fredagsvideo

Så funkar ett batteri

Varje fredag tipsar 99 om en lärorik och underhållande video från det världsomspännande nätet. Den här gången blir det en grundkurs i hur batterier fungerar.

Fredagar är en dag fylld av traditioner på 99-redaktionen. Den speciella fredagsmixen ska spelas upp, helgen ska planerar och kaffet ska drickas upp. Okej, det sista gäller alla veckodagar, men en sak som vi tar på allvar är att tipsa om en kul och lärorik video som vi hittar på nätet. Oftast utgår vi från mobil teknik, och det finns gott om välgjorda och folkbildande videoklipp att välja mellan!

Den här veckan tänkte vi att det kunde passa bra med en grundläggande kurs i hur batterier och uppladdningsbara batterier fungerar. Det är minst sagt en värdefull uppfinning, eller vad säger ni?

Trevlig helg alla på 99!

Kommentarer
2 svar

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!