Xiaomi kommer till Sverige

Kinesiska Xiaomi etablerar sig i Europa och Sverige genom teleoperatören Tre. Bolaget är tredje störst på mobiler, och gör många produkter som varit populära att handla via importtjänster.

Den kinesiska teknikjätten Xiaomi är världens största mobiltillverkare efter Samsung och Apple, men erbjuder också många andra produkter så som surfplattor och robotdammsugare. Xiaomi har huvudsakligen haft sin verksamhet i Asien, men nu skriver Reuters att företaget officiellt inleder ett samarbete med 3-gruppen för att börja erbjuda sina produkter i flera europeiska länder, bland annat Sverige.

Det innebär alltså att teleoperatören Tre kommer att sälja Xiaomis produktutbud i Sverige, och därmed minskar behovet att beställa dessa saker via importtjänster såsom Wish. Xiaomis produkter har blivit mycket populära genom den attraktiva kombinationen av funktionalitet och lågt pris.

Exakt när Xiaomi-prylarna landar i Tre:s butiker är inte känt, men troligtvis inom kort. Vi har kontaktat Tre för mer information och uppdaterar så snart vi vet mer!

Källa: Reuters

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

Apple bjuder in till ett livesänt event ikväll. Här samlar vi alla rykten om vad som kan tänkas presenteras.

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.