Dags för ny modell?

Så byter du Apple Watch

Köpt ny Apple Watch? Vi guidar dig genom stegen för att ta bort din gamla och komma igång med den nya. Är du nybliven Apple Watch-ägare? Vi hjälper dig med!

Nu kommer äntligen Apple Watch med LTE-uppkoppling till Sverige och därmed undrar du kanske hur du bär dig åt för att byta klocka. Det kommer vi gå igenom i den här guiden, dessutom får du tips på vad du ska tänka på om du vill sälja din gamla klocka vidare (eller ge bort för den delen). Låt oss sätta igång!

Du behöver:

  • Din Iphone

  • En ny Apple Watch

  • En befintlig Apple Watch

Om du vill använda en Apple Watch Series 3 med LTE behöver du en Iphone 6 eller nyare med den senaste versionen av IOS. Om du vill använda en Apple Watch Series 3 utan LTE, eller någon tidigare modell av klockan, behöver du en Iphone 5S eller nyare med den senaste versionen av IOS.

Ta bort din gamla klocka

Om du är redo för att byta Apple Watch är första steget att ta bort parkopplingen till din nuvarande klocka. Men innan du gör det, se till att du uppdaterat den till den senaste versionen av Watch OS. När du tar bort parkopplingen skapas nämligen samtidigt en säkerhetskopia av klockan som du kan ta med dig till den nya modellen.

Öppna upp appen Watch i din telefon. Klicka på din klocka som finns längst upp. Klicka på det lilla i:et ute till höger. Välj där Ta bort parkoppling. I nästa steg behöver du ange ditt Apple ID-lösenord och sedan får du vänta ett tag medan appen slutför uppgiften.

När appen är klar och klockan återställd, brukar jag passa på att skapa en ny säkerhetskopia av min telefon till Icloud också, så om du vill kan du göra detsamma.

Nytt liv för din gamla Apple Watch?

Nu när du tagit bort parkopplingen är din Apple Watch fabriksåterställd och redo att parkopplas med en ny telefon.

Du kan alltså sälja klockan till en ny ägare, eller kanske passa på att ge den vidare till någon familjemedlem eller vän.

Kom igång med din nya Apple Watch

Nu är det alltså dags att komma igång med din nya klocka. Starta klockan, sätt på dig den och håll den nära din telefon så bör telefonen och klockan hitta varandra och fråga om du vill påbörja parkopplingen. Telefonen behöver ha Bluetooth aktiverat och vara uppkopplad på antingen Wifi eller mobilnätet.

Guiden som dyker upp i din telefon är enkel att följa. Du kan behöva ha lösenordet för ditt Apple ID tillgängligt och du får vid ett av stegen välja om och i så fall från vilken säkerhetskopia du vill ställa in klockan. Välj då den senaste säkerhetskopian du gjorde. Efter några minuter är allt klart och du kan börja använda din klocka och fylla den med lämpliga appar.

Om det är en LTE-modell du köpt fungerar den än så länge endast med abonnemang hos operatören 3.

Så här gör du med en LTE-modell:

  • Öppna Apple Watch-appen på din Iphone

  • Tryck på Mobilnät

  • Tryck på Ställ in mobilnät

  • Följ instruktionerna från din operatör (jag behövde ange mina fyra sista siffror från personnumret i princip)

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!