Datorspel på mobilen snart möjligt

Nätbaserade spelbutiken Steam är på gång med en app som gör det möjligt att strömma spel från en pc direkt till en mobil, och en betaversion finns nu tillgänglig för Android-mobiler.

Inget ont om mobilspel alls, men de flesta mer avancerade spel brukar man framförallt hitta på Windows-plattformen, eller möjligtvis på en spelkonsol. Nätbutiken Steam är det populäraste valet för att köpa pc-spel, och snart kommer hela utbudet på Steam även gå att spela direkt på din Iphone eller Android-mobil!

Det bästa av två världar alltså, om det bara funkar bra. En detalj som bör nämnas är att det fortfarande krävs en pc som värd uppkopplad på samma Wifi-nätverk, så det är alltså inte fråga om en strömmande tjänst direkt från molnet.

En betaversion av Android-appen finns ute nu i Google Play Store, och en IOS-version för Iphone, Ipad och Apple TV utlovas inom kort.

Finns det några pc-spel ni drömmer om att kunna köra på mobilen?

Kommentarer
26 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?