Apple säger nej till Steam Link på IOS

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.

Valve ligger bakom den populära digitala distributionstjänsten Steam där datorspel och andra digitala varor kan köpas, laddas ner och spelas. Tjänsten finns tillgänglig för skrivbordssystemen Windows, Mac OS samt Linux-distributioner, men den som velat spela på mobilen har gått bet. Fram till förra veckan då Valve gjorde appen Steam Link tillgänglig för Android i betaversion.

Utöver att Android-användare kunde testköra tjänsten utlovades även en version för IOS inom kort, men nu går Valve ut med att denna version får läggas på is för tillfället då Apple valt att inte godkänna appen. Detta går emot ett tidigare beslut av Apples utvärderingsgrupper som hade godkänt Steam Link enligt App Stores riktlinjer, men av oklar anledning har detta godkännande dragits tillbaks.

Valve skriver själva att de är besvikna över beslutet då de lagt ansenliga mängder arbetstimmar på IOS-versionen. I en överklagan till Apple lyfte de fram att Steam Link inte skiljer sig från andra godkända appar för fjärranslutna skrivbord (remote desktop), men dessa argument har tydligen fallit på döva öron hos Apple.

Valve skriver också att de hoppas att Apple ska omvärdera sitt beslut i framtiden, men för tillfället verkar det alltså som att det endast är Android-användare som får möjligheten att nyttja Steam-katalogen i mobilen.

Är det någon som är gruvligt besviken över Apples beslut?

Kommentarer
26 svar

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Det börjar dyka upp mobiler med hela 10 gigabyte primärminne, men får du något faktisk nytta i den extra mängden minne? Andreas har tittat närmare på frågan.

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.