Google Assistant sopar banan med Siri

Vilken röstassistent är din bästa hjälpreda när det kommer till frågesport? Det ville USA Today ta reda på, och ställde 150 frågor till Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri.

Kampen om vilket företag som har de smartaste assistenterna rasar vidare, och den här veckan har Google presenterat flera förbättringar till sin assistent som kan komma att ge den ett försprång över Apple Siri och Amazon Alexa.

Men redan idag verkar det faktiskt som att Google Assistant tar hem förstaplatsen. Amazon Alexa har visserligen stöd för fler tillbehör; ungefär 12 000 stycken mot Googles 5 000, men när det gäller frågesport går segern till Google Assistant. Det har tidningen USA Today undersökt genom att ställa samma 150 frågor till Google Assistant, Siri och Alexa.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Amazon Alexa klarade sig helt okej genom att svara rätt på 78 procent av svaren, men fick ändå nöja sig med en andraplats då Google Assistant fick hela 80 procent rätta svar. Sist i det testet kom Siri, som knappast imponerade med sina 55 procent rätt.

Källa: USA Today

Kommentarer
8 svar

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.