fredagsvideo

Knasigt när AI förklarar Bitcoin och kryptovalutor

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

Med artificiell intelligens kan vi förenkla en del saker i våra liv, att skriva text exempelvis. Med prediktiv texthanteringen kan våra tangentbord föreslå nästa ord eller stycke baserat på hur vi vanligtvis formulerar oss.

Youtube-kanalen Botnik Studios passar på att låna konceptet för att förklara Bitcoin. Som underlag ligger dussintals riktiga texter där kryptovalutan diskuteras, vilka sedan matats in i ett tangentbord med prediktiva egenskaper.

Resultatet är minst sagt underhållande, videon förklarar bland annat att du tappar din pension när du laddar upp dig till Darknet – samt att Exploit.bin ger dig mardrömmar. Vad du kanske inte blir klokare på är väl egentligen Bitcoin.

Glad fredag!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.