IOS 12 ska få bättre NFC-stöd

När IOS 12 släpps i höst ska NFC-kretsen i Iphone kunna användas för fler saker, bland annat låsa upp dörrar och blippa i kollektivtrafiken.

Den NFC-läsare som finns i nyare Iphone-modeller användes först bara för att hantera mobila betalningar med Apple Pay, men under förra årets WWDC lanserades ramverket Core NFC. Detta gjorde det möjligt för utvecklare att lägga in NFC-funktionalitet i sina appar. Nu verkar det som att NFC-kretsen kommer att öppnas för ytterligare funktionalitet, skriver The Information.

Enligt uppgifterna kommer Iphone med IOS 12 kunna använda NFC-kretsen för att bland annat låsa upp dörrar och hantera betalning vid spärrarna i kollektivtrafiken. Redan idag ska anställda på Apple kunna använda sina telefoner för att låsa upp dörrar på företagets campus.

Bättre NFC-funktionalitet i Iphone låter onekligen mycket trevligt, och vi lär få veta mer om detta under konferensen WWDC som kör igång nästa vecka.

Har du tankar och funderingar, önskedrömmar eller rena spekulationer om vad du tror Apple kommer visa upp runt IOS 12 under WWDC? Dela med dig i forumtråden!

Källa: The Information

Vad är NFC?

NFC är en förkortning för Near Field Communcation, alltså närfältskommunikation. Det är en metod för kontaktlöst utbyte av data över korta sträckor, max cirka 10 centimeter. Därför är överföringen ytterst svår att avlyssna på avstånd, vilket gör tekniken till en säker, intuitiv och enkel kommunikationskanal mellan olika elektroniska enheter.

Kommentarer
10 svar

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.