Pixel 3 väntas i oktober, men var är flärpen?

Uppgifter om Googles kommande mobiltelefoner Pixel 3 och Pixel 3 XL vittnar om att det blir stora olikheter mellan modellerna, bland annat får bara den stora varianten en flärp.

Att Google kommer följa upp mobilerna Pixel 2 och Pixel 2 XL i höst är knappast förvånande, men nu har Bloomberg publicerat en rapport med lite detaljer om vad vi kan vänta oss. Intressant nog verkar det bli fler skillnader mellan XL-modellen och den vanliga än bara storleken.

Pixel 3 och Pixel 3 XL väntas lanseras i oktober under ett event, precis som Google gjort de senaste två åren. Enligt senaste modet just nu kommer den större av mobilerna ha en bildskärm som går nästan "från kant till kant", förutom en tunn ram nedtill. Pixel 3 XL kommer också att få en flärp på ovansidan av skärmen, där kamera och sensorer huserar. Enligt anonyma källor kommer flärpen inte vara lika bred som den på Iphone X, men istället högre. Precis som Apple verkar Google heller inte ge möjligheten att dölja flärpen i mjukvaran.

Den mindre Pixel 3 får däremot ingen flärp, och kommer designmässigt likna dagens Pixel 2 väldigt mycket. Förrra veckan publicerades också en bild på vad som påstås vara skärmskydd till Googles nya mobiler. Om de är äkta ger det en inblick i hur telefonerna kommer se ut, men som vanligt när det gäller sådana här uppgifter bör de tas med en nypa salt.

Under tiden fram till oktober väntar vi också ivrigt på att få veta något om Googles planer på en officiell Pixel-lansering i Sverige. Googles röstassistent på svenska betatestas just nu och ska släppas innan året är slut – också där pratas det om oktober. Att assistenten finns på svenska få nog ses som en grundförutsättning för att Pixel 3-telefonerna hittar hit.

Källa: Bloomberg | 9to5google

Kommentarer
2 svar

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.

Swedbank verkar inte ha någon brådska att ge stöd åt populära tjänster som Apple Pay. Nu släpper banken en egen app för mobila betalningar, endast för Android-mobiler.

Skotillverkaren Nike är aktuella med ett par självsnörande skor, Adapt BB. Utöver att skorna snörar sig själv i sann Marty McFly-anda har skorna en app för att justera en del av funktionerna.

Det som många anser vara det fulaste batterifodralet i historien har kommit åter, nämligen Apple Smart Battery Case som nu finns tillgängligt för den senaste generationen Iphone-modeller.

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.