Studie visar

Videotjänsternas personliga rekommendationer funkar inte

Videotjänster som Netflix satsar mycket på att ge användarna personliga rekommendationer, men en studie visar att få av användarna tar till sig materialet.

Strömmande videotjänster investerar ofta mycket för att kunna erbjuda dig personliga rekommendationer. De vill så klart att du ska fortsätta att titta på mer material – men kanske behöver dessa bli ännu bättre. En liten amerikansk studie från Usertesting tyder nämligen på att användarna inte verkar ta till sig tipsen – endast 29 procent av studiens 500 deltagare säger att de tittat på något som de blivit rekommenderade. 74 procent av dem tittar på någon strömmande videotjänst varje dag.

I studien undersöks Netflix, Hulu, Amazon Prime, Youtube TV och HBO Now. Bäst totalpoäng får Netflix (89,5) för att tjänsten ger relevanta rekommendationer, är enkel att använda och snabb. Sedan följer Hulu (86,8), Amazon Prime (85), Youtube TV (80,7) och HBO Now (71,8).

  • Den totala poängsammanställningen från Usertestings undersökning.

  • Studiens deltagare fick tre uppgifter och satte betyg på de olika tjänsterna efter hur lätt det var att lösa uppgiften.

Usertestings undersökning stöder också en tidigare undersökning gjord av Deloitte, båda konstaterar att användare behöver prenumerera på fler än en tjänst för att hitta allt material som de vill se. I genomsnitt prenumerar användare på tre tjänster. Över hälften av deltagarna hos Usertesting svarar att de prenumerarar på minst två tjänster. Exempelvis betalar 90 procent av HBO Now-kunderna också för Netflix, medan 80 procent väljer Amazon Prime som andra tjänst.

Användarna tittar mestadels via en smart tv, eller via en mediabox som Roku, Apple TV eller Amazon Fire TV (45 procent). 37 procent tittar via en bärbar dator och 11 procent väljer primärt en mobil enhet för att titta på strömmande video. Mobila enheter är betydligt vanligare som sekundär enhet, 40 procent använder dem så.

Hur många videotjänster använder du?

Om du betalar för någon strömmande videotjänst – hur många och vilka betalar du för? Berätta gärna i kommentarerna.

Källor: Usertesting (rapporten måste laddas ned) | Deloitte

Kommentarer
18 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?