Huawei P20 Pro slår försäljningsrekord

Huawei berättar att deras senaste flaggskepp P20 Pro slagit försäljningsrekord efter två veckor i svenska butiker.

Kinesiska Huawei har anledning att fira. Efter två veckor i svenska butiker har deras flaggskepp P20 Pro slagit försäljningsrekord. Det är också den mest förhandsbokade telefonen i företagets historia. P20 Pro har sålts i 17 gånger fler exemplar än föregångaren P10 Plus.

– Sedan vi presenterade Huawei P20 Pro i slutet av mars har intresset för telefonen varit enormt. Redan under förhandsbokningen slog telefonen rekord och sedan dess har trycket varit stort. Inte minst på den nya gradientfärgen Twilight som visat sig vara betydligt mer efterfrågad än förväntat, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei i Sverige.

En månad efter lanseringen har P-serien sålt i över 100 000 exemplar i Central- och Östeuropa och Norden. I serien ingår förutom P20 Pro, P20 och P20 Lite. De här goda nyheterna kommer som en välbehövlig skänk från ovan för Huawei som stött på patrull på den amerikanska marknaden.

Amerikanska myndigheter och militären har lagt in förbud mot Huawei-telefoner inom myndigheterna, och amerikanska operatörer har dessutom valt att inte plocka in företagets produkter i utbudet. Detta avbräck i försäljning innebär sannolikt att framgångar på andra marknader är varmt välkomna för Huawei.

Har du eller någon du känner köpt en Huawei P20 Pro? Oroar du dig för att utländska stater kan samla in information utan din tillåtelse? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna!

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?