Grönt ljus för att byta Iphone-batteri

Apple har fyllt på lagren av ersättningsbatterier för Iphone inför sommaren, och nu ska alla butiker och serviceverkstäder kunna ta hem batteri för byte på kort tid.

Mot slutet av förra året var Apple i hetluften gällande en funktion i operativsystemet IOS som under vissa omständigheter sänkte prestandan i en Iphone när batteriet började bli gammalt. Som ett resultat blev Apple både stämda av upprörda användare och lanserade bättre möjligheter att övervaka batteriets hälsa i IOS.

Men Apple erbjöd också sina användare en kraftig rabatt på att byta batteri på sin Iphone, något som gäller under hela 2018. Det har tyvärr varit ont om batterier på många håll, och detta i kombination med långa köer i Apples butiker har gjort att batteribytet har kunnat ta flera dagar. Inte optimalt för en telefon som förmodligen används dagligen.

Nu verkar saker och ting har ljusnat, för i ett internt meddelande skriver Apple att ersättningsbatterier nu ska finnas tillgängliga utan dröjsmål. Det uppger Macrumors, som tagit del av det interna meddelandet. Vad detta innebär är inte nödvändigtvis att alla Apple-butiker och serviceverkstäder kommer att ha batterier i lager. Däremot ska de nu kunna beställa in batterier på kort tid.

På Apples svenska supportsida står det fortfarande att ett byte av Iphone-batteri kan ta upp till fem dagar. Från olika användare som bytt batteri vittnas det också om väldigt olika tidsåtgång – allt från ett byte som tar två timmar till skräckexempel som tar just flera dagar.

Källa: Macrumors

Kommentarer
15 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?