Amanda säger hejdå

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

För snart två år sedan skickade jag in en spontanansökan till Geeks i hopp om att få jobba med 99-redaktionen. Jag verkar ha gjort ett gott intryck för vips så blev jag vikarie för Ida som skulle på föräldraledighet och när hon kom tillbaka fortsatte mitt vikariat men denna gång för Jakob. Nu är både Ida och Jakob åter sedan ett tag tillbaka och det är dags för mig att leta mig vidare i jobbdjungeln.

Jag kommer börja som innehållsproducent på Internetstiftelsen i Sverige och jobba för att göra internet till en bättre plats och oss svenskar mer internetkunniga. Det känns som en naturlig fortsättning av arbetet här på 99 och jag ser fram emot att jobba där, men det är såklart med viss vemodighet som jag lämnar 99.

Under min tid här har 99 befunnit sig i ett enormt utvecklingsarbete. Dels har praktiska saker som design och namn ändrats men vi har även jobbat mycket med hur vi tänker kring innehåll, hur vi värderar och vad vi lägger fokus på. Det har varit en otroligt rolig resa att vara med på och väldigt lärorikt och berikande. Jag tycker att det känns spännande och lite pirrigt att se vad redaktionen ska hitta på utan mig och hur det fortsatta arbetet kommer att utvecklas.

Att tillhöra Geeks är som att få en extra familj, så även att vara en del av 99. Jag tycker att det har varit fruktansvärt kul att lära känna er alla och att få vara en del av gemenskapen som 99 utgör. Därför planerar jag såklart att fortsätta hänga i forumet (så ni blir inte helt av med mig).

Min sista jobbdag är på måndag 28 maj så efter det kommer jag hänga runt i forumet och chatta i 99:s livebevakningar med mera.

Ha det superduperfint så ses vi i forumet!

Topp tre: Det roligaste jag har gjort på 99

Pink odlar intresset för programmering
Jag intervjuade grundarna bakom Pink Programming. Det var min första intervju och jag var rätt nervös men så fort vi började prata glömde jag bort det helt för det var så intressant att höra deras historia.

Jakten på den perfekta boktjänsten
Jag gillar böcker och tycker det är intressant med strömmande boktjänster. Därför är en av de roligaste sakerna jag gjort på 99 det stora jämförande testet av olika strömmande boktjänster.

Trekamp för röstassistenterna
Vi fick chansen att ha en Homepod, Google Home Max och en Sonos One på besök på kontoret. Jag tillsammans med Jakob fick utgöra en testpanel som satte hötalarna på prov. Det var otroligt roligt!

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
58 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.