äntligen fredag!

Glaset som blir ogenomskinligt på 0 sekunder

Den senaste tiden har redaktionen grottat ner sig i smarta glas och speglar. Kolla in den här tekniken som med ett knapptryck skiftar mellan klart glas och ogenomskinligt.

Det mesta runt omkring oss kan bli smart eller smartare på ett eller annat vis. Detta gäller även något så simpel som glas. I ett knapptryck eller tack vare någon typ av automation kan detta glas växla mellan ett helt klart glas och ett privat läge där glaset är så dimmat att det också är ogenomskinligt.

Fruktansvärt användbart på arbetsplatser eller olika typer av offentliga platser men jag kan komma på flera lösningar i hemmet som skulle vara riktigt häftiga med den här tekniken.

Än så länge är glaset superdyrt men det kostar inget att drömma! Vad skulle du göra med ett sånt här glas om du fick hur mycket du ville gratis?

Trevligt helg!

Kommentarer
9 svar

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?