Datorspel på mobilen snart möjligt

Nätbaserade spelbutiken Steam är på gång med en app som gör det möjligt att strömma spel från en pc direkt till en mobil, och en betaversion finns nu tillgänglig för Android-mobiler.

Inget ont om mobilspel alls, men de flesta mer avancerade spel brukar man framförallt hitta på Windows-plattformen, eller möjligtvis på en spelkonsol. Nätbutiken Steam är det populäraste valet för att köpa pc-spel, och snart kommer hela utbudet på Steam även gå att spela direkt på din Iphone eller Android-mobil!

Det bästa av två världar alltså, om det bara funkar bra. En detalj som bör nämnas är att det fortfarande krävs en pc som värd uppkopplad på samma Wifi-nätverk, så det är alltså inte fråga om en strömmande tjänst direkt från molnet.

En betaversion av Android-appen finns ute nu i Google Play Store, och en IOS-version för Iphone, Ipad och Apple TV utlovas inom kort.

Finns det några pc-spel ni drömmer om att kunna köra på mobilen?

Kommentarer
26 svar

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!