Postnord vill erbjuda digitala brevlådor

Utöver att leverera fysiska brev och paket vill nu postoperatören Postnord även tillhandahålla tjänster för digitala brevlådor.

Postnord har inte haft det lätt de senaste åren där de flesta nyheter kring företaget handlat om svårigheter med paketleveranser, och importtullar för kinesiska webbhandlare. Men den senaste nyheten runt företaget har inget med fysiska paket att göra, istället vill företaget erbjuda kunder digitala brevlådor.

Det är sedan en tid tillbaks möjligt att få viktiga brev i digital form. Dels erbjuder svenska myndigheter möjligheten att få relaterad post, såsom skattebesked, via tjänsten minmyndighetspost.se och det finns även fristående aktörer som erbjuder digitala brevlådor för såväl myndighetspost som generella digitala brev, exempelvis aktören Kivra. Nu kan svenska postmottagare få ytterligare ett alternativ då Postnord skickat in en ansökan till Skatteverket om att få erbjuda just digitala brevlådor.

Enligt Postnords pressmeddelande vill företaget erbjuda digital brevlåda för att ge användarna friheten att välja den postform som passar dem bäst. Lösningen ska låta användaren välja hur denna vill få post i olika sammanhang, fysisk eller digital. Tjänsten ska administreras via en app som ska lanseras i höst.

Det är väl ingen högoddsare att anta att reaktionerna inledningsvis kommer domineras av olika skämt relaterade till misslyckanden med att leverera digitalt också, men att Postnords kunder får chansen att välja det mer miljövänliga digitala alternativet för vissa brevförsändelser är enbart en positiv utveckling. Hur bra det kommer fungera återstår att se senare i år.

Använder du de existerande digitala brevlådorna, och kan du tänka dig att testa på Postnords variant när den blir tillgänglig?

Källa: Postnord

Kommentarer
14 svar

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.

Swedbank verkar inte ha någon brådska att ge stöd åt populära tjänster som Apple Pay. Nu släpper banken en egen app för mobila betalningar, endast för Android-mobiler.

Skotillverkaren Nike är aktuella med ett par självsnörande skor, Adapt BB. Utöver att skorna snörar sig själv i sann Marty McFly-anda har skorna en app för att justera en del av funktionerna.

Det som många anser vara det fulaste batterifodralet i historien har kommit åter, nämligen Apple Smart Battery Case som nu finns tillgängligt för den senaste generationen Iphone-modeller.

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.