Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bästa sättet att ha på sig Apple Watch

Det finns flera sätt att bära Apple Watch och åsikterna om vilket som är bäst och rätt går isär här på 99. Låt oss guida dig genom alternativen (och berätta vilket som är bäst).

När det gäller gamla vanliga armbandsur finns det egentligen bara ett sätt att bära dem. Urtavlan går inte att rotera eller vända, så du som användare kan egentligen bara välja vilken arm du vill ha klockan på. Bäst brukar det bli om du bär klockan på din inte dominerande arm, det vill säga är du högerhänt har du klockan på vänster arm och vice versa. Ofta sitter kronan på högersidan av klockan också.

När det gäller Apple Watch finns det härligt nog flera alternativ eftersom det går att vända på den digitala urtavlan.

Så här ställer du in din klocka

När du första gången ställer in din Apple Watch utgår guiden från att du bär klockan med kronan på höger sida, men du får välja arm själv. När du är klar med installationsguiden kan du själv välja direkt i klockan.

  • Tryck på kronan, leta upp Inställningar

  • Tryck på Allmänt och välj Riktning

  • Här kan du välja vilken handled respektive vilken sida kronan sitter på

  • Urtavlan roterar så den hamnar åt rätt håll baserat på dina inställningar

  • Klart!

Om du hellre vill går det att göra samma ändringar i Watch-appen i den parkopplade telefonen.

  • Öppna Watch-appen, tryck på Allmänt

  • Välj Skärmriktning och justera enligt önskemål

  • Urtavlan roterar så den hamnar rätt baserat på dina inställningar

  • Klart!

Vilken riktning är då bäst?

Det är ständigt återkommande fråga jag får; har du inte Apple Watch åt fel håll? Nej, det tycker jag inte och låt mig bjuda på 3 anledningar till varför kronan på vänster sida och klockan på vänster arm är vettigt.

1. Inga knapptryckningar av misstag

Med kronan på vänster sida och klockan på vänster arm slipper du att råka göra skärmdumpar när du böjer mycket på handleden. Om du inte aktiverat den funktionen (Watch-appen > Inställningar > Allmänt > Aktivera skärmavbilder) kanske du istället råkar aktivera Siri som plötsligt frågar dig "Förlåt, vad sade du?" eller påbörja en nödringning till SOS.

Om du föredrar att ha klockan på höger arm skulle jag av ovan nämnda skäl rekommendera dig att ha kronan på höger sida.

2. Skrolla bekvämt med tummen

Jag håller pekfingret lite lätt mot det övre hörnet av klockan och skrollar på kronan med tummen. Jag gillar att ha pekfingret där för att hålla emot lite när jag trycker på kronan eller knappen. Bekvämt och naturligt. Prova om du inte gjort det.

3. Stick ut från mängden

"Mitt sätt" att bära Apple Watch verkar onekligen lite kontroversiellt, så det är ett sätt att få sticka ut lite från mängden. En isbrytare på fest kanske?

Hur bär du din klocka?

Har du på dig någon klocka och i så fall hur då? Dela gärna en bild i kommentarerna! Om du har någon annan smart klocka än Apple Watch – vilka varianter kan du ställa in?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
24 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.