Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS för Ipad ska bli bättre nästa år

Årets uppdatering av IOS får inga särskilda Ipad-funktioner, men nästa år planeras en hel rad specifika förbättringar för Apples surfplatta, bland annat flikar.

Om bara några veckor inleds Apples utvecklarkonferens WWDC, och då kan vi vänta oss en första titt på IOS 12, årets upplaga av företagets operativsystem för Iphone och Ipad. Om vi ska tro Mark Gurman på Bloomberg kommer tyvärr inte Ipad få särskilt mycket specifika funktioner det här året, men däremot nästa år med IOS 13.

Enligt Gurman har Apple flera förbättringar planerade till nästa år som ska göra Ipad-upplevelsen ännu bättre. Bland annat nämns en uppdaterad version av appen Filer, som låter användare dela dokument och andra filer över Icloud och mellan enheter. Flera appar ska också få stöd för flikar som redan finns i webbläsaren Safari bland annat, och som gör det möjligt att ha flera fönster öppna samtidigt utan att stöka till på skärmen.

Gurman uppger också att Ipad ska få stöd för att använda samma app sida vid sida, så att det alltså är möjligt att ha två textdokument från Anteckningar öppna samtidigt och låta dessa dela skärmytan. Även tillbehöret Apple Pencil ska få förbättringar, men vad för slag är inte känt i dagsläget. Många av funktionera ska från början ha varit planerade för årets IOS 12, men nu alltså skjutits på till nästa år.

Mark Gurman har länge varit känd för att han haft bra källor från Apples insida, och därmed ofta pålitlig förhandsinfo. Om han har rätt i detta får vi knappast slutgiltigt svar på innan nästa år. Hursomhelst är förbättringar för IOS på Ipad alltid välkommet, men frågan som återstår är då vad årets IOS 12 kommer att bjuda på? Det får vi däremot se redan måndag 4 juni när WWDC drar igång.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.