Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fixa internetdelning från mobilen

Vill du dela din mobils uppkoppling med dina andra enheter? Så här gör du om du har en Iphone eller en Android-enhet!

Surfpotterna som ingår i våra mobilabonnemang blir större och större. Praktiskt nog behöver du inte surfa upp all din data i just mobilen, du kan dela med dig av uppkopplingen till andra enheter så som surfplattan, datorn eller något annat i behov av internet via Wifi. I den här 99-akuten går vi igenom hur du gör med en Iphone eller en Android-enhet, häng med!

Internetdela med IOS

För att dela din uppkoppling i IOS ska du aktivera en funktion som heter Internetdelning. Den hittar du via Inställningar > Internetdelning.

Aktivera Internetdelning och se över vilket lösenord som är satt. Du kan välja ett eget om du hellre vill det. Sedan är du klar med inställningarna i din telefon, nu ska du ta fram enheten du vill ansluta till nätet och öppna Wifi-inställningarna. Här bör du efter en liten stund hitta ett nätverk som heter samma sak som din telefon, i mitt fall "Idas Iphone". När du ansluter första gången måste du ange lösenordet vi kikade på alldeles nyss i telefonen.

Din Iphone kommer att bli blå längst upp för att indikera att någon annan enhet anslutit sig och att internetdelningen är aktiv. För att stänga av funktionen klickar du dig tillbaka till Inställningar > Internetdelning och stänger av delningen.

Dela uppkoppling med Android

Om du har en Android-telefon kanske de exakta ordvalen och menyvägarna skiljer sig något åt, men i huvudsak är det samma sak här. Vi har tittat i några Android Oreo-mobiler och då gör du så här: För att aktivera funktionen drar du ned notismenyn och letar upp ikonen "Trådlös surfzon". Med ett enkelt tryck aktiverar du internetdelningen.

Om du vill veta eller ändra vad nätverket som skapas heter får du besöka telefonens inställningar och leta upp menyn för "Hotspot och internetdelning", där kan du som sagt byta namn på nätverket och också både se och ändra lösenordet.

I den enhet som du vill ansluta till nätet letar du upp Wifi-inställningarna och väntar en liten stund tills du hittar ditt telefonnätverk. Första gången du ansluter anger du lösenordet, men efter det fungerar det automatiskt fram tills dess du får för dig att ändra lösenordet.

För att stänga av din hotspot kan du igen dra ned notismenyn och trycka på "Trådlös surfzon."

Surfa säkert

Hurra, nu vet du hur du får igång internetdelning på din telefon. Surfa säkert!

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.