Postnords avgifter för paket från Wish försvinner

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Sedan Postnord införde en avgift på 75 kronor på alla paket som skickas till Sverige från länder utanför EU har beställningen av så kallade Kina-paket gått ner dramatiskt. Enligt undersökningen E-barometern kommer det nu cirka 15 000 paket per dag från Kina, vilket kan jämföras med mellan 120 000 och 150 000 paket förra året.

Det här har såklart påverkat sajter som Wish och Aliexpress, vilka specialiserat sig på att erbjuda kunder billiga varor från Kina. Men nu verkar ett avtal mellan Postnord och Wish ha nåtts, enligt Breakit. Överenskommelsen går i korthet ut på att Wish själv lägger på svensk moms på sin försäljning, vilket gör att Postnord slipper hantera det.

Vad detta innebär är att hanteringsavgiften som Postnord idag tar ut försvinner: Det kan däremot istället bli så att Wish lägger på en mindre avgift för sin hantering, även om den troligtvis blir lägre. Överenskommelsen mellan Postnord och Wish väntas tillkännages inom kort.

Kommer du börja beställa från Wish igen nu?

Källor: Breakit | E-barometern

Kommentarer
18 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.