fredagsvideo

Knasigt när AI förklarar Bitcoin och kryptovalutor

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

Med artificiell intelligens kan vi förenkla en del saker i våra liv, att skriva text exempelvis. Med prediktiv texthanteringen kan våra tangentbord föreslå nästa ord eller stycke baserat på hur vi vanligtvis formulerar oss.

Youtube-kanalen Botnik Studios passar på att låna konceptet för att förklara Bitcoin. Som underlag ligger dussintals riktiga texter där kryptovalutan diskuteras, vilka sedan matats in i ett tangentbord med prediktiva egenskaper.

Resultatet är minst sagt underhållande, videon förklarar bland annat att du tappar din pension när du laddar upp dig till Darknet – samt att Exploit.bin ger dig mardrömmar. Vad du kanske inte blir klokare på är väl egentligen Bitcoin.

Glad fredag!

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Det börjar dyka upp mobiler med hela 10 gigabyte primärminne, men får du något faktisk nytta i den extra mängden minne? Andreas har tittat närmare på frågan.

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.