Postnord vill erbjuda digitala brevlådor

Utöver att leverera fysiska brev och paket vill nu postoperatören Postnord även tillhandahålla tjänster för digitala brevlådor.

Postnord har inte haft det lätt de senaste åren där de flesta nyheter kring företaget handlat om svårigheter med paketleveranser, och importtullar för kinesiska webbhandlare. Men den senaste nyheten runt företaget har inget med fysiska paket att göra, istället vill företaget erbjuda kunder digitala brevlådor.

Det är sedan en tid tillbaks möjligt att få viktiga brev i digital form. Dels erbjuder svenska myndigheter möjligheten att få relaterad post, såsom skattebesked, via tjänsten minmyndighetspost.se och det finns även fristående aktörer som erbjuder digitala brevlådor för såväl myndighetspost som generella digitala brev, exempelvis aktören Kivra. Nu kan svenska postmottagare få ytterligare ett alternativ då Postnord skickat in en ansökan till Skatteverket om att få erbjuda just digitala brevlådor.

Enligt Postnords pressmeddelande vill företaget erbjuda digital brevlåda för att ge användarna friheten att välja den postform som passar dem bäst. Lösningen ska låta användaren välja hur denna vill få post i olika sammanhang, fysisk eller digital. Tjänsten ska administreras via en app som ska lanseras i höst.

Det är väl ingen högoddsare att anta att reaktionerna inledningsvis kommer domineras av olika skämt relaterade till misslyckanden med att leverera digitalt också, men att Postnords kunder får chansen att välja det mer miljövänliga digitala alternativet för vissa brevförsändelser är enbart en positiv utveckling. Hur bra det kommer fungera återstår att se senare i år.

Använder du de existerande digitala brevlådorna, och kan du tänka dig att testa på Postnords variant när den blir tillgänglig?

Källa: Postnord

Kommentarer
14 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.