Du borde genast byta lösenord på Twitter

Twitter har råkat spara sina användares lösenord i ren text, och uppmanar nu alla att byta till ett nytt.

Twitter uppmanar alla sina drygt 300 miljoner användare att byta lösenord omedelbart. Detta efter att en bugg gjort lösenord tillgängliga som ren text i en intern loggfil. Enligt Twitter finns det inget som tyder på att lösenorden hamnat i orätta händer, men för säkerhets skull bör alla användare alltså byta.

Twitter understryker också att buggen är åtgärdad och listan med lösenord raderad. Enklaste sättet att byta lösenord är via den här länken:

https://twitter.com/settings/password

Källa: Twitter

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
14 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.