IOS 12 ska få bättre NFC-stöd

När IOS 12 släpps i höst ska NFC-kretsen i Iphone kunna användas för fler saker, bland annat låsa upp dörrar och blippa i kollektivtrafiken.

Den NFC-läsare som finns i nyare Iphone-modeller användes först bara för att hantera mobila betalningar med Apple Pay, men under förra årets WWDC lanserades ramverket Core NFC. Detta gjorde det möjligt för utvecklare att lägga in NFC-funktionalitet i sina appar. Nu verkar det som att NFC-kretsen kommer att öppnas för ytterligare funktionalitet, skriver The Information.

Enligt uppgifterna kommer Iphone med IOS 12 kunna använda NFC-kretsen för att bland annat låsa upp dörrar och hantera betalning vid spärrarna i kollektivtrafiken. Redan idag ska anställda på Apple kunna använda sina telefoner för att låsa upp dörrar på företagets campus.

Bättre NFC-funktionalitet i Iphone låter onekligen mycket trevligt, och vi lär få veta mer om detta under konferensen WWDC som kör igång nästa vecka.

Har du tankar och funderingar, önskedrömmar eller rena spekulationer om vad du tror Apple kommer visa upp runt IOS 12 under WWDC? Dela med dig i forumtråden!

Källa: The Information

Vad är NFC?

NFC är en förkortning för Near Field Communcation, alltså närfältskommunikation. Det är en metod för kontaktlöst utbyte av data över korta sträckor, max cirka 10 centimeter. Därför är överföringen ytterst svår att avlyssna på avstånd, vilket gör tekniken till en säker, intuitiv och enkel kommunikationskanal mellan olika elektroniska enheter.

Kommentarer
9 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?