Så mycket vet vi om teknikläckor

Förra veckan hade vi ett quiz om läckor och intrång inom teknikvärlden, och här är resultaten.

Med anledning av den nya dataskyddslagen GDPR handlade förra veckans quiz om dataintrång och läckor inom teknikvärlden. 177 personer svarade, och resultatet fördelar sig så här:

Den klurigaste frågan: Även Dropbox råkade ut för ett liknande inbrott som Linkedin, men följderna blev mildare. Varför?
Rätt svar: Dropbox lösenord var bättre skyddade, och en större andel användare bytte lösenord.

Få visste varför Dropbox klarade sig bättre än Linkedin.

Den lättaste frågan: En läcka hos Adobe 2013 var allvarlig både för företagets användare och Adobe själva. Vad var det som stals?
Rätt svar: Användarnamn, lösenord, kreditkortsinformation samt källkod till Adobe-mjukvara.

Många visste vad som stals från Adobe.

Har du missat förra veckans quiz? Gör det här vettja!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
11 svar

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.