Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Paypal köper svenska Izettle

Konkurrensen om betallösningarna trappas upp, och nu köper jätten Paypal den svenska lösningen Izettle för en stor summa pengar.

Kampen mellan olika betaltjänster blir allt hårdare, och mobiltillverkarnas egna tjänster som Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay kan komma att utmana mer traditionella e-handelslösningnar som Klarna, Payson och andra.

En av de stora jättarna på nätet har länge varit amerikanska Paypal, som finns etablerad i över 200 länder och bland annat används av över tre miljoner människor bara i Skandinavien. Nu öppnar Paypal plånboken och köper svenska Izettle för motsvarande 19 miljarder kronor.

Izettle grundades 2010 och har fått stor framgång både i Sverige och många andra länder, inte minst tack vare sin kortläsare som gör det möjligt att ta emot kortbetalningar direkt på en smart mobiltelefon eller surfplatta. Därmed har Izettle blivit en väldigt populär lösning hos mindre företag.

Troligtvis är det just småföretaget Paypal hoppas fånga genom affären. I USA heter nämligen en av huvudkonkurrenterna Square, som erbjuder en liknande mobil kortläsare som Izettle och på samma sätt har blivit en vanlig syn i mindre affärsverksamheter. Paypal-chefen Dan Schulman säger såhär till Bloomberg om affären:


– Små verksamheter vill i allt högre grad ha en heltäckande lösning över alla kanaler. Izettle var på många sätt det perfekta komplementet.

Vad tycker du om att svenska Izettle nu köps upp av den amerikanska jätten Paypal? Är det kul att svenska sucéer får spridning, eller är det synd att de sväljs av amerikanska storbolag?

Källa: Bloomberg

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.