Google Assistant sopar banan med Siri

Vilken röstassistent är din bästa hjälpreda när det kommer till frågesport? Det ville USA Today ta reda på, och ställde 150 frågor till Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri.

Kampen om vilket företag som har de smartaste assistenterna rasar vidare, och den här veckan har Google presenterat flera förbättringar till sin assistent som kan komma att ge den ett försprång över Apple Siri och Amazon Alexa.

Men redan idag verkar det faktiskt som att Google Assistant tar hem förstaplatsen. Amazon Alexa har visserligen stöd för fler tillbehör; ungefär 12 000 stycken mot Googles 5 000, men när det gäller frågesport går segern till Google Assistant. Det har tidningen USA Today undersökt genom att ställa samma 150 frågor till Google Assistant, Siri och Alexa.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Amazon Alexa klarade sig helt okej genom att svara rätt på 78 procent av svaren, men fick ändå nöja sig med en andraplats då Google Assistant fick hela 80 procent rätta svar. Sist i det testet kom Siri, som knappast imponerade med sina 55 procent rätt.

Källa: USA Today

Kommentarer
11 svar

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.

Dekorera ditt hem med smarta lampor, och få kontroll över belysningen med automatiseringar, förutbestämda scener och kraftfulla röstkommandon. Börja här!

Ännu ett quiz om logotyper, men den här gången svårare. Känner du igen alla nya och gamla loggor?

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Googles kamerafunktion för bättre nattbilder finns nu tillgänglig, inte bara för nya Pixel 3 utan även för Pixel 2 och Pixel.

Med hjälp av ett tangentbord till din Ipad kan du öka på produktiviteten med ett gäng kortkommandon. Låt 99 guida dig rätt bland tangentkombinationerna.