Postnord vill erbjuda digitala brevlådor

Utöver att leverera fysiska brev och paket vill nu postoperatören Postnord även tillhandahålla tjänster för digitala brevlådor.

Postnord har inte haft det lätt de senaste åren där de flesta nyheter kring företaget handlat om svårigheter med paketleveranser, och importtullar för kinesiska webbhandlare. Men den senaste nyheten runt företaget har inget med fysiska paket att göra, istället vill företaget erbjuda kunder digitala brevlådor.

Det är sedan en tid tillbaks möjligt att få viktiga brev i digital form. Dels erbjuder svenska myndigheter möjligheten att få relaterad post, såsom skattebesked, via tjänsten minmyndighetspost.se och det finns även fristående aktörer som erbjuder digitala brevlådor för såväl myndighetspost som generella digitala brev, exempelvis aktören Kivra. Nu kan svenska postmottagare få ytterligare ett alternativ då Postnord skickat in en ansökan till Skatteverket om att få erbjuda just digitala brevlådor.

Enligt Postnords pressmeddelande vill företaget erbjuda digital brevlåda för att ge användarna friheten att välja den postform som passar dem bäst. Lösningen ska låta användaren välja hur denna vill få post i olika sammanhang, fysisk eller digital. Tjänsten ska administreras via en app som ska lanseras i höst.

Det är väl ingen högoddsare att anta att reaktionerna inledningsvis kommer domineras av olika skämt relaterade till misslyckanden med att leverera digitalt också, men att Postnords kunder får chansen att välja det mer miljövänliga digitala alternativet för vissa brevförsändelser är enbart en positiv utveckling. Hur bra det kommer fungera återstår att se senare i år.

Använder du de existerande digitala brevlådorna, och kan du tänka dig att testa på Postnords variant när den blir tillgänglig?

Källa: Postnord

Kommentarer
14 svar

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!