Amanda säger hejdå

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

För snart två år sedan skickade jag in en spontanansökan till Geeks i hopp om att få jobba med 99-redaktionen. Jag verkar ha gjort ett gott intryck för vips så blev jag vikarie för Ida som skulle på föräldraledighet och när hon kom tillbaka fortsatte mitt vikariat men denna gång för Jakob. Nu är både Ida och Jakob åter sedan ett tag tillbaka och det är dags för mig att leta mig vidare i jobbdjungeln.

Jag kommer börja som innehållsproducent på Internetstiftelsen i Sverige och jobba för att göra internet till en bättre plats och oss svenskar mer internetkunniga. Det känns som en naturlig fortsättning av arbetet här på 99 och jag ser fram emot att jobba där, men det är såklart med viss vemodighet som jag lämnar 99.

Under min tid här har 99 befunnit sig i ett enormt utvecklingsarbete. Dels har praktiska saker som design och namn ändrats men vi har även jobbat mycket med hur vi tänker kring innehåll, hur vi värderar och vad vi lägger fokus på. Det har varit en otroligt rolig resa att vara med på och väldigt lärorikt och berikande. Jag tycker att det känns spännande och lite pirrigt att se vad redaktionen ska hitta på utan mig och hur det fortsatta arbetet kommer att utvecklas.

Att tillhöra Geeks är som att få en extra familj, så även att vara en del av 99. Jag tycker att det har varit fruktansvärt kul att lära känna er alla och att få vara en del av gemenskapen som 99 utgör. Därför planerar jag såklart att fortsätta hänga i forumet (så ni blir inte helt av med mig).

Min sista jobbdag är på måndag 28 maj så efter det kommer jag hänga runt i forumet och chatta i 99:s livebevakningar med mera.

Ha det superduperfint så ses vi i forumet!

Topp tre: Det roligaste jag har gjort på 99

Pink odlar intresset för programmering
Jag intervjuade grundarna bakom Pink Programming. Det var min första intervju och jag var rätt nervös men så fort vi började prata glömde jag bort det helt för det var så intressant att höra deras historia.

Jakten på den perfekta boktjänsten
Jag gillar böcker och tycker det är intressant med strömmande boktjänster. Därför är en av de roligaste sakerna jag gjort på 99 det stora jämförande testet av olika strömmande boktjänster.

Trekamp för röstassistenterna
Vi fick chansen att ha en Homepod, Google Home Max och en Sonos One på besök på kontoret. Jag tillsammans med Jakob fick utgöra en testpanel som satte hötalarna på prov. Det var otroligt roligt!

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
58 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?