Xiaomi kommer till Sverige

Kinesiska Xiaomi etablerar sig i Europa och Sverige genom teleoperatören Tre. Bolaget är tredje störst på mobiler, och gör många produkter som varit populära att handla via importtjänster.

Den kinesiska teknikjätten Xiaomi är världens största mobiltillverkare efter Samsung och Apple, men erbjuder också många andra produkter så som surfplattor och robotdammsugare. Xiaomi har huvudsakligen haft sin verksamhet i Asien, men nu skriver Reuters att företaget officiellt inleder ett samarbete med 3-gruppen för att börja erbjuda sina produkter i flera europeiska länder, bland annat Sverige.

Det innebär alltså att teleoperatören Tre kommer att sälja Xiaomis produktutbud i Sverige, och därmed minskar behovet att beställa dessa saker via importtjänster såsom Wish. Xiaomis produkter har blivit mycket populära genom den attraktiva kombinationen av funktionalitet och lågt pris.

Exakt när Xiaomi-prylarna landar i Tre:s butiker är inte känt, men troligtvis inom kort. Vi har kontaktat Tre för mer information och uppdaterar så snart vi vet mer!

Källa: Reuters

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!

Apples nya Ipad Pro kommer med USB-C, men vad betyder det? Vad kan du göra med porten, och vad kan du inte göra? Läs vår guide för att få bättre koll på läget.