Så mycket vet vi om teknikläckor

Förra veckan hade vi ett quiz om läckor och intrång inom teknikvärlden, och här är resultaten.

Med anledning av den nya dataskyddslagen GDPR handlade förra veckans quiz om dataintrång och läckor inom teknikvärlden. 177 personer svarade, och resultatet fördelar sig så här:

Den klurigaste frågan: Även Dropbox råkade ut för ett liknande inbrott som Linkedin, men följderna blev mildare. Varför?
Rätt svar: Dropbox lösenord var bättre skyddade, och en större andel användare bytte lösenord.

Få visste varför Dropbox klarade sig bättre än Linkedin.

Den lättaste frågan: En läcka hos Adobe 2013 var allvarlig både för företagets användare och Adobe själva. Vad var det som stals?
Rätt svar: Användarnamn, lösenord, kreditkortsinformation samt källkod till Adobe-mjukvara.

Många visste vad som stals från Adobe.

Har du missat förra veckans quiz? Gör det här vettja!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
11 svar

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Det börjar dyka upp mobiler med hela 10 gigabyte primärminne, men får du något faktisk nytta i den extra mängden minne? Andreas har tittat närmare på frågan.

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.