Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nästan ingen av oss privatkopierar

Här på 99 är vi många som aldrig privatkopierat, och flera som har gjort det tidigare har nu slutat.

57% har aldrig privatkopierat Näringsutskottet i Riksdagen föreslog i början av maj att privatkopieringsavgiften bör ses över. Den har spelat ut sin roll i och med introduktionen av strömmande tjänster. I en undersökning här på 99 är det tydligt att privatkopiering inte är särskilt vanligt.

718 personer har svarat så här långt och av dessa är det hela 57 procent som aldrig privatkopierat material och 36 procent uppger att de slutat. Endast två procent av de svarande säger att de privatkoperiar ofta, tre procent gör det sällan. SweSC här på forumet är en av de få som fortfarande privatkopierar mycket själv. Han skriver så här:

Tror det är många som rippar av eget skit fortfarande. I alla fall bland mina vänner. Många av oss är köpgalna, men gillar att lägga allt på en server för att nå lätt i sitt egna nätverk. Jag rippar allt mitt skit fortfarande, och kommer göra det tills jag dör!"

Vad är privatkopieringsavgiften?

Privatkopiering är när du exempelvis gör en kopia på en av dina cd-skivor för att använda i bilen, eller lägger över musikfiler till din mp3-spelare, eller spelar in ett program från tv:n.

Avgiften tas ut för enheter som kan lagra ljud eller rörliga bilder och baseras på hur stort lagringsutrymme enheten har. Företag som importerar den här typen av enheter betalar idag en ersättning till organisationen Copyswede som sedan fördelar pengarna till upphovsrättsinnehavarna för att täcka de uteblivna inkomsterna som privatkopieringen resulterat i.

Vill du också svara? Här kommer frågan igen:

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.