IOS för Ipad ska bli bättre nästa år

Årets uppdatering av IOS får inga särskilda Ipad-funktioner, men nästa år planeras en hel rad specifika förbättringar för Apples surfplatta, bland annat flikar.

Om bara några veckor inleds Apples utvecklarkonferens WWDC, och då kan vi vänta oss en första titt på IOS 12, årets upplaga av företagets operativsystem för Iphone och Ipad. Om vi ska tro Mark Gurman på Bloomberg kommer tyvärr inte Ipad få särskilt mycket specifika funktioner det här året, men däremot nästa år med IOS 13.

Enligt Gurman har Apple flera förbättringar planerade till nästa år som ska göra Ipad-upplevelsen ännu bättre. Bland annat nämns en uppdaterad version av appen Filer, som låter användare dela dokument och andra filer över Icloud och mellan enheter. Flera appar ska också få stöd för flikar som redan finns i webbläsaren Safari bland annat, och som gör det möjligt att ha flera fönster öppna samtidigt utan att stöka till på skärmen.

Gurman uppger också att Ipad ska få stöd för att använda samma app sida vid sida, så att det alltså är möjligt att ha två textdokument från Anteckningar öppna samtidigt och låta dessa dela skärmytan. Även tillbehöret Apple Pencil ska få förbättringar, men vad för slag är inte känt i dagsläget. Många av funktionera ska från början ha varit planerade för årets IOS 12, men nu alltså skjutits på till nästa år.

Mark Gurman har länge varit känd för att han haft bra källor från Apples insida, och därmed ofta pålitlig förhandsinfo. Om han har rätt i detta får vi knappast slutgiltigt svar på innan nästa år. Hursomhelst är förbättringar för IOS på Ipad alltid välkommet, men frågan som återstår är då vad årets IOS 12 kommer att bjuda på? Det får vi däremot se redan måndag 4 juni när WWDC drar igång.

Kommentarer
3 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.