Grönt ljus för att byta Iphone-batteri

Apple har fyllt på lagren av ersättningsbatterier för Iphone inför sommaren, och nu ska alla butiker och serviceverkstäder kunna ta hem batteri för byte på kort tid.

Mot slutet av förra året var Apple i hetluften gällande en funktion i operativsystemet IOS som under vissa omständigheter sänkte prestandan i en Iphone när batteriet började bli gammalt. Som ett resultat blev Apple både stämda av upprörda användare och lanserade bättre möjligheter att övervaka batteriets hälsa i IOS.

Men Apple erbjöd också sina användare en kraftig rabatt på att byta batteri på sin Iphone, något som gäller under hela 2018. Det har tyvärr varit ont om batterier på många håll, och detta i kombination med långa köer i Apples butiker har gjort att batteribytet har kunnat ta flera dagar. Inte optimalt för en telefon som förmodligen används dagligen.

Nu verkar saker och ting har ljusnat, för i ett internt meddelande skriver Apple att ersättningsbatterier nu ska finnas tillgängliga utan dröjsmål. Det uppger Macrumors, som tagit del av det interna meddelandet. Vad detta innebär är inte nödvändigtvis att alla Apple-butiker och serviceverkstäder kommer att ha batterier i lager. Däremot ska de nu kunna beställa in batterier på kort tid.

På Apples svenska supportsida står det fortfarande att ett byte av Iphone-batteri kan ta upp till fem dagar. Från olika användare som bytt batteri vittnas det också om väldigt olika tidsåtgång – allt från ett byte som tar två timmar till skräckexempel som tar just flera dagar.

Källa: Macrumors

Kommentarer
15 svar

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.

Swedbank verkar inte ha någon brådska att ge stöd åt populära tjänster som Apple Pay. Nu släpper banken en egen app för mobila betalningar, endast för Android-mobiler.

Skotillverkaren Nike är aktuella med ett par självsnörande skor, Adapt BB. Utöver att skorna snörar sig själv i sann Marty McFly-anda har skorna en app för att justera en del av funktionerna.

Det som många anser vara det fulaste batterifodralet i historien har kommit åter, nämligen Apple Smart Battery Case som nu finns tillgängligt för den senaste generationen Iphone-modeller.

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.