Huawei P20 Pro slår försäljningsrekord

Huawei berättar att deras senaste flaggskepp P20 Pro slagit försäljningsrekord efter två veckor i svenska butiker.

Kinesiska Huawei har anledning att fira. Efter två veckor i svenska butiker har deras flaggskepp P20 Pro slagit försäljningsrekord. Det är också den mest förhandsbokade telefonen i företagets historia. P20 Pro har sålts i 17 gånger fler exemplar än föregångaren P10 Plus.

– Sedan vi presenterade Huawei P20 Pro i slutet av mars har intresset för telefonen varit enormt. Redan under förhandsbokningen slog telefonen rekord och sedan dess har trycket varit stort. Inte minst på den nya gradientfärgen Twilight som visat sig vara betydligt mer efterfrågad än förväntat, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei i Sverige.

En månad efter lanseringen har P-serien sålt i över 100 000 exemplar i Central- och Östeuropa och Norden. I serien ingår förutom P20 Pro, P20 och P20 Lite. De här goda nyheterna kommer som en välbehövlig skänk från ovan för Huawei som stött på patrull på den amerikanska marknaden.

Amerikanska myndigheter och militären har lagt in förbud mot Huawei-telefoner inom myndigheterna, och amerikanska operatörer har dessutom valt att inte plocka in företagets produkter i utbudet. Detta avbräck i försäljning innebär sannolikt att framgångar på andra marknader är varmt välkomna för Huawei.

Har du eller någon du känner köpt en Huawei P20 Pro? Oroar du dig för att utländska stater kan samla in information utan din tillåtelse? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna!

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.