Huawei P20 Pro slår försäljningsrekord

Huawei berättar att deras senaste flaggskepp P20 Pro slagit försäljningsrekord efter två veckor i svenska butiker.

Kinesiska Huawei har anledning att fira. Efter två veckor i svenska butiker har deras flaggskepp P20 Pro slagit försäljningsrekord. Det är också den mest förhandsbokade telefonen i företagets historia. P20 Pro har sålts i 17 gånger fler exemplar än föregångaren P10 Plus.

– Sedan vi presenterade Huawei P20 Pro i slutet av mars har intresset för telefonen varit enormt. Redan under förhandsbokningen slog telefonen rekord och sedan dess har trycket varit stort. Inte minst på den nya gradientfärgen Twilight som visat sig vara betydligt mer efterfrågad än förväntat, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei i Sverige.

En månad efter lanseringen har P-serien sålt i över 100 000 exemplar i Central- och Östeuropa och Norden. I serien ingår förutom P20 Pro, P20 och P20 Lite. De här goda nyheterna kommer som en välbehövlig skänk från ovan för Huawei som stött på patrull på den amerikanska marknaden.

Amerikanska myndigheter och militären har lagt in förbud mot Huawei-telefoner inom myndigheterna, och amerikanska operatörer har dessutom valt att inte plocka in företagets produkter i utbudet. Detta avbräck i försäljning innebär sannolikt att framgångar på andra marknader är varmt välkomna för Huawei.

Har du eller någon du känner köpt en Huawei P20 Pro? Oroar du dig för att utländska stater kan samla in information utan din tillåtelse? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna!

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!