fredagsvideo

Knasigt när AI förklarar Bitcoin och kryptovalutor

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

Med artificiell intelligens kan vi förenkla en del saker i våra liv, att skriva text exempelvis. Med prediktiv texthanteringen kan våra tangentbord föreslå nästa ord eller stycke baserat på hur vi vanligtvis formulerar oss.

Youtube-kanalen Botnik Studios passar på att låna konceptet för att förklara Bitcoin. Som underlag ligger dussintals riktiga texter där kryptovalutan diskuteras, vilka sedan matats in i ett tangentbord med prediktiva egenskaper.

Resultatet är minst sagt underhållande, videon förklarar bland annat att du tappar din pension när du laddar upp dig till Darknet – samt att Exploit.bin ger dig mardrömmar. Vad du kanske inte blir klokare på är väl egentligen Bitcoin.

Glad fredag!

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.