Xiaomi kommer till Sverige

Kinesiska Xiaomi etablerar sig i Europa och Sverige genom teleoperatören Tre. Bolaget är tredje störst på mobiler, och gör många produkter som varit populära att handla via importtjänster.

Den kinesiska teknikjätten Xiaomi är världens största mobiltillverkare efter Samsung och Apple, men erbjuder också många andra produkter så som surfplattor och robotdammsugare. Xiaomi har huvudsakligen haft sin verksamhet i Asien, men nu skriver Reuters att företaget officiellt inleder ett samarbete med 3-gruppen för att börja erbjuda sina produkter i flera europeiska länder, bland annat Sverige.

Det innebär alltså att teleoperatören Tre kommer att sälja Xiaomis produktutbud i Sverige, och därmed minskar behovet att beställa dessa saker via importtjänster såsom Wish. Xiaomis produkter har blivit mycket populära genom den attraktiva kombinationen av funktionalitet och lågt pris.

Exakt när Xiaomi-prylarna landar i Tre:s butiker är inte känt, men troligtvis inom kort. Vi har kontaktat Tre för mer information och uppdaterar så snart vi vet mer!

Källa: Reuters

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.

99-podden blir dejtingpodden för en vecka, men givetvis med tekniken som utgångspunkt. Experten Lisa gästar och går igenom det bästa och det sämsta med Tinder och de andra dejtingapparna.

Nätbaserade spelbutiken Steam är på gång med en app som gör det möjligt att strömma spel från en pc direkt till en mobil, och en betaversion finns nu tillgänglig för Android-mobiler.

Varje fredag tipsar 99 om en lärorik och underhållande video från det världsomspännande nätet. Den här gången blir det en grundkurs i hur batterier fungerar.

En av fördelarna med Apple Watch Series 3 med LTE är att du kan strömma musik medan du exempelvis springer. Det testar Ida här.