fredagsvideo

Så funkar ett batteri

Varje fredag tipsar 99 om en lärorik och underhållande video från det världsomspännande nätet. Den här gången blir det en grundkurs i hur batterier fungerar.

Fredagar är en dag fylld av traditioner på 99-redaktionen. Den speciella fredagsmixen ska spelas upp, helgen ska planerar och kaffet ska drickas upp. Okej, det sista gäller alla veckodagar, men en sak som vi tar på allvar är att tipsa om en kul och lärorik video som vi hittar på nätet. Oftast utgår vi från mobil teknik, och det finns gott om välgjorda och folkbildande videoklipp att välja mellan!

Den här veckan tänkte vi att det kunde passa bra med en grundläggande kurs i hur batterier och uppladdningsbara batterier fungerar. Det är minst sagt en värdefull uppfinning, eller vad säger ni?

Trevlig helg alla på 99!

Kommentarer
2 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?