Apple säger nej till Steam Link på IOS

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.

Valve ligger bakom den populära digitala distributionstjänsten Steam där datorspel och andra digitala varor kan köpas, laddas ner och spelas. Tjänsten finns tillgänglig för skrivbordssystemen Windows, Mac OS samt Linux-distributioner, men den som velat spela på mobilen har gått bet. Fram till förra veckan då Valve gjorde appen Steam Link tillgänglig för Android i betaversion.

Utöver att Android-användare kunde testköra tjänsten utlovades även en version för IOS inom kort, men nu går Valve ut med att denna version får läggas på is för tillfället då Apple valt att inte godkänna appen. Detta går emot ett tidigare beslut av Apples utvärderingsgrupper som hade godkänt Steam Link enligt App Stores riktlinjer, men av oklar anledning har detta godkännande dragits tillbaks.

Valve skriver själva att de är besvikna över beslutet då de lagt ansenliga mängder arbetstimmar på IOS-versionen. I en överklagan till Apple lyfte de fram att Steam Link inte skiljer sig från andra godkända appar för fjärranslutna skrivbord (remote desktop), men dessa argument har tydligen fallit på döva öron hos Apple.

Valve skriver också att de hoppas att Apple ska omvärdera sitt beslut i framtiden, men för tillfället verkar det alltså som att det endast är Android-användare som får möjligheten att nyttja Steam-katalogen i mobilen.

Är det någon som är gruvligt besviken över Apples beslut?

Kommentarer
26 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.