LG lanserar G7 Thinq

LG släpper nytt flaggskepp, en telefon som döps till G7 Thinq. Här bjuds på flärpdesign, bättre skärm och ljud för "finsmakare".

Nu presenterar LG ett nytt flaggskepp, telefonen G7 Thinq. Den visades upp vid ett event i New York och bjuder på flärpdesign, bättre skärm och ljud för "finsmakare". G7:an är en vidareutveckling av de tidigare modellerna i serien och plockar också med sig AI-funktionerna som introducerades tidigare i år med V30S Thinq.

LG G7 Thinq är utrustad med en 6,1-tums skärm i 19,5:9-format med en maximal ljusstyrka på 1 000 nits. Den ligger enligt LG bra i handen och ger bra färgåtergivning även i väldigt ljusa förhållanden. Samtidigt ska skärmen dra upp till 30 procent mindre batteri än i föregående modell. LG har valt Qualcomm 845-kretsen och stoppar också in 4 gigabyte primärminne och 64 gigabyte lagring. Telefonen kör Android Oreo.

Den här telefonen riktar sig till dig som lyssnar på mycket musik i mobilen. LG:s Boombox-högtalare gör debut i den här telefonen och bjuder på högre volym och mer bas. Telefonens inre används som en resonanslåda och om telefonen ligger på en plan yta kan basen förstärkas ytterligare.

Men också för dig som lyssnar med hörlurar finns det nyheter. G7 Thinq är LG:s första telefon som erbjuder DTS:X 3D-surroundljud med upp till 7.1-kanaler och en Hifi Quad Dac med stöd för ljud i MQA-format, något som enligt LG ska tilltala också de mest krävande audiofilerna.

Är du mer intresserad av kameradelen sitter det två 16 megapixel kameror på baksidan varav den ena erbjuder vidvinkel. På framsidan sitter en 8 megapixel-kamera.

När G7 Thinq kommer gå att köpa och vad den kommer att kosta vet vi inte än, men det ska meddelas inom kort.

99 ska träffa LG för en svensk pressträff senare i maj då vi får undersöka den nya telefonen på nära håll.

Gillar du LG:s telefoner? Vad tycker du om LG G7:an?

Skriven av Ida Blix

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?