IOS för Ipad ska bli bättre nästa år

Årets uppdatering av IOS får inga särskilda Ipad-funktioner, men nästa år planeras en hel rad specifika förbättringar för Apples surfplatta, bland annat flikar.

Om bara några veckor inleds Apples utvecklarkonferens WWDC, och då kan vi vänta oss en första titt på IOS 12, årets upplaga av företagets operativsystem för Iphone och Ipad. Om vi ska tro Mark Gurman på Bloomberg kommer tyvärr inte Ipad få särskilt mycket specifika funktioner det här året, men däremot nästa år med IOS 13.

Enligt Gurman har Apple flera förbättringar planerade till nästa år som ska göra Ipad-upplevelsen ännu bättre. Bland annat nämns en uppdaterad version av appen Filer, som låter användare dela dokument och andra filer över Icloud och mellan enheter. Flera appar ska också få stöd för flikar som redan finns i webbläsaren Safari bland annat, och som gör det möjligt att ha flera fönster öppna samtidigt utan att stöka till på skärmen.

Gurman uppger också att Ipad ska få stöd för att använda samma app sida vid sida, så att det alltså är möjligt att ha två textdokument från Anteckningar öppna samtidigt och låta dessa dela skärmytan. Även tillbehöret Apple Pencil ska få förbättringar, men vad för slag är inte känt i dagsläget. Många av funktionera ska från början ha varit planerade för årets IOS 12, men nu alltså skjutits på till nästa år.

Mark Gurman har länge varit känd för att han haft bra källor från Apples insida, och därmed ofta pålitlig förhandsinfo. Om han har rätt i detta får vi knappast slutgiltigt svar på innan nästa år. Hursomhelst är förbättringar för IOS på Ipad alltid välkommet, men frågan som återstår är då vad årets IOS 12 kommer att bjuda på? Det får vi däremot se redan måndag 4 juni när WWDC drar igång.

Kommentarer
3 svar

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Andreas flyger till Paris för att titta på Honors senaste telefon, som skryter med både skärmhål och 48 megapixlars kamera. Vad vill du att vi kikar extra på?

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Apples karttjänst har nu fått stöd för kollektivtrafik i Sverige, inklusive bussar, tunnelbana, rälsbuss och Intercity-tåg.

Tack till Innis för detta #nyhetstips!

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!