Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Amanda säger hejdå

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

För snart två år sedan skickade jag in en spontanansökan till Geeks i hopp om att få jobba med 99-redaktionen. Jag verkar ha gjort ett gott intryck för vips så blev jag vikarie för Ida som skulle på föräldraledighet och när hon kom tillbaka fortsatte mitt vikariat men denna gång för Jakob. Nu är både Ida och Jakob åter sedan ett tag tillbaka och det är dags för mig att leta mig vidare i jobbdjungeln.

Jag kommer börja som innehållsproducent på Internetstiftelsen i Sverige och jobba för att göra internet till en bättre plats och oss svenskar mer internetkunniga. Det känns som en naturlig fortsättning av arbetet här på 99 och jag ser fram emot att jobba där, men det är såklart med viss vemodighet som jag lämnar 99.

Under min tid här har 99 befunnit sig i ett enormt utvecklingsarbete. Dels har praktiska saker som design och namn ändrats men vi har även jobbat mycket med hur vi tänker kring innehåll, hur vi värderar och vad vi lägger fokus på. Det har varit en otroligt rolig resa att vara med på och väldigt lärorikt och berikande. Jag tycker att det känns spännande och lite pirrigt att se vad redaktionen ska hitta på utan mig och hur det fortsatta arbetet kommer att utvecklas.

Att tillhöra Geeks är som att få en extra familj, så även att vara en del av 99. Jag tycker att det har varit fruktansvärt kul att lära känna er alla och att få vara en del av gemenskapen som 99 utgör. Därför planerar jag såklart att fortsätta hänga i forumet (så ni blir inte helt av med mig).

Min sista jobbdag är på måndag 28 maj så efter det kommer jag hänga runt i forumet och chatta i 99:s livebevakningar med mera.

Ha det superduperfint så ses vi i forumet!

Topp tre: Det roligaste jag har gjort på 99

Pink odlar intresset för programmering
Jag intervjuade grundarna bakom Pink Programming. Det var min första intervju och jag var rätt nervös men så fort vi började prata glömde jag bort det helt för det var så intressant att höra deras historia.

Jakten på den perfekta boktjänsten
Jag gillar böcker och tycker det är intressant med strömmande boktjänster. Därför är en av de roligaste sakerna jag gjort på 99 det stora jämförande testet av olika strömmande boktjänster.

Trekamp för röstassistenterna
Vi fick chansen att ha en Homepod, Google Home Max och en Sonos One på besök på kontoret. Jag tillsammans med Jakob fick utgöra en testpanel som satte hötalarna på prov. Det var otroligt roligt!

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
58 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.