Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Grönt ljus för att byta Iphone-batteri

Apple har fyllt på lagren av ersättningsbatterier för Iphone inför sommaren, och nu ska alla butiker och serviceverkstäder kunna ta hem batteri för byte på kort tid.

Mot slutet av förra året var Apple i hetluften gällande en funktion i operativsystemet IOS som under vissa omständigheter sänkte prestandan i en Iphone när batteriet började bli gammalt. Som ett resultat blev Apple både stämda av upprörda användare och lanserade bättre möjligheter att övervaka batteriets hälsa i IOS.

Men Apple erbjöd också sina användare en kraftig rabatt på att byta batteri på sin Iphone, något som gäller under hela 2018. Det har tyvärr varit ont om batterier på många håll, och detta i kombination med långa köer i Apples butiker har gjort att batteribytet har kunnat ta flera dagar. Inte optimalt för en telefon som förmodligen används dagligen.

Nu verkar saker och ting har ljusnat, för i ett internt meddelande skriver Apple att ersättningsbatterier nu ska finnas tillgängliga utan dröjsmål. Det uppger Macrumors, som tagit del av det interna meddelandet. Vad detta innebär är inte nödvändigtvis att alla Apple-butiker och serviceverkstäder kommer att ha batterier i lager. Däremot ska de nu kunna beställa in batterier på kort tid.

På Apples svenska supportsida står det fortfarande att ett byte av Iphone-batteri kan ta upp till fem dagar. Från olika användare som bytt batteri vittnas det också om väldigt olika tidsåtgång – allt från ett byte som tar två timmar till skräckexempel som tar just flera dagar.

Källa: Macrumors

Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.