Apple uttalar sig om Steam Link

Apple nekade en ny app från Valve som strömmar spel från Steam till IOS, och nu förklarar marknadschefen Phil Schiller varför.

Appen Steam Link utlovade en möjlighet att spela fullfjädrade PC-spel på en Iphone eller Ipad genom att strömma spelet från en dator med Steam-konto. Apple nekade dock appen tillträde i App Store, som vi skrev om förra veckan.

Nu har Apples marknadschef Phil Schiller svarat en användare som undrade varför, som också publicerats på diskussionsplatsen Reddit. Huruvida det är en bra förklaring eller inte kan diskuteras, men så här skriver iallafall Schiller:

– Vi bryr oss mycket om att möjliggöra bra spel för alla våra användare i App Store. Vi skulle älska att se Valves spel och tjänster på IOS och Apple TV.

Tyvärr hittade vårt team att Valves IOS-app som den idag ser ut bröt mot ett antal av våra riktlinjer kring användargenererat innehåll, köp inuti appen, innehållskoder med mera. Vi har diskuterat dessa problem med Valve och kommer att fortsätta att jobba med dem för att ta Steam-upplevelsen till IOS och Apple TV på ett sätt som följer butikens riktlinjer.

Å ena sidan går Schiller alltså inte in på detaljer kring vilka regler som Valve ska ha brutit mot. Å andra sidan hävdar han att de båda företagen kanske kan hitta en lösning. Helt kört verkar loppet alltså inte vara för Steam Link på IOS. Vi håller tummarna!

Källa: Reddit

Kommentarer
26 svar

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Det börjar dyka upp mobiler med hela 10 gigabyte primärminne, men får du något faktisk nytta i den extra mängden minne? Andreas har tittat närmare på frågan.

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.