Postnord vill erbjuda digitala brevlådor

Utöver att leverera fysiska brev och paket vill nu postoperatören Postnord även tillhandahålla tjänster för digitala brevlådor.

Postnord har inte haft det lätt de senaste åren där de flesta nyheter kring företaget handlat om svårigheter med paketleveranser, och importtullar för kinesiska webbhandlare. Men den senaste nyheten runt företaget har inget med fysiska paket att göra, istället vill företaget erbjuda kunder digitala brevlådor.

Det är sedan en tid tillbaks möjligt att få viktiga brev i digital form. Dels erbjuder svenska myndigheter möjligheten att få relaterad post, såsom skattebesked, via tjänsten minmyndighetspost.se och det finns även fristående aktörer som erbjuder digitala brevlådor för såväl myndighetspost som generella digitala brev, exempelvis aktören Kivra. Nu kan svenska postmottagare få ytterligare ett alternativ då Postnord skickat in en ansökan till Skatteverket om att få erbjuda just digitala brevlådor.

Enligt Postnords pressmeddelande vill företaget erbjuda digital brevlåda för att ge användarna friheten att välja den postform som passar dem bäst. Lösningen ska låta användaren välja hur denna vill få post i olika sammanhang, fysisk eller digital. Tjänsten ska administreras via en app som ska lanseras i höst.

Det är väl ingen högoddsare att anta att reaktionerna inledningsvis kommer domineras av olika skämt relaterade till misslyckanden med att leverera digitalt också, men att Postnords kunder får chansen att välja det mer miljövänliga digitala alternativet för vissa brevförsändelser är enbart en positiv utveckling. Hur bra det kommer fungera återstår att se senare i år.

Använder du de existerande digitala brevlådorna, och kan du tänka dig att testa på Postnords variant när den blir tillgänglig?

Källa: Postnord

Kommentarer
14 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?