Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vi strömmar musik till Apple Watch LTE

En av fördelarna med Apple Watch Series 3 med LTE är att du kan strömma musik medan du exempelvis springer. Det testar Ida här.

Solen värmer upp Stockholm och jag drabbas av suget att ge mig ut att springa – likt varje år vid den här tiden, jag är en typisk sommarsäsongslöpare. Jag har varit väldigt förtjust i att springa med bara min Apple Watch – varje gram jag slipper bära med mig gör skillnad – men ofta har jag tappat lusten lite grann för det varit ganska krångligt att välja vilken musik jag vill lyssna på. Spellistor behöver rätt lång tid på sig för att överföras och klockan måste anslutas till laddare.

Nu finns Series 3 med datauppkoppling i form av LTE i Sverige och det betyder bland annat att det går att strömma musik från nätet. Jag har startat upp mitt Apple Music-abonnemang igen och snörade på mig skorna för att testa hur det fungerar.

Det här kan du strömma

För att strömma musik till Apple Watch behöver du Apple Music. Du kan välja bland dina spellistor, artister, album eller låtar och njuta av musiken i ett par trådlösa hörlurar.

Det finns också en radio-app som kan spela upp radiostationer, bland annat Apples egna Beats 1. Du kan också be Siri spela upp exempelvis "musik för löpning" så skapas en radiostation med lämplig musik.

Ute i skogen

Jag stack ut på en löprunda i Sollentuna utanför Stockholm och hade inga bekymmer alls med att strömma musik, inga problem med täckningen där alltså. Genom att svepa åt vänster på klockan i tränings-appen kommer en kontrollpanel fram där jag kan justera volymen, starta eller pausa musiken och hoppa framåt eller bakåt i spellistan. Jag kan också när som helst be Siri att spela något annat.

Det går fortfarande att spara musik i klockan så att du kan lyssna på musik utan att påverka din datapott.

Sammanfattning – mer mobil frihet

Det fungerar alldeles utmärkt att strömma musik till Apple Watch (förutsatt att du befinner dig där det finns täckning då). Jag kunde spontant sticka ut och springa och lyssna på det jag kände för i stunden utan att behöva lägga tid på att synka rätt spellista till klockan. Vilket lyft!

I framtiden vore det förstås fint om exempelvis Spotify också fick till en app för klockan, men det är inget jag själv saknar. Apple Music ger mig allt jag behöver för sommarens löprundor.

Köpråd Apple Watch Series 3 LTE

I oktober 2017 testade jag Apple Watch Series 3 utan LTE och gav den utmärkelsen Imponerande, bland annat för att den är "överraskande snabb, smart och uthållig".

Köper du LTE-modellen får du lite sämre batteritid beroende på hur mycket du använder klockan på egen hand (använder du aktivt endast LTE-kopplingen pratar vi kanske 4–5 timmar), men under min tid med klockan har jag vanligtvis klarat mig fram till kvällen precis som med modellen utan LTE – oftast får jag ut uppåt 1,5 dag mellan laddningarna.

Nu finns LTE-modellen i Sverige, vem bör köpa den? Först och främst bör man förstås gilla tanken på att äga en Apple Watch och just exakt nu måste man kunna tänka sig ett abonnemang hos 3. Fler operatörer tillkommer förhoppningsvis framöver.

Lite mer generellt passar klockan alla som vill ha möjligheten att slippa ifrån mobilen då och då, utan att behöva oroa sig för att inte kunna nås om något akut inträffar. Det är också tryggt att veta att du själv kan ringa exempelvis ett nödsamtal om något händer dig oavsett var du råkar ha mobilen.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.