Apple säger nej till Steam Link på IOS

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.

Valve ligger bakom den populära digitala distributionstjänsten Steam där datorspel och andra digitala varor kan köpas, laddas ner och spelas. Tjänsten finns tillgänglig för skrivbordssystemen Windows, Mac OS samt Linux-distributioner, men den som velat spela på mobilen har gått bet. Fram till förra veckan då Valve gjorde appen Steam Link tillgänglig för Android i betaversion.

Utöver att Android-användare kunde testköra tjänsten utlovades även en version för IOS inom kort, men nu går Valve ut med att denna version får läggas på is för tillfället då Apple valt att inte godkänna appen. Detta går emot ett tidigare beslut av Apples utvärderingsgrupper som hade godkänt Steam Link enligt App Stores riktlinjer, men av oklar anledning har detta godkännande dragits tillbaks.

Valve skriver själva att de är besvikna över beslutet då de lagt ansenliga mängder arbetstimmar på IOS-versionen. I en överklagan till Apple lyfte de fram att Steam Link inte skiljer sig från andra godkända appar för fjärranslutna skrivbord (remote desktop), men dessa argument har tydligen fallit på döva öron hos Apple.

Valve skriver också att de hoppas att Apple ska omvärdera sitt beslut i framtiden, men för tillfället verkar det alltså som att det endast är Android-användare som får möjligheten att nyttja Steam-katalogen i mobilen.

Är det någon som är gruvligt besviken över Apples beslut?

Kommentarer
26 svar

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.