Withings släpper nya produkter i år

Withings-grundaren Eric Carreel har nu köpt tillbaka verksamheten från Nokia och planerar att återlansera företaget under året med nya produkter.

Nokia lämnar nu satsningen på digitala hälsoprodukter bakom sig. Divisionen tillsammans med 200 anställda är nu tillbaka i händerna på Eric Carreel, en av grundarna till det franska företaget Withings som Nokia köpte 2016.

Carreel planerar att återlansera företaget Withings till slutet av året och kommer då med nya produkter som fokuserar på förebyggande hälsa. Withings blev kända för sina uppkopplade vågar, men har också expanderat med smarta klockor, temperaturmätare, blodtrycksmätare, sömnmätare och kameror för hemmet. Han säger i ett uttalande:

"Jag är glad över att börja jobba igen med de strålande arbetsgrupper som gjorde varumärket till en så stor framgång. Vi har en spännande utmaning framför oss medan vi fortsätter att driva gränserna för ansluten hälsa framåt."

Withings uttalade fokus på att förebygga hälsoproblem låter som att nuvarande produktportfölj kommer att finnas kvar med appen Health Mate i centrum. Carreel igen:

"Vi håller ännu på att upptäcka vad ansluten hälsa kan ge människor. Från och med nu måste vi koncentrera våra ansträngningar till att utveckla verktyg kapabla till avancerade mätningar och tillhörande tjänster som kan bidra till att förhindra kroniska hälsoförhållanden. Dagens teknik gör det möjligt att föreställa sig lösningar som ger fördelar till miljontals människors liv, och vår ambition är att se till att vi, som Withings, leder vägen framåt med tekniska framsteg och intuitiv design."

Ambitionerna finns alltså där, det återstår däremot att se om Withings klarar den ekonomiska biten. Nokia klarade uppenbarligen inte av att göra hälsoavdelningen lönsam.

Några detaljer kring hur mycket Nokia sålde verksamheten för är inte kända. Det finns heller inget om hur Withings kommer att finansieras. Känt däremot är att Withings kommer att vara baserade i Paris, Frankrike men också ha verksamhet i USA och Asien.

Källa: Techcrunch

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.