Apple uttalar sig om Steam Link

Apple nekade en ny app från Valve som strömmar spel från Steam till IOS, och nu förklarar marknadschefen Phil Schiller varför.

Appen Steam Link utlovade en möjlighet att spela fullfjädrade PC-spel på en Iphone eller Ipad genom att strömma spelet från en dator med Steam-konto. Apple nekade dock appen tillträde i App Store, som vi skrev om förra veckan.

Nu har Apples marknadschef Phil Schiller svarat en användare som undrade varför, som också publicerats på diskussionsplatsen Reddit. Huruvida det är en bra förklaring eller inte kan diskuteras, men så här skriver iallafall Schiller:

– Vi bryr oss mycket om att möjliggöra bra spel för alla våra användare i App Store. Vi skulle älska att se Valves spel och tjänster på IOS och Apple TV.

Tyvärr hittade vårt team att Valves IOS-app som den idag ser ut bröt mot ett antal av våra riktlinjer kring användargenererat innehåll, köp inuti appen, innehållskoder med mera. Vi har diskuterat dessa problem med Valve och kommer att fortsätta att jobba med dem för att ta Steam-upplevelsen till IOS och Apple TV på ett sätt som följer butikens riktlinjer.

Å ena sidan går Schiller alltså inte in på detaljer kring vilka regler som Valve ska ha brutit mot. Å andra sidan hävdar han att de båda företagen kanske kan hitta en lösning. Helt kört verkar loppet alltså inte vara för Steam Link på IOS. Vi håller tummarna!

Källa: Reddit

Kommentarer
26 svar

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.