Grönt ljus för att byta Iphone-batteri

Apple har fyllt på lagren av ersättningsbatterier för Iphone inför sommaren, och nu ska alla butiker och serviceverkstäder kunna ta hem batteri för byte på kort tid.

Mot slutet av förra året var Apple i hetluften gällande en funktion i operativsystemet IOS som under vissa omständigheter sänkte prestandan i en Iphone när batteriet började bli gammalt. Som ett resultat blev Apple både stämda av upprörda användare och lanserade bättre möjligheter att övervaka batteriets hälsa i IOS.

Men Apple erbjöd också sina användare en kraftig rabatt på att byta batteri på sin Iphone, något som gäller under hela 2018. Det har tyvärr varit ont om batterier på många håll, och detta i kombination med långa köer i Apples butiker har gjort att batteribytet har kunnat ta flera dagar. Inte optimalt för en telefon som förmodligen används dagligen.

Nu verkar saker och ting har ljusnat, för i ett internt meddelande skriver Apple att ersättningsbatterier nu ska finnas tillgängliga utan dröjsmål. Det uppger Macrumors, som tagit del av det interna meddelandet. Vad detta innebär är inte nödvändigtvis att alla Apple-butiker och serviceverkstäder kommer att ha batterier i lager. Däremot ska de nu kunna beställa in batterier på kort tid.

På Apples svenska supportsida står det fortfarande att ett byte av Iphone-batteri kan ta upp till fem dagar. Från olika användare som bytt batteri vittnas det också om väldigt olika tidsåtgång – allt från ett byte som tar två timmar till skräckexempel som tar just flera dagar.

Källa: Macrumors

Kommentarer
15 svar

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!