fredagsvideo

Så funkar ett batteri

Varje fredag tipsar 99 om en lärorik och underhållande video från det världsomspännande nätet. Den här gången blir det en grundkurs i hur batterier fungerar.

Fredagar är en dag fylld av traditioner på 99-redaktionen. Den speciella fredagsmixen ska spelas upp, helgen ska planerar och kaffet ska drickas upp. Okej, det sista gäller alla veckodagar, men en sak som vi tar på allvar är att tipsa om en kul och lärorik video som vi hittar på nätet. Oftast utgår vi från mobil teknik, och det finns gott om välgjorda och folkbildande videoklipp att välja mellan!

Den här veckan tänkte vi att det kunde passa bra med en grundläggande kurs i hur batterier och uppladdningsbara batterier fungerar. Det är minst sagt en värdefull uppfinning, eller vad säger ni?

Trevlig helg alla på 99!

Kommentarer
2 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?