Apple uttalar sig om Steam Link

Apple nekade en ny app från Valve som strömmar spel från Steam till IOS, och nu förklarar marknadschefen Phil Schiller varför.

Appen Steam Link utlovade en möjlighet att spela fullfjädrade PC-spel på en Iphone eller Ipad genom att strömma spelet från en dator med Steam-konto. Apple nekade dock appen tillträde i App Store, som vi skrev om förra veckan.

Nu har Apples marknadschef Phil Schiller svarat en användare som undrade varför, som också publicerats på diskussionsplatsen Reddit. Huruvida det är en bra förklaring eller inte kan diskuteras, men så här skriver iallafall Schiller:

– Vi bryr oss mycket om att möjliggöra bra spel för alla våra användare i App Store. Vi skulle älska att se Valves spel och tjänster på IOS och Apple TV.

Tyvärr hittade vårt team att Valves IOS-app som den idag ser ut bröt mot ett antal av våra riktlinjer kring användargenererat innehåll, köp inuti appen, innehållskoder med mera. Vi har diskuterat dessa problem med Valve och kommer att fortsätta att jobba med dem för att ta Steam-upplevelsen till IOS och Apple TV på ett sätt som följer butikens riktlinjer.

Å ena sidan går Schiller alltså inte in på detaljer kring vilka regler som Valve ska ha brutit mot. Å andra sidan hävdar han att de båda företagen kanske kan hitta en lösning. Helt kört verkar loppet alltså inte vara för Steam Link på IOS. Vi håller tummarna!

Källa: Reddit

Kommentarer
26 svar

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.