IOS för Ipad ska bli bättre nästa år

Årets uppdatering av IOS får inga särskilda Ipad-funktioner, men nästa år planeras en hel rad specifika förbättringar för Apples surfplatta, bland annat flikar.

Om bara några veckor inleds Apples utvecklarkonferens WWDC, och då kan vi vänta oss en första titt på IOS 12, årets upplaga av företagets operativsystem för Iphone och Ipad. Om vi ska tro Mark Gurman på Bloomberg kommer tyvärr inte Ipad få särskilt mycket specifika funktioner det här året, men däremot nästa år med IOS 13.

Enligt Gurman har Apple flera förbättringar planerade till nästa år som ska göra Ipad-upplevelsen ännu bättre. Bland annat nämns en uppdaterad version av appen Filer, som låter användare dela dokument och andra filer över Icloud och mellan enheter. Flera appar ska också få stöd för flikar som redan finns i webbläsaren Safari bland annat, och som gör det möjligt att ha flera fönster öppna samtidigt utan att stöka till på skärmen.

Gurman uppger också att Ipad ska få stöd för att använda samma app sida vid sida, så att det alltså är möjligt att ha två textdokument från Anteckningar öppna samtidigt och låta dessa dela skärmytan. Även tillbehöret Apple Pencil ska få förbättringar, men vad för slag är inte känt i dagsläget. Många av funktionera ska från början ha varit planerade för årets IOS 12, men nu alltså skjutits på till nästa år.

Mark Gurman har länge varit känd för att han haft bra källor från Apples insida, och därmed ofta pålitlig förhandsinfo. Om han har rätt i detta får vi knappast slutgiltigt svar på innan nästa år. Hursomhelst är förbättringar för IOS på Ipad alltid välkommet, men frågan som återstår är då vad årets IOS 12 kommer att bjuda på? Det får vi däremot se redan måndag 4 juni när WWDC drar igång.

Kommentarer
3 svar

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!