Apple uttalar sig om Steam Link

Apple nekade en ny app från Valve som strömmar spel från Steam till IOS, och nu förklarar marknadschefen Phil Schiller varför.

Appen Steam Link utlovade en möjlighet att spela fullfjädrade PC-spel på en Iphone eller Ipad genom att strömma spelet från en dator med Steam-konto. Apple nekade dock appen tillträde i App Store, som vi skrev om förra veckan.

Nu har Apples marknadschef Phil Schiller svarat en användare som undrade varför, som också publicerats på diskussionsplatsen Reddit. Huruvida det är en bra förklaring eller inte kan diskuteras, men så här skriver iallafall Schiller:

– Vi bryr oss mycket om att möjliggöra bra spel för alla våra användare i App Store. Vi skulle älska att se Valves spel och tjänster på IOS och Apple TV.

Tyvärr hittade vårt team att Valves IOS-app som den idag ser ut bröt mot ett antal av våra riktlinjer kring användargenererat innehåll, köp inuti appen, innehållskoder med mera. Vi har diskuterat dessa problem med Valve och kommer att fortsätta att jobba med dem för att ta Steam-upplevelsen till IOS och Apple TV på ett sätt som följer butikens riktlinjer.

Å ena sidan går Schiller alltså inte in på detaljer kring vilka regler som Valve ska ha brutit mot. Å andra sidan hävdar han att de båda företagen kanske kan hitta en lösning. Helt kört verkar loppet alltså inte vara för Steam Link på IOS. Vi håller tummarna!

Källa: Reddit

Kommentarer
26 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.