Withings släpper nya produkter i år

Withings-grundaren Eric Carreel har nu köpt tillbaka verksamheten från Nokia och planerar att återlansera företaget under året med nya produkter.

Nokia lämnar nu satsningen på digitala hälsoprodukter bakom sig. Divisionen tillsammans med 200 anställda är nu tillbaka i händerna på Eric Carreel, en av grundarna till det franska företaget Withings som Nokia köpte 2016.

Carreel planerar att återlansera företaget Withings till slutet av året och kommer då med nya produkter som fokuserar på förebyggande hälsa. Withings blev kända för sina uppkopplade vågar, men har också expanderat med smarta klockor, temperaturmätare, blodtrycksmätare, sömnmätare och kameror för hemmet. Han säger i ett uttalande:

"Jag är glad över att börja jobba igen med de strålande arbetsgrupper som gjorde varumärket till en så stor framgång. Vi har en spännande utmaning framför oss medan vi fortsätter att driva gränserna för ansluten hälsa framåt."

Withings uttalade fokus på att förebygga hälsoproblem låter som att nuvarande produktportfölj kommer att finnas kvar med appen Health Mate i centrum. Carreel igen:

"Vi håller ännu på att upptäcka vad ansluten hälsa kan ge människor. Från och med nu måste vi koncentrera våra ansträngningar till att utveckla verktyg kapabla till avancerade mätningar och tillhörande tjänster som kan bidra till att förhindra kroniska hälsoförhållanden. Dagens teknik gör det möjligt att föreställa sig lösningar som ger fördelar till miljontals människors liv, och vår ambition är att se till att vi, som Withings, leder vägen framåt med tekniska framsteg och intuitiv design."

Ambitionerna finns alltså där, det återstår däremot att se om Withings klarar den ekonomiska biten. Nokia klarade uppenbarligen inte av att göra hälsoavdelningen lönsam.

Några detaljer kring hur mycket Nokia sålde verksamheten för är inte kända. Det finns heller inget om hur Withings kommer att finansieras. Känt däremot är att Withings kommer att vara baserade i Paris, Frankrike men också ha verksamhet i USA och Asien.

Källa: Techcrunch

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?