Paypal köper svenska Izettle

Konkurrensen om betallösningarna trappas upp, och nu köper jätten Paypal den svenska lösningen Izettle för en stor summa pengar.

Kampen mellan olika betaltjänster blir allt hårdare, och mobiltillverkarnas egna tjänster som Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay kan komma att utmana mer traditionella e-handelslösningnar som Klarna, Payson och andra.

En av de stora jättarna på nätet har länge varit amerikanska Paypal, som finns etablerad i över 200 länder och bland annat används av över tre miljoner människor bara i Skandinavien. Nu öppnar Paypal plånboken och köper svenska Izettle för motsvarande 19 miljarder kronor.

Izettle grundades 2010 och har fått stor framgång både i Sverige och många andra länder, inte minst tack vare sin kortläsare som gör det möjligt att ta emot kortbetalningar direkt på en smart mobiltelefon eller surfplatta. Därmed har Izettle blivit en väldigt populär lösning hos mindre företag.

Troligtvis är det just småföretaget Paypal hoppas fånga genom affären. I USA heter nämligen en av huvudkonkurrenterna Square, som erbjuder en liknande mobil kortläsare som Izettle och på samma sätt har blivit en vanlig syn i mindre affärsverksamheter. Paypal-chefen Dan Schulman säger såhär till Bloomberg om affären:


– Små verksamheter vill i allt högre grad ha en heltäckande lösning över alla kanaler. Izettle var på många sätt det perfekta komplementet.

Vad tycker du om att svenska Izettle nu köps upp av den amerikanska jätten Paypal? Är det kul att svenska sucéer får spridning, eller är det synd att de sväljs av amerikanska storbolag?

Källa: Bloomberg

Kommentarer
1 svar

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för ytterligare en karttjänst, populära Waze.

Tack till Json_81 för detta #nyhetstips!

En mycket välkommen nyhet i IOS 12 är möjligheten att använda andra lösenordshanterare än Apples egna för att autofylla lösenord. Så här gör du för att komma igång!

9 oktober är det dags för Google-event men redan nu vet vi det mesta, åtminstone om de nya telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Apples köp av musiktjänsten Shazam är nu genomfört, och appen blir snart reklamfri för alla användare. Frågan är vad som händer med Shazam på längre sikt.

Apples nya flaggskepp Iphone XS är en klassisk S-uppdatering av förra årets Iphone X. Det mesta är sig likt, men lite bättre. Men räcker det för att motivera ett köp, när billigare telefoner blir allt bättre?

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.