Pixel 3 väntas i oktober, men var är flärpen?

Uppgifter om Googles kommande mobiltelefoner Pixel 3 och Pixel 3 XL vittnar om att det blir stora olikheter mellan modellerna, bland annat får bara den stora varianten en flärp.

Att Google kommer följa upp mobilerna Pixel 2 och Pixel 2 XL i höst är knappast förvånande, men nu har Bloomberg publicerat en rapport med lite detaljer om vad vi kan vänta oss. Intressant nog verkar det bli fler skillnader mellan XL-modellen och den vanliga än bara storleken.

Pixel 3 och Pixel 3 XL väntas lanseras i oktober under ett event, precis som Google gjort de senaste två åren. Enligt senaste modet just nu kommer den större av mobilerna ha en bildskärm som går nästan "från kant till kant", förutom en tunn ram nedtill. Pixel 3 XL kommer också att få en flärp på ovansidan av skärmen, där kamera och sensorer huserar. Enligt anonyma källor kommer flärpen inte vara lika bred som den på Iphone X, men istället högre. Precis som Apple verkar Google heller inte ge möjligheten att dölja flärpen i mjukvaran.

Den mindre Pixel 3 får däremot ingen flärp, och kommer designmässigt likna dagens Pixel 2 väldigt mycket. Förrra veckan publicerades också en bild på vad som påstås vara skärmskydd till Googles nya mobiler. Om de är äkta ger det en inblick i hur telefonerna kommer se ut, men som vanligt när det gäller sådana här uppgifter bör de tas med en nypa salt.

Under tiden fram till oktober väntar vi också ivrigt på att få veta något om Googles planer på en officiell Pixel-lansering i Sverige. Googles röstassistent på svenska betatestas just nu och ska släppas innan året är slut – också där pratas det om oktober. Att assistenten finns på svenska få nog ses som en grundförutsättning för att Pixel 3-telefonerna hittar hit.

Källa: Bloomberg | 9to5google

Kommentarer
2 svar

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.