Datorspel på mobilen snart möjligt

Nätbaserade spelbutiken Steam är på gång med en app som gör det möjligt att strömma spel från en pc direkt till en mobil, och en betaversion finns nu tillgänglig för Android-mobiler.

Inget ont om mobilspel alls, men de flesta mer avancerade spel brukar man framförallt hitta på Windows-plattformen, eller möjligtvis på en spelkonsol. Nätbutiken Steam är det populäraste valet för att köpa pc-spel, och snart kommer hela utbudet på Steam även gå att spela direkt på din Iphone eller Android-mobil!

Det bästa av två världar alltså, om det bara funkar bra. En detalj som bör nämnas är att det fortfarande krävs en pc som värd uppkopplad på samma Wifi-nätverk, så det är alltså inte fråga om en strömmande tjänst direkt från molnet.

En betaversion av Android-appen finns ute nu i Google Play Store, och en IOS-version för Iphone, Ipad och Apple TV utlovas inom kort.

Finns det några pc-spel ni drömmer om att kunna köra på mobilen?

Kommentarer
26 svar

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.