IOS för Ipad ska bli bättre nästa år

Årets uppdatering av IOS får inga särskilda Ipad-funktioner, men nästa år planeras en hel rad specifika förbättringar för Apples surfplatta, bland annat flikar.

Om bara några veckor inleds Apples utvecklarkonferens WWDC, och då kan vi vänta oss en första titt på IOS 12, årets upplaga av företagets operativsystem för Iphone och Ipad. Om vi ska tro Mark Gurman på Bloomberg kommer tyvärr inte Ipad få särskilt mycket specifika funktioner det här året, men däremot nästa år med IOS 13.

Enligt Gurman har Apple flera förbättringar planerade till nästa år som ska göra Ipad-upplevelsen ännu bättre. Bland annat nämns en uppdaterad version av appen Filer, som låter användare dela dokument och andra filer över Icloud och mellan enheter. Flera appar ska också få stöd för flikar som redan finns i webbläsaren Safari bland annat, och som gör det möjligt att ha flera fönster öppna samtidigt utan att stöka till på skärmen.

Gurman uppger också att Ipad ska få stöd för att använda samma app sida vid sida, så att det alltså är möjligt att ha två textdokument från Anteckningar öppna samtidigt och låta dessa dela skärmytan. Även tillbehöret Apple Pencil ska få förbättringar, men vad för slag är inte känt i dagsläget. Många av funktionera ska från början ha varit planerade för årets IOS 12, men nu alltså skjutits på till nästa år.

Mark Gurman har länge varit känd för att han haft bra källor från Apples insida, och därmed ofta pålitlig förhandsinfo. Om han har rätt i detta får vi knappast slutgiltigt svar på innan nästa år. Hursomhelst är förbättringar för IOS på Ipad alltid välkommet, men frågan som återstår är då vad årets IOS 12 kommer att bjuda på? Det får vi däremot se redan måndag 4 juni när WWDC drar igång.

Kommentarer
3 svar

Numera är det enkelt att ställa upp en kamera hemma och hålla koll medan du är på annat håll. 99-akuten går igenom vad lagen säger och tipsar om några kameror ifall du är på jakt.

Inom kort rullar den nya dataskyddsförordningen GDPR ut och så här kommer det att påverka dig som medlem på 99.

Förra veckans quiz bjöd på 10 frågor om Oneplus – vi kan allt om hur man fick tag på en Oneplus i början men väldigt lite om företagets kärleksuppmaning!

Fler än varannan svensk vill ha robotar i hemmet för att underlätta hushållsarbetet. Högst upp på önskelistan finns robotdammsugaren, men många drömmer om att robotarna ska ta över även andra sysslor.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.