Så mycket vet vi om teknikläckor

Förra veckan hade vi ett quiz om läckor och intrång inom teknikvärlden, och här är resultaten.

Med anledning av den nya dataskyddslagen GDPR handlade förra veckans quiz om dataintrång och läckor inom teknikvärlden. 177 personer svarade, och resultatet fördelar sig så här:

Den klurigaste frågan: Även Dropbox råkade ut för ett liknande inbrott som Linkedin, men följderna blev mildare. Varför?
Rätt svar: Dropbox lösenord var bättre skyddade, och en större andel användare bytte lösenord.

Få visste varför Dropbox klarade sig bättre än Linkedin.

Den lättaste frågan: En läcka hos Adobe 2013 var allvarlig både för företagets användare och Adobe själva. Vad var det som stals?
Rätt svar: Användarnamn, lösenord, kreditkortsinformation samt källkod till Adobe-mjukvara.

Många visste vad som stals från Adobe.

Har du missat förra veckans quiz? Gör det här vettja!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
11 svar

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.