälpt dem att snabbt växa i användarantal. Men efter alla rapporter kring Cambridge Analytica-skandalen nyligen har en del av dem börjat dra sig bort från det sociala nätverket och gjort om sina inloggningar så användare inte loggar in med sitt Facebook-konto längre.

Dejta avskilt från flödet

Med Facebooks nya dejtingtjänst kommer användare att kunna upprätta en separat profil för dejting. Inget därifrån kommer någonsin att synas i nyhetsflödet. När en användare väl aktiverat tjänsten kommer de att kunna leta igenom grupper och event för att hitta människor att dejta. Om du exempelvis hittar ett event där du vill delta kommer också andra intresserade av samma event kunna se din dejtingprofil. Det går att se alla intresserade profiler och starta upp en privat konversation med någon. Den här konversationen (enbart text) kommer inte att ha något att göra med Messenger eller Whatsapp.

Nyheten presenterades under den inledande presentationen på Facebooks utvecklarkonferens F8. Fler detaljer om dejtingtjänsten kommer under de kommande månaderna.

Källa: The Verge

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!

Apples nya Ipad Pro kommer med USB-C, men vad betyder det? Vad kan du göra med porten, och vad kan du inte göra? Läs vår guide för att få bättre koll på läget.