Xiaomi kommer till Sverige

Kinesiska Xiaomi etablerar sig i Europa och Sverige genom teleoperatören Tre. Bolaget är tredje störst på mobiler, och gör många produkter som varit populära att handla via importtjänster.

Den kinesiska teknikjätten Xiaomi är världens största mobiltillverkare efter Samsung och Apple, men erbjuder också många andra produkter så som surfplattor och robotdammsugare. Xiaomi har huvudsakligen haft sin verksamhet i Asien, men nu skriver Reuters att företaget officiellt inleder ett samarbete med 3-gruppen för att börja erbjuda sina produkter i flera europeiska länder, bland annat Sverige.

Det innebär alltså att teleoperatören Tre kommer att sälja Xiaomis produktutbud i Sverige, och därmed minskar behovet att beställa dessa saker via importtjänster såsom Wish. Xiaomis produkter har blivit mycket populära genom den attraktiva kombinationen av funktionalitet och lågt pris.

Exakt när Xiaomi-prylarna landar i Tre:s butiker är inte känt, men troligtvis inom kort. Vi har kontaktat Tre för mer information och uppdaterar så snart vi vet mer!

Källa: Reuters

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för ytterligare en karttjänst, populära Waze.

Tack till Json_81 för detta #nyhetstips!

En mycket välkommen nyhet i IOS 12 är möjligheten att använda andra lösenordshanterare än Apples egna för att autofylla lösenord. Så här gör du för att komma igång!

9 oktober är det dags för Google-event men redan nu vet vi det mesta, åtminstone om de nya telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Apples köp av musiktjänsten Shazam är nu genomfört, och appen blir snart reklamfri för alla användare. Frågan är vad som händer med Shazam på längre sikt.

Apples nya flaggskepp Iphone XS är en klassisk S-uppdatering av förra årets Iphone X. Det mesta är sig likt, men lite bättre. Men räcker det för att motivera ett köp, när billigare telefoner blir allt bättre?

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.