Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Studie visar

Videotjänsternas personliga rekommendationer funkar inte

Videotjänster som Netflix satsar mycket på att ge användarna personliga rekommendationer, men en studie visar att få av användarna tar till sig materialet.

Strömmande videotjänster investerar ofta mycket för att kunna erbjuda dig personliga rekommendationer. De vill så klart att du ska fortsätta att titta på mer material – men kanske behöver dessa bli ännu bättre. En liten amerikansk studie från Usertesting tyder nämligen på att användarna inte verkar ta till sig tipsen – endast 29 procent av studiens 500 deltagare säger att de tittat på något som de blivit rekommenderade. 74 procent av dem tittar på någon strömmande videotjänst varje dag.

I studien undersöks Netflix, Hulu, Amazon Prime, Youtube TV och HBO Now. Bäst totalpoäng får Netflix (89,5) för att tjänsten ger relevanta rekommendationer, är enkel att använda och snabb. Sedan följer Hulu (86,8), Amazon Prime (85), Youtube TV (80,7) och HBO Now (71,8).

  • Den totala poängsammanställningen från Usertestings undersökning.

  • Studiens deltagare fick tre uppgifter och satte betyg på de olika tjänsterna efter hur lätt det var att lösa uppgiften.

Usertestings undersökning stöder också en tidigare undersökning gjord av Deloitte, båda konstaterar att användare behöver prenumerera på fler än en tjänst för att hitta allt material som de vill se. I genomsnitt prenumerar användare på tre tjänster. Över hälften av deltagarna hos Usertesting svarar att de prenumerarar på minst två tjänster. Exempelvis betalar 90 procent av HBO Now-kunderna också för Netflix, medan 80 procent väljer Amazon Prime som andra tjänst.

Användarna tittar mestadels via en smart tv, eller via en mediabox som Roku, Apple TV eller Amazon Fire TV (45 procent). 37 procent tittar via en bärbar dator och 11 procent väljer primärt en mobil enhet för att titta på strömmande video. Mobila enheter är betydligt vanligare som sekundär enhet, 40 procent använder dem så.

Hur många videotjänster använder du?

Om du betalar för någon strömmande videotjänst – hur många och vilka betalar du för? Berätta gärna i kommentarerna.

Källor: Usertesting (rapporten måste laddas ned) | Deloitte

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.