Pixel 3 väntas i oktober, men var är flärpen?

Uppgifter om Googles kommande mobiltelefoner Pixel 3 och Pixel 3 XL vittnar om att det blir stora olikheter mellan modellerna, bland annat får bara den stora varianten en flärp.

Att Google kommer följa upp mobilerna Pixel 2 och Pixel 2 XL i höst är knappast förvånande, men nu har Bloomberg publicerat en rapport med lite detaljer om vad vi kan vänta oss. Intressant nog verkar det bli fler skillnader mellan XL-modellen och den vanliga än bara storleken.

Pixel 3 och Pixel 3 XL väntas lanseras i oktober under ett event, precis som Google gjort de senaste två åren. Enligt senaste modet just nu kommer den större av mobilerna ha en bildskärm som går nästan "från kant till kant", förutom en tunn ram nedtill. Pixel 3 XL kommer också att få en flärp på ovansidan av skärmen, där kamera och sensorer huserar. Enligt anonyma källor kommer flärpen inte vara lika bred som den på Iphone X, men istället högre. Precis som Apple verkar Google heller inte ge möjligheten att dölja flärpen i mjukvaran.

Den mindre Pixel 3 får däremot ingen flärp, och kommer designmässigt likna dagens Pixel 2 väldigt mycket. Förrra veckan publicerades också en bild på vad som påstås vara skärmskydd till Googles nya mobiler. Om de är äkta ger det en inblick i hur telefonerna kommer se ut, men som vanligt när det gäller sådana här uppgifter bör de tas med en nypa salt.

Under tiden fram till oktober väntar vi också ivrigt på att få veta något om Googles planer på en officiell Pixel-lansering i Sverige. Googles röstassistent på svenska betatestas just nu och ska släppas innan året är slut – också där pratas det om oktober. Att assistenten finns på svenska få nog ses som en grundförutsättning för att Pixel 3-telefonerna hittar hit.

Källa: Bloomberg | 9to5google

Kommentarer
2 svar

Nu har 99 fått in Apples Iphone XR till testlabbet. Ida berättar mer om telefonen och vårt kommande test från studion.

Undrar du vad man ska ha en Apple Pencil till? Bandet Muse anlitade Kyle Lambert för att skapa material till deras nya album Simulation Theory – vilket han gjort med en Apple Pencil och en Ipad Pro.

Medlemmen Bjorsi har introducerat många till Kronaby-klockorna i forumet, vilket även ledde till diskussion om hur smart en smartklocka måste vara. Nyfiken? In och diskutera!

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Amazon har kopplat ett stadigt grepp om den amerikanska marknaden för smarta högtalare, men konkurrensen är stenhård.

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.