Google Assistant sopar banan med Siri

Vilken röstassistent är din bästa hjälpreda när det kommer till frågesport? Det ville USA Today ta reda på, och ställde 150 frågor till Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri.

Kampen om vilket företag som har de smartaste assistenterna rasar vidare, och den här veckan har Google presenterat flera förbättringar till sin assistent som kan komma att ge den ett försprång över Apple Siri och Amazon Alexa.

Men redan idag verkar det faktiskt som att Google Assistant tar hem förstaplatsen. Amazon Alexa har visserligen stöd för fler tillbehör; ungefär 12 000 stycken mot Googles 5 000, men när det gäller frågesport går segern till Google Assistant. Det har tidningen USA Today undersökt genom att ställa samma 150 frågor till Google Assistant, Siri och Alexa.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Amazon Alexa klarade sig helt okej genom att svara rätt på 78 procent av svaren, men fick ändå nöja sig med en andraplats då Google Assistant fick hela 80 procent rätta svar. Sist i det testet kom Siri, som knappast imponerade med sina 55 procent rätt.

Källa: USA Today

Kommentarer
8 svar

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

Imorgon träder GDPR-lagen i kraft, och därför uppmärksammar vi tillfällen när datalagring inte har funkat så bra i veckans quiz. Vad kan du om teknikvärldens läckor? Lycka till!

WWDC är snart här och då får vi veta mer om Apples planer för nästa version av deras mobila operativssystem – IOS 12. Vad ligger högst upp på din önskelista? Är det samma som andra här på forumet? Gå in och snacka av dig om önskemål och tankar!

Allt ska digitaliseras, från kalsonger till tandborstar och kaffekoppar. Allt ska bli smart och digitalt men vilken nytta göra det och varför är vi så dåliga på det?

Vi har fått klämma och känna på LG G7 som enligt företaget representerar en förnyad satsning på mobilmarknaden i Norden efter en tvåårig dvala.