Huawei P20 Pro slår försäljningsrekord

Huawei berättar att deras senaste flaggskepp P20 Pro slagit försäljningsrekord efter två veckor i svenska butiker.

Kinesiska Huawei har anledning att fira. Efter två veckor i svenska butiker har deras flaggskepp P20 Pro slagit försäljningsrekord. Det är också den mest förhandsbokade telefonen i företagets historia. P20 Pro har sålts i 17 gånger fler exemplar än föregångaren P10 Plus.

– Sedan vi presenterade Huawei P20 Pro i slutet av mars har intresset för telefonen varit enormt. Redan under förhandsbokningen slog telefonen rekord och sedan dess har trycket varit stort. Inte minst på den nya gradientfärgen Twilight som visat sig vara betydligt mer efterfrågad än förväntat, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei i Sverige.

En månad efter lanseringen har P-serien sålt i över 100 000 exemplar i Central- och Östeuropa och Norden. I serien ingår förutom P20 Pro, P20 och P20 Lite. De här goda nyheterna kommer som en välbehövlig skänk från ovan för Huawei som stött på patrull på den amerikanska marknaden.

Amerikanska myndigheter och militären har lagt in förbud mot Huawei-telefoner inom myndigheterna, och amerikanska operatörer har dessutom valt att inte plocka in företagets produkter i utbudet. Detta avbräck i försäljning innebär sannolikt att framgångar på andra marknader är varmt välkomna för Huawei.

Har du eller någon du känner köpt en Huawei P20 Pro? Oroar du dig för att utländska stater kan samla in information utan din tillåtelse? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna!

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en vecka, och så här tycker han.

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.

Har du bra tips att dela med dig om vilken trådlös högtalare man bör välja, eller är du rentav nyfiken på detta själv? Tipsa eller läs för all del då i denna forumtråd!

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.