Withings släpper nya produkter i år

Withings-grundaren Eric Carreel har nu köpt tillbaka verksamheten från Nokia och planerar att återlansera företaget under året med nya produkter.

Nokia lämnar nu satsningen på digitala hälsoprodukter bakom sig. Divisionen tillsammans med 200 anställda är nu tillbaka i händerna på Eric Carreel, en av grundarna till det franska företaget Withings som Nokia köpte 2016.

Carreel planerar att återlansera företaget Withings till slutet av året och kommer då med nya produkter som fokuserar på förebyggande hälsa. Withings blev kända för sina uppkopplade vågar, men har också expanderat med smarta klockor, temperaturmätare, blodtrycksmätare, sömnmätare och kameror för hemmet. Han säger i ett uttalande:

"Jag är glad över att börja jobba igen med de strålande arbetsgrupper som gjorde varumärket till en så stor framgång. Vi har en spännande utmaning framför oss medan vi fortsätter att driva gränserna för ansluten hälsa framåt."

Withings uttalade fokus på att förebygga hälsoproblem låter som att nuvarande produktportfölj kommer att finnas kvar med appen Health Mate i centrum. Carreel igen:

"Vi håller ännu på att upptäcka vad ansluten hälsa kan ge människor. Från och med nu måste vi koncentrera våra ansträngningar till att utveckla verktyg kapabla till avancerade mätningar och tillhörande tjänster som kan bidra till att förhindra kroniska hälsoförhållanden. Dagens teknik gör det möjligt att föreställa sig lösningar som ger fördelar till miljontals människors liv, och vår ambition är att se till att vi, som Withings, leder vägen framåt med tekniska framsteg och intuitiv design."

Ambitionerna finns alltså där, det återstår däremot att se om Withings klarar den ekonomiska biten. Nokia klarade uppenbarligen inte av att göra hälsoavdelningen lönsam.

Några detaljer kring hur mycket Nokia sålde verksamheten för är inte kända. Det finns heller inget om hur Withings kommer att finansieras. Känt däremot är att Withings kommer att vara baserade i Paris, Frankrike men också ha verksamhet i USA och Asien.

Källa: Techcrunch

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.