fredagsvideo

Knasigt när AI förklarar Bitcoin och kryptovalutor

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

Med artificiell intelligens kan vi förenkla en del saker i våra liv, att skriva text exempelvis. Med prediktiv texthanteringen kan våra tangentbord föreslå nästa ord eller stycke baserat på hur vi vanligtvis formulerar oss.

Youtube-kanalen Botnik Studios passar på att låna konceptet för att förklara Bitcoin. Som underlag ligger dussintals riktiga texter där kryptovalutan diskuteras, vilka sedan matats in i ett tangentbord med prediktiva egenskaper.

Resultatet är minst sagt underhållande, videon förklarar bland annat att du tappar din pension när du laddar upp dig till Darknet – samt att Exploit.bin ger dig mardrömmar. Vad du kanske inte blir klokare på är väl egentligen Bitcoin.

Glad fredag!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.