Google Assistant sopar banan med Siri

Vilken röstassistent är din bästa hjälpreda när det kommer till frågesport? Det ville USA Today ta reda på, och ställde 150 frågor till Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri.

Kampen om vilket företag som har de smartaste assistenterna rasar vidare, och den här veckan har Google presenterat flera förbättringar till sin assistent som kan komma att ge den ett försprång över Apple Siri och Amazon Alexa.

Men redan idag verkar det faktiskt som att Google Assistant tar hem förstaplatsen. Amazon Alexa har visserligen stöd för fler tillbehör; ungefär 12 000 stycken mot Googles 5 000, men när det gäller frågesport går segern till Google Assistant. Det har tidningen USA Today undersökt genom att ställa samma 150 frågor till Google Assistant, Siri och Alexa.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Amazon Alexa klarade sig helt okej genom att svara rätt på 78 procent av svaren, men fick ändå nöja sig med en andraplats då Google Assistant fick hela 80 procent rätta svar. Sist i det testet kom Siri, som knappast imponerade med sina 55 procent rätt.

Källa: USA Today

Kommentarer
11 svar

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.