Apple säger nej till Steam Link på IOS

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.

Valve ligger bakom den populära digitala distributionstjänsten Steam där datorspel och andra digitala varor kan köpas, laddas ner och spelas. Tjänsten finns tillgänglig för skrivbordssystemen Windows, Mac OS samt Linux-distributioner, men den som velat spela på mobilen har gått bet. Fram till förra veckan då Valve gjorde appen Steam Link tillgänglig för Android i betaversion.

Utöver att Android-användare kunde testköra tjänsten utlovades även en version för IOS inom kort, men nu går Valve ut med att denna version får läggas på is för tillfället då Apple valt att inte godkänna appen. Detta går emot ett tidigare beslut av Apples utvärderingsgrupper som hade godkänt Steam Link enligt App Stores riktlinjer, men av oklar anledning har detta godkännande dragits tillbaks.

Valve skriver själva att de är besvikna över beslutet då de lagt ansenliga mängder arbetstimmar på IOS-versionen. I en överklagan till Apple lyfte de fram att Steam Link inte skiljer sig från andra godkända appar för fjärranslutna skrivbord (remote desktop), men dessa argument har tydligen fallit på döva öron hos Apple.

Valve skriver också att de hoppas att Apple ska omvärdera sitt beslut i framtiden, men för tillfället verkar det alltså som att det endast är Android-användare som får möjligheten att nyttja Steam-katalogen i mobilen.

Är det någon som är gruvligt besviken över Apples beslut?

Kommentarer
26 svar

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.