Så mycket vet vi om teknikläckor

Förra veckan hade vi ett quiz om läckor och intrång inom teknikvärlden, och här är resultaten.

Med anledning av den nya dataskyddslagen GDPR handlade förra veckans quiz om dataintrång och läckor inom teknikvärlden. 177 personer svarade, och resultatet fördelar sig så här:

Den klurigaste frågan: Även Dropbox råkade ut för ett liknande inbrott som Linkedin, men följderna blev mildare. Varför?
Rätt svar: Dropbox lösenord var bättre skyddade, och en större andel användare bytte lösenord.

Få visste varför Dropbox klarade sig bättre än Linkedin.

Den lättaste frågan: En läcka hos Adobe 2013 var allvarlig både för företagets användare och Adobe själva. Vad var det som stals?
Rätt svar: Användarnamn, lösenord, kreditkortsinformation samt källkod till Adobe-mjukvara.

Många visste vad som stals från Adobe.

Har du missat förra veckans quiz? Gör det här vettja!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
11 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?