Datorspel på mobilen snart möjligt

Nätbaserade spelbutiken Steam är på gång med en app som gör det möjligt att strömma spel från en pc direkt till en mobil, och en betaversion finns nu tillgänglig för Android-mobiler.

Inget ont om mobilspel alls, men de flesta mer avancerade spel brukar man framförallt hitta på Windows-plattformen, eller möjligtvis på en spelkonsol. Nätbutiken Steam är det populäraste valet för att köpa pc-spel, och snart kommer hela utbudet på Steam även gå att spela direkt på din Iphone eller Android-mobil!

Det bästa av två världar alltså, om det bara funkar bra. En detalj som bör nämnas är att det fortfarande krävs en pc som värd uppkopplad på samma Wifi-nätverk, så det är alltså inte fråga om en strömmande tjänst direkt från molnet.

En betaversion av Android-appen finns ute nu i Google Play Store, och en IOS-version för Iphone, Ipad och Apple TV utlovas inom kort.

Finns det några pc-spel ni drömmer om att kunna köra på mobilen?

Kommentarer
26 svar

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!