Studie visar

Videotjänsternas personliga rekommendationer funkar inte

Videotjänster som Netflix satsar mycket på att ge användarna personliga rekommendationer, men en studie visar att få av användarna tar till sig materialet.

Strömmande videotjänster investerar ofta mycket för att kunna erbjuda dig personliga rekommendationer. De vill så klart att du ska fortsätta att titta på mer material – men kanske behöver dessa bli ännu bättre. En liten amerikansk studie från Usertesting tyder nämligen på att användarna inte verkar ta till sig tipsen – endast 29 procent av studiens 500 deltagare säger att de tittat på något som de blivit rekommenderade. 74 procent av dem tittar på någon strömmande videotjänst varje dag.

I studien undersöks Netflix, Hulu, Amazon Prime, Youtube TV och HBO Now. Bäst totalpoäng får Netflix (89,5) för att tjänsten ger relevanta rekommendationer, är enkel att använda och snabb. Sedan följer Hulu (86,8), Amazon Prime (85), Youtube TV (80,7) och HBO Now (71,8).

  • Den totala poängsammanställningen från Usertestings undersökning.

  • Studiens deltagare fick tre uppgifter och satte betyg på de olika tjänsterna efter hur lätt det var att lösa uppgiften.

Usertestings undersökning stöder också en tidigare undersökning gjord av Deloitte, båda konstaterar att användare behöver prenumerera på fler än en tjänst för att hitta allt material som de vill se. I genomsnitt prenumerar användare på tre tjänster. Över hälften av deltagarna hos Usertesting svarar att de prenumerarar på minst två tjänster. Exempelvis betalar 90 procent av HBO Now-kunderna också för Netflix, medan 80 procent väljer Amazon Prime som andra tjänst.

Användarna tittar mestadels via en smart tv, eller via en mediabox som Roku, Apple TV eller Amazon Fire TV (45 procent). 37 procent tittar via en bärbar dator och 11 procent väljer primärt en mobil enhet för att titta på strömmande video. Mobila enheter är betydligt vanligare som sekundär enhet, 40 procent använder dem så.

Hur många videotjänster använder du?

Om du betalar för någon strömmande videotjänst – hur många och vilka betalar du för? Berätta gärna i kommentarerna.

Källor: Usertesting (rapporten måste laddas ned) | Deloitte

Kommentarer
18 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.