Postnords avgifter för paket från Wish försvinner

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Sedan Postnord införde en avgift på 75 kronor på alla paket som skickas till Sverige från länder utanför EU har beställningen av så kallade Kina-paket gått ner dramatiskt. Enligt undersökningen E-barometern kommer det nu cirka 15 000 paket per dag från Kina, vilket kan jämföras med mellan 120 000 och 150 000 paket förra året.

Det här har såklart påverkat sajter som Wish och Aliexpress, vilka specialiserat sig på att erbjuda kunder billiga varor från Kina. Men nu verkar ett avtal mellan Postnord och Wish ha nåtts, enligt Breakit. Överenskommelsen går i korthet ut på att Wish själv lägger på svensk moms på sin försäljning, vilket gör att Postnord slipper hantera det.

Vad detta innebär är att hanteringsavgiften som Postnord idag tar ut försvinner: Det kan däremot istället bli så att Wish lägger på en mindre avgift för sin hantering, även om den troligtvis blir lägre. Överenskommelsen mellan Postnord och Wish väntas tillkännages inom kort.

Kommer du börja beställa från Wish igen nu?

Källor: Breakit | E-barometern

Kommentarer
18 svar

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.