fredagsvideo

Så funkar ett batteri

Varje fredag tipsar 99 om en lärorik och underhållande video från det världsomspännande nätet. Den här gången blir det en grundkurs i hur batterier fungerar.

Fredagar är en dag fylld av traditioner på 99-redaktionen. Den speciella fredagsmixen ska spelas upp, helgen ska planerar och kaffet ska drickas upp. Okej, det sista gäller alla veckodagar, men en sak som vi tar på allvar är att tipsa om en kul och lärorik video som vi hittar på nätet. Oftast utgår vi från mobil teknik, och det finns gott om välgjorda och folkbildande videoklipp att välja mellan!

Den här veckan tänkte vi att det kunde passa bra med en grundläggande kurs i hur batterier och uppladdningsbara batterier fungerar. Det är minst sagt en värdefull uppfinning, eller vad säger ni?

Trevlig helg alla på 99!

Kommentarer
2 svar

Telenor lanserar den strömmande videotjänsten Stream Film och Serier riktad till sina mobilkunder. Tjänsten erbjuder inledningsvis 14 kanaler och sju Play-tjänster med tusentals serier, filmer och dokumentärer för hela familjen.

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.