IOS 12 ska få bättre NFC-stöd

När IOS 12 släpps i höst ska NFC-kretsen i Iphone kunna användas för fler saker, bland annat låsa upp dörrar och blippa i kollektivtrafiken.

Den NFC-läsare som finns i nyare Iphone-modeller användes först bara för att hantera mobila betalningar med Apple Pay, men under förra årets WWDC lanserades ramverket Core NFC. Detta gjorde det möjligt för utvecklare att lägga in NFC-funktionalitet i sina appar. Nu verkar det som att NFC-kretsen kommer att öppnas för ytterligare funktionalitet, skriver The Information.

Enligt uppgifterna kommer Iphone med IOS 12 kunna använda NFC-kretsen för att bland annat låsa upp dörrar och hantera betalning vid spärrarna i kollektivtrafiken. Redan idag ska anställda på Apple kunna använda sina telefoner för att låsa upp dörrar på företagets campus.

Bättre NFC-funktionalitet i Iphone låter onekligen mycket trevligt, och vi lär få veta mer om detta under konferensen WWDC som kör igång nästa vecka.

Har du tankar och funderingar, önskedrömmar eller rena spekulationer om vad du tror Apple kommer visa upp runt IOS 12 under WWDC? Dela med dig i forumtråden!

Källa: The Information

Vad är NFC?

NFC är en förkortning för Near Field Communcation, alltså närfältskommunikation. Det är en metod för kontaktlöst utbyte av data över korta sträckor, max cirka 10 centimeter. Därför är överföringen ytterst svår att avlyssna på avstånd, vilket gör tekniken till en säker, intuitiv och enkel kommunikationskanal mellan olika elektroniska enheter.

Kommentarer
9 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.