Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oneplus 6 är marknadens bästa Android

Den är inte utan brister, men Oneplus 6 är en så suverän helhet att den utan problem seglar upp som min absoluta favorittelefon sommaren 2018.

Kameran är överraskande i toppklass

När Oneplus fläktade fram uppståndelsen för Oneplus 5 stod kameran i fokus. De dubbla kamerorna skulle ge bättre skärpa och bilder samtidigt som den sekundära telefoto-kameran gav användaren möjlighet att zooma in 2x utan att ta till digital zoom. Oneplus 5 var också ett steg framåt för fotograferandet, men den led också av ett antal bristfälliga egenskaper som gjorde att den inte kunde konkurrera med marknadens främsta.

Med Oneplus 5T förbättrades detta ytterligare. Färgåtergivning och fotografi i besvärlig belysning blev mycket bättre, och trots att den inte knäppte marknadsledarna på näsan var den bra nog för att kameran inte skulle vara en stötesten för modellen. När jag lade vantarna på Oneplus 6 förväntade jag mig mer av detsamma, det vill säga bra kamera som inte riktigt rår på de bästa.

Tampas med jättarna på riktigt

Verkligheten blev dock en annan. Under mitt flitiga fotograferande och filmande har jag flera gånger blivit överraskad av hur bra sammansättningen av egenskaper i bilderna blir med Oneplus 6-kameran. När jag fotograferar utomhus lyckas den fånga ett rikt omfång av färger och kontraster, utan att överdriva dem som Samsungs kameramjukvara tenderar att göra, men inte heller tona ned färgerna så hårt som Apples mjukvara tenderar att göra.

Vid fotografi inomhus är kameran också väldigt bra på att lyckas hantera besvärliga ljuskällor ovanifrån utan att belysningen förvränger färgerna i omgivningen särskilt hårt. När jag har fotograferat inne på en konstutställning blev färger och detaljer i tavlorna skarpa och verklighetstrogna, och när jag skulle fotografera produktbilder på en konkurrerande telefon under ett pressevent bytte jag från min Iphone X till Oneplus 6 eftersom den ljussättningen i rummet gjorde att Iphone-kameran genererade en orange-aktig färgton i bilderna.

Konkurrenternas kameror kan ta bättre bilder i andra situationer, men det stora framsteget här är att Oneplus nu faktiskt på allvar konkurrerar om titeln som bästa mobilkamera och deras mobiler behöver nu inte väljas bort av den som prioriterar kamerakompetens över allt annat.

Det finns dock funktioner i kameran som inte sköts lika bra som hos konkurrenterna. Porträttfoton är fortsatt inte särskilt imponerande. Under rätt förutsättningar kan de bli ganska bra men kräver betydligt mer av dig som fotograf för att de ska bli lyckade, medan det på Iphone 8/X eller Samsung Galaxy S9 är betydligt lättare att bara plocka upp kameran och bränna av ett snyggt porträttfoto.

En imponerande fusk-zoom

En väldigt intressant aspekt med kamerorna i Oneplus 6 är att de här inte längre använder en sekundär telefoto-kamera. Istället är det två vanliga kameramoduler med samma bländaröppning på f/1.7, men olika sensorupplösning på 16 respektive 20 megapixel. Den primära kameran har större pixlar och optisk bildstabilisering medan den sekundära har mindre pixlar men större sensor som används för att fånga djupdata.

Resultatet av de båda kamerorna är som jag konstaterat bra, men trots avsaknaden av en telefoto-kamera kan man ändå zooma in 2x förstoring utan någon större synlig förlust i bildkvalitet. När jag först började testa telefonen inbillade jag mig att den faktiskt hade en telefoto-kamera eftersom jag fortfarande kunde fotografera i 2x zoom utan förkastlig bildkvalitet som resultat.

Kommentarer
33 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.