Google Assistant sopar banan med Siri

Vilken röstassistent är din bästa hjälpreda när det kommer till frågesport? Det ville USA Today ta reda på, och ställde 150 frågor till Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri.

Kampen om vilket företag som har de smartaste assistenterna rasar vidare, och den här veckan har Google presenterat flera förbättringar till sin assistent som kan komma att ge den ett försprång över Apple Siri och Amazon Alexa.

Men redan idag verkar det faktiskt som att Google Assistant tar hem förstaplatsen. Amazon Alexa har visserligen stöd för fler tillbehör; ungefär 12 000 stycken mot Googles 5 000, men när det gäller frågesport går segern till Google Assistant. Det har tidningen USA Today undersökt genom att ställa samma 150 frågor till Google Assistant, Siri och Alexa.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Amazon Alexa klarade sig helt okej genom att svara rätt på 78 procent av svaren, men fick ändå nöja sig med en andraplats då Google Assistant fick hela 80 procent rätta svar. Sist i det testet kom Siri, som knappast imponerade med sina 55 procent rätt.

Källa: USA Today

Kommentarer
8 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.