Pixel 3 väntas i oktober, men var är flärpen?

Uppgifter om Googles kommande mobiltelefoner Pixel 3 och Pixel 3 XL vittnar om att det blir stora olikheter mellan modellerna, bland annat får bara den stora varianten en flärp.

Att Google kommer följa upp mobilerna Pixel 2 och Pixel 2 XL i höst är knappast förvånande, men nu har Bloomberg publicerat en rapport med lite detaljer om vad vi kan vänta oss. Intressant nog verkar det bli fler skillnader mellan XL-modellen och den vanliga än bara storleken.

Pixel 3 och Pixel 3 XL väntas lanseras i oktober under ett event, precis som Google gjort de senaste två åren. Enligt senaste modet just nu kommer den större av mobilerna ha en bildskärm som går nästan "från kant till kant", förutom en tunn ram nedtill. Pixel 3 XL kommer också att få en flärp på ovansidan av skärmen, där kamera och sensorer huserar. Enligt anonyma källor kommer flärpen inte vara lika bred som den på Iphone X, men istället högre. Precis som Apple verkar Google heller inte ge möjligheten att dölja flärpen i mjukvaran.

Den mindre Pixel 3 får däremot ingen flärp, och kommer designmässigt likna dagens Pixel 2 väldigt mycket. Förrra veckan publicerades också en bild på vad som påstås vara skärmskydd till Googles nya mobiler. Om de är äkta ger det en inblick i hur telefonerna kommer se ut, men som vanligt när det gäller sådana här uppgifter bör de tas med en nypa salt.

Under tiden fram till oktober väntar vi också ivrigt på att få veta något om Googles planer på en officiell Pixel-lansering i Sverige. Googles röstassistent på svenska betatestas just nu och ska släppas innan året är slut – också där pratas det om oktober. Att assistenten finns på svenska få nog ses som en grundförutsättning för att Pixel 3-telefonerna hittar hit.

Källa: Bloomberg | 9to5google

Kommentarer
2 svar

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.