Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 guidar

Dejtingapparna du måste ha koll på

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

Fortsättning...

Bumble

Som Tinder men bara tjejer kan säga hej

Gränssnitt

Gränssnittet liknar på väldigt många sätt Tinder, på samma sätt sveper du på olika profiler. När du sätter upp ett konto förutsätter appen inte att du är heterosexuell utan Bumble låter dig själv välja redan från början vilket kön du är intresserad av. Det finns väldigt få funktioner i appen och den är nästan ännu lättare än Tinder att förstå sig på.

Utbud

Utbudet på Bumble är något likt utbudet på Tinder men det är något färre personer som hänger där. Bumble har ingen uttalad målgrupp men du kan söka dig dit för att dejta, träffa nya vänner eller nätverka. Det väljer du när du sätter upp din profil och det är lätt att gå mellan de olika lägena utan att förlora matchningar. Det enda som kan sägas är att det kanske är vanligare att personer som gärna utmanar traditioner finns på Bumble eftersom det i heterosexuella matchningar endast är tjejen som kan skriva först.

Matchning

Svep vänster för att inte matcha och svep höger för att gilla någon. När du väl matchat med någon har tjejen i en heterosexuell matchning 24 timmar på sig att skriva, och efter att den första personen skrivit har den andra ytterligare 24 timmar på sig att skriva annars försvinner matchningen. Om det är en samkönad matchning kan båda parter skriva inom 24 timmar och den andra har 24 timmar på sig att svara. Du kan inte skriva till personer du inte matchat med.

Preferenser

När det kommer till preferenser går det att ställa in ungefär samma saker som i de tidigare nämnda apparna. Du får ställa in vilket kön du har, vilket kön du vill matcha med (killar, tjejer eller alla) och du får ställa in åldersspann. Bumble låter dig inte bestämma avstånd men alla som exempelvis bor i Stockholm dyker upp för den som bor där.

Chatten

Chatten liknar väldigt mycket Tinders chattfunktion. Det är lite stressigt i början att börja prata med någon men när ni väl börjat prata kan du vara lugn.

Betala och få ut mer

Du kan antingen ladda ditt Bumble-konto med Bumble Coins som du kan använda för att låsa upp extra funktioner så som Superswipes (funkar på samma sätt som Tinders Superlike). Du kan även skaffa Bumble Boost då du ser vilka som gillat dig, du kan matcha igen med utgångna matchningar eller lägg till 24 timmar till innan matchningen går ut.

Priset varierar beroende på vilken bindningstid du väljer; en vecka kostar 79 kr/veckan, en månad kostar 215 kr/mån, tre månader kostar 143 kr/mån och 6 månader kostar 143 kr/mån.

Länkar: IOSAndroid

Andra appar du bör känna till

Det finns även några andra dejtingappar som är värda att näma.

Grindr är en mötesplats främst för tillfälliga möten mellan homosexuella män. Där får du upp profiler i ett rutnät. Om du klickar på en person får du upp mer info om den och du kan gilla eller skriva till personen. Det finns betydligt fler preferenser att fylla i, bland annat sexuella preferenser, relationsstatus med mera.

Badoo är ett härke av notiser, botar och saknar helt känslan av att vara en seriös plats. Det finns så många olika sätt att interagera med varandra och funktioner att man blir yr. Jag vet inte hur Badoo lyckats men gränssnittet gör också att allt ser ut som spam och jag har svårt att ta till mig att alla på bilderna är riktiga människor för det verkar som att appen är full av fejkkonton.

Happn försöker uppmuntra till möten i nuet. Du får upp personer som befinner sig i din direkta närhet eller som du har passerat på gatan. För att skaffa ett konto måste du koppla det till ditt Facebookkonto. Numera känns det som att det är väldigt få som hänger på Happn och jag själv tog bort appen rätt snabbt för jag kände mig otrygg med att personer så nära mig kunde se mig. Ur ett överfallsperspektiv är konceptet en dålig idé.

The Good Ones motverkar fejkprofiler genom att du måste legitimera dig med Bank-ID när du skaffar tjänsten. I övrigt liknar den på väldigt många sätt Tinder och Bumble även om utbudet är betydligt mer begränsat. De är också tydliga med att de är snabba på att plocka bort folk som inte beter sig respektfullt.

Mötesplatsen går att använda från en dator men tjänsten finns även som app. Tjänsten marknadsför sig själv som en trygg och seriös dejtingsajt. Om du letar efter en fling eller ett tillfälligt möte kanske mötesplatsen inte är rätt ställe för dig. Mötesplatsen pushar hårt på att det är här som du hittar någon att dela livet men och har även som intervjuer med personer som funnit kärleken. Som app är dock tjänsten lite trög och buggig men kan vara värd att kolla in!

Match är precis son Mötesplatsen ursprungligen en webbtjänst och betonar snarare seriösa och djupa relationer än snabba möten. Numera finns Match även som en app. Utöver att erbjuda en dejtingtjänst anordnar Match fysiska träffar som man kan gå på om man är intresserad av att träffa personer fysiskt och inte via en app. Precis som Mötesplatsen så kan du läsa om personer som hittade den rätta via Match.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.