Dags för ny modell?

Så byter du Apple Watch

Köpt ny Apple Watch? Vi guidar dig genom stegen för att ta bort din gamla och komma igång med den nya. Är du nybliven Apple Watch-ägare? Vi hjälper dig med!

Nu kommer äntligen Apple Watch med LTE-uppkoppling till Sverige och därmed undrar du kanske hur du bär dig åt för att byta klocka. Det kommer vi gå igenom i den här guiden, dessutom får du tips på vad du ska tänka på om du vill sälja din gamla klocka vidare (eller ge bort för den delen). Låt oss sätta igång!

Du behöver:

  • Din Iphone

  • En ny Apple Watch

  • En befintlig Apple Watch

Om du vill använda en Apple Watch Series 3 med LTE behöver du en Iphone 6 eller nyare med den senaste versionen av IOS. Om du vill använda en Apple Watch Series 3 utan LTE, eller någon tidigare modell av klockan, behöver du en Iphone 5S eller nyare med den senaste versionen av IOS.

Ta bort din gamla klocka

Om du är redo för att byta Apple Watch är första steget att ta bort parkopplingen till din nuvarande klocka. Men innan du gör det, se till att du uppdaterat den till den senaste versionen av Watch OS. När du tar bort parkopplingen skapas nämligen samtidigt en säkerhetskopia av klockan som du kan ta med dig till den nya modellen.

Öppna upp appen Watch i din telefon. Klicka på din klocka som finns längst upp. Klicka på det lilla i:et ute till höger. Välj där Ta bort parkoppling. I nästa steg behöver du ange ditt Apple ID-lösenord och sedan får du vänta ett tag medan appen slutför uppgiften.

När appen är klar och klockan återställd, brukar jag passa på att skapa en ny säkerhetskopia av min telefon till Icloud också, så om du vill kan du göra detsamma.

Nytt liv för din gamla Apple Watch?

Nu när du tagit bort parkopplingen är din Apple Watch fabriksåterställd och redo att parkopplas med en ny telefon.

Du kan alltså sälja klockan till en ny ägare, eller kanske passa på att ge den vidare till någon familjemedlem eller vän.

Kom igång med din nya Apple Watch

Nu är det alltså dags att komma igång med din nya klocka. Starta klockan, sätt på dig den och håll den nära din telefon så bör telefonen och klockan hitta varandra och fråga om du vill påbörja parkopplingen. Telefonen behöver ha Bluetooth aktiverat och vara uppkopplad på antingen Wifi eller mobilnätet.

Guiden som dyker upp i din telefon är enkel att följa. Du kan behöva ha lösenordet för ditt Apple ID tillgängligt och du får vid ett av stegen välja om och i så fall från vilken säkerhetskopia du vill ställa in klockan. Välj då den senaste säkerhetskopian du gjorde. Efter några minuter är allt klart och du kan börja använda din klocka och fylla den med lämpliga appar.

Om det är en LTE-modell du köpt fungerar den än så länge endast med abonnemang hos operatören 3.

Så här gör du med en LTE-modell:

  • Öppna Apple Watch-appen på din Iphone

  • Tryck på Mobilnät

  • Tryck på Ställ in mobilnät

  • Följ instruktionerna från din operatör (jag behövde ange mina fyra sista siffror från personnumret i princip)

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

Imorgon träder GDPR-lagen i kraft, och därför uppmärksammar vi tillfällen när datalagring inte har funkat så bra i veckans quiz. Vad kan du om teknikvärldens läckor? Lycka till!

WWDC är snart här och då får vi veta mer om Apples planer för nästa version av deras mobila operativssystem – IOS 12. Vad ligger högst upp på din önskelista? Är det samma som andra här på forumet? Gå in och snacka av dig om önskemål och tankar!

Allt ska digitaliseras, från kalsonger till tandborstar och kaffekoppar. Allt ska bli smart och digitalt men vilken nytta göra det och varför är vi så dåliga på det?

Vi har fått klämma och känna på LG G7 som enligt företaget representerar en förnyad satsning på mobilmarknaden i Norden efter en tvåårig dvala.