LG lanserar G7 Thinq

LG släpper nytt flaggskepp, en telefon som döps till G7 Thinq. Här bjuds på flärpdesign, bättre skärm och ljud för "finsmakare".

Nu presenterar LG ett nytt flaggskepp, telefonen G7 Thinq. Den visades upp vid ett event i New York och bjuder på flärpdesign, bättre skärm och ljud för "finsmakare". G7:an är en vidareutveckling av de tidigare modellerna i serien och plockar också med sig AI-funktionerna som introducerades tidigare i år med V30S Thinq.

LG G7 Thinq är utrustad med en 6,1-tums skärm i 19,5:9-format med en maximal ljusstyrka på 1 000 nits. Den ligger enligt LG bra i handen och ger bra färgåtergivning även i väldigt ljusa förhållanden. Samtidigt ska skärmen dra upp till 30 procent mindre batteri än i föregående modell. LG har valt Qualcomm 845-kretsen och stoppar också in 4 gigabyte primärminne och 64 gigabyte lagring. Telefonen kör Android Oreo.

Den här telefonen riktar sig till dig som lyssnar på mycket musik i mobilen. LG:s Boombox-högtalare gör debut i den här telefonen och bjuder på högre volym och mer bas. Telefonens inre används som en resonanslåda och om telefonen ligger på en plan yta kan basen förstärkas ytterligare.

Men också för dig som lyssnar med hörlurar finns det nyheter. G7 Thinq är LG:s första telefon som erbjuder DTS:X 3D-surroundljud med upp till 7.1-kanaler och en Hifi Quad Dac med stöd för ljud i MQA-format, något som enligt LG ska tilltala också de mest krävande audiofilerna.

Är du mer intresserad av kameradelen sitter det två 16 megapixel kameror på baksidan varav den ena erbjuder vidvinkel. På framsidan sitter en 8 megapixel-kamera.

När G7 Thinq kommer gå att köpa och vad den kommer att kosta vet vi inte än, men det ska meddelas inom kort.

99 ska träffa LG för en svensk pressträff senare i maj då vi får undersöka den nya telefonen på nära håll.

Gillar du LG:s telefoner? Vad tycker du om LG G7:an?

Skriven av Ida Blix

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!