Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple säger nej till Steam Link på IOS

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.

Valve ligger bakom den populära digitala distributionstjänsten Steam där datorspel och andra digitala varor kan köpas, laddas ner och spelas. Tjänsten finns tillgänglig för skrivbordssystemen Windows, Mac OS samt Linux-distributioner, men den som velat spela på mobilen har gått bet. Fram till förra veckan då Valve gjorde appen Steam Link tillgänglig för Android i betaversion.

Utöver att Android-användare kunde testköra tjänsten utlovades även en version för IOS inom kort, men nu går Valve ut med att denna version får läggas på is för tillfället då Apple valt att inte godkänna appen. Detta går emot ett tidigare beslut av Apples utvärderingsgrupper som hade godkänt Steam Link enligt App Stores riktlinjer, men av oklar anledning har detta godkännande dragits tillbaks.

Valve skriver själva att de är besvikna över beslutet då de lagt ansenliga mängder arbetstimmar på IOS-versionen. I en överklagan till Apple lyfte de fram att Steam Link inte skiljer sig från andra godkända appar för fjärranslutna skrivbord (remote desktop), men dessa argument har tydligen fallit på döva öron hos Apple.

Valve skriver också att de hoppas att Apple ska omvärdera sitt beslut i framtiden, men för tillfället verkar det alltså som att det endast är Android-användare som får möjligheten att nyttja Steam-katalogen i mobilen.

Är det någon som är gruvligt besviken över Apples beslut?

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.