Grönt ljus för att byta Iphone-batteri

Apple har fyllt på lagren av ersättningsbatterier för Iphone inför sommaren, och nu ska alla butiker och serviceverkstäder kunna ta hem batteri för byte på kort tid.

Mot slutet av förra året var Apple i hetluften gällande en funktion i operativsystemet IOS som under vissa omständigheter sänkte prestandan i en Iphone när batteriet började bli gammalt. Som ett resultat blev Apple både stämda av upprörda användare och lanserade bättre möjligheter att övervaka batteriets hälsa i IOS.

Men Apple erbjöd också sina användare en kraftig rabatt på att byta batteri på sin Iphone, något som gäller under hela 2018. Det har tyvärr varit ont om batterier på många håll, och detta i kombination med långa köer i Apples butiker har gjort att batteribytet har kunnat ta flera dagar. Inte optimalt för en telefon som förmodligen används dagligen.

Nu verkar saker och ting har ljusnat, för i ett internt meddelande skriver Apple att ersättningsbatterier nu ska finnas tillgängliga utan dröjsmål. Det uppger Macrumors, som tagit del av det interna meddelandet. Vad detta innebär är inte nödvändigtvis att alla Apple-butiker och serviceverkstäder kommer att ha batterier i lager. Däremot ska de nu kunna beställa in batterier på kort tid.

På Apples svenska supportsida står det fortfarande att ett byte av Iphone-batteri kan ta upp till fem dagar. Från olika användare som bytt batteri vittnas det också om väldigt olika tidsåtgång – allt från ett byte som tar två timmar till skräckexempel som tar just flera dagar.

Källa: Macrumors

Kommentarer
15 svar

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

Imorgon träder GDPR-lagen i kraft, och därför uppmärksammar vi tillfällen när datalagring inte har funkat så bra i veckans quiz. Vad kan du om teknikvärldens läckor? Lycka till!

WWDC är snart här och då får vi veta mer om Apples planer för nästa version av deras mobila operativssystem – IOS 12. Vad ligger högst upp på din önskelista? Är det samma som andra här på forumet? Gå in och snacka av dig om önskemål och tankar!

Allt ska digitaliseras, från kalsonger till tandborstar och kaffekoppar. Allt ska bli smart och digitalt men vilken nytta göra det och varför är vi så dåliga på det?

Vi har fått klämma och känna på LG G7 som enligt företaget representerar en förnyad satsning på mobilmarknaden i Norden efter en tvåårig dvala.