Postnords avgifter för paket från Wish försvinner

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Sedan Postnord införde en avgift på 75 kronor på alla paket som skickas till Sverige från länder utanför EU har beställningen av så kallade Kina-paket gått ner dramatiskt. Enligt undersökningen E-barometern kommer det nu cirka 15 000 paket per dag från Kina, vilket kan jämföras med mellan 120 000 och 150 000 paket förra året.

Det här har såklart påverkat sajter som Wish och Aliexpress, vilka specialiserat sig på att erbjuda kunder billiga varor från Kina. Men nu verkar ett avtal mellan Postnord och Wish ha nåtts, enligt Breakit. Överenskommelsen går i korthet ut på att Wish själv lägger på svensk moms på sin försäljning, vilket gör att Postnord slipper hantera det.

Vad detta innebär är att hanteringsavgiften som Postnord idag tar ut försvinner: Det kan däremot istället bli så att Wish lägger på en mindre avgift för sin hantering, även om den troligtvis blir lägre. Överenskommelsen mellan Postnord och Wish väntas tillkännages inom kort.

Kommer du börja beställa från Wish igen nu?

Källor: Breakit | E-barometern

Kommentarer
18 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?