Oneplus 6 landar i Sverige

Oneplus 6 är bolagets nya flaggskepp, som nu äntligen lanseras officiellt efter tidigare läckta uppgifter. Med tre fräscha färger, sund prestanda och inte minst snabbladdning kan det här mycket väl bli en favorit bland årets mobilutbud.

Efter en vår som präglats av läckta specfikationer och efterföljande bekräftelser är det nu dags för mobiltelefonen Oneplus 6 att få en officiell lansering. Under ett event på Fotografiska Museet i Stockholm presenterar den kinesiska tillverkaren sitt nya flaggskepp för en svensk publik.

De flesta tekniska specifikationerna har som sagt varit kända länge, men det som inte framkommit är de nya färgalternativen, som är riktigt tjusiga och erbjuder både glansig spegelyta eller en sober matt finish. De tre färgerna kallas Mirror Black, Midnight Black och Silk White, där den sistnämnda är en spännande vit färgton berikad med pärlemopuder. Oneplus VD Pete Lau är mycket nöjd med de nya färgerna, och säger såhär:

– Med Oneplus 6 har vi utmanat oss själva till att ta fram en exteriör design som återspeglar insidans smidighet och elegans. Vi är stolta över det vi åstadkommit och hoppas verkligen att våra användare känner likadant.

Den eleganta insidan som Lau pratar om är uppbyggd kring processorn Snapdragon 845 och grafikkretsen Adreno 630, vilket ska ge Oneplus 6 upp till 30 procent högre prestanda jämfört med föregångaren Oneplus 5T samtidigt som energiförbrukningen är 10 procent lägre.

Primärminnet är 8 gigabyte, men det erbjuds också en något billigare variant som har 6 gigabyte samt 64 gigabyte lagringsutrymme. Den modellen finns bara i Mirror Black och kostar 5 295 kronor. Standardmodellen kostar 5 995 och ger 128 gigabyte lagringsutrymme. Det finns slutligen en extra variant av Midnight Black som ger hela 256 gigabyte lagring och kostar 6 395 kronor.

En del av lagringen tas självklart upp av operativsystemet, och här är det i vanlig ordning Oneplus egna variant av Android som följer med; Oxygen OS.

Stor skärm och snabb laddning

Oneplus 6 kommer bara i en fysisk storlek, men erbjuder en rejält tilltagen bildskärm på 6,28 tum i bildformatet 19:9. Det är den största skärmen hittills i en Oneplus-telefon, och använder AMOLED-teknik.

På baksidan av telefonen hittar vi dubbla kameror, en huvudlins med upplösningen 16 megapixel och en sekundär på hela 20 megapixel. Huvudkameran har en bländare på f/1.7 och en sensor som blivit 19 procent större sedan sist. Detta lovar gott för fotografering i dunkelt ljus, och förbättrat HDR-stöd utlovas också samt särskilda porträttlägen. Oneplus 6 introducerar också videoinspelning i slow motion (240 fps), där stöd finns för upp till en minut långsam inspelning i HD.

Kameror och slow motion i all ära, men en av de mer imponerande funktionerna är snabbladdningen Dash Charge som behålls från tidigare modeller. Här utlovas att en halvtimmes laddning ska förse telefonen med nog ström för att räcka hela dagen. Om det stämmer i praktiken eller inte blir onekligen intressant att testa!

Hörlursutgång och trådlösa lurar

Oneplus 6 går emot rådande trender och behåller ljudutgången på 3,5 millimeter. Samtidigt lanserar Oneplus ett par tillhörande trådlösa hörlurar som utformats för att vara den perfekta kompanjonen till telefonen.

Lurarna heter Oneplus Bullets Wireless, och binds ihop av en sladd som läggs över halsen. De laddas upp med hjälp av USB Type-C och 10 minuters laddning ska räcka till 5 timmars uppspelning. Helt fulladdat ska batteriet räcka 8 timmar.

Oneplus Bullets Wireless är byggda i aluminium, men också en silikonbeläggning som gör dem vattentåliga. Hörlurarna kan sättas ihop med hjälp av en magnet när de inte används, och de kan automatiskt börja spela musik igen när de tas isär. De har stöd för trådlös musik via formatet AptX och dyker upp i slutet av juli till en kostnad av 769 kronor.

Telefonen Oneplus 6 börjar säljas 22 maj via Oneplus egen webshop samt via Telia, Halebop och Webbhallen. Redan dagen innan smygbörjar också försäljningen hos Telia på Kungsgatan i Stockholm. Den vita utgåvan av Oneplus kommer först 5 juni.

På 99 kommer vi självklart att så snabbt som möjligt testa den nya luren från Oneplus och se vad den går för. Tills dess undrar vi såklart vad ni själva tycker om utseende och funktion hos Oneplus 6. Är det här telefonen ni väntat på?

Kommentarer
7 svar

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!