Withings släpper nya produkter i år

Withings-grundaren Eric Carreel har nu köpt tillbaka verksamheten från Nokia och planerar att återlansera företaget under året med nya produkter.

Nokia lämnar nu satsningen på digitala hälsoprodukter bakom sig. Divisionen tillsammans med 200 anställda är nu tillbaka i händerna på Eric Carreel, en av grundarna till det franska företaget Withings som Nokia köpte 2016.

Carreel planerar att återlansera företaget Withings till slutet av året och kommer då med nya produkter som fokuserar på förebyggande hälsa. Withings blev kända för sina uppkopplade vågar, men har också expanderat med smarta klockor, temperaturmätare, blodtrycksmätare, sömnmätare och kameror för hemmet. Han säger i ett uttalande:

"Jag är glad över att börja jobba igen med de strålande arbetsgrupper som gjorde varumärket till en så stor framgång. Vi har en spännande utmaning framför oss medan vi fortsätter att driva gränserna för ansluten hälsa framåt."

Withings uttalade fokus på att förebygga hälsoproblem låter som att nuvarande produktportfölj kommer att finnas kvar med appen Health Mate i centrum. Carreel igen:

"Vi håller ännu på att upptäcka vad ansluten hälsa kan ge människor. Från och med nu måste vi koncentrera våra ansträngningar till att utveckla verktyg kapabla till avancerade mätningar och tillhörande tjänster som kan bidra till att förhindra kroniska hälsoförhållanden. Dagens teknik gör det möjligt att föreställa sig lösningar som ger fördelar till miljontals människors liv, och vår ambition är att se till att vi, som Withings, leder vägen framåt med tekniska framsteg och intuitiv design."

Ambitionerna finns alltså där, det återstår däremot att se om Withings klarar den ekonomiska biten. Nokia klarade uppenbarligen inte av att göra hälsoavdelningen lönsam.

Några detaljer kring hur mycket Nokia sålde verksamheten för är inte kända. Det finns heller inget om hur Withings kommer att finansieras. Känt däremot är att Withings kommer att vara baserade i Paris, Frankrike men också ha verksamhet i USA och Asien.

Källa: Techcrunch

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Det börjar dyka upp mobiler med hela 10 gigabyte primärminne, men får du något faktisk nytta i den extra mängden minne? Andreas har tittat närmare på frågan.

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.