Dörrkameran Nest Hello säljs nu i Sverige

Nu finns Nest Hello, dörrklockan med inbyggd kamera, att köpa också för oss svenskar.

Google-ägda Nest säljer nu sin dörrklocka med inbyggd kamera, Nest Hello, i Sverige. Förra året började de sälja nätverkskameror och smarta röksensorer här, och nu har alltså turen kommit till ytterligare en produkt.

Dörrklockan har en inbyggd kamera med nattsyn som ger ett brett synfält så att du i Nest-appen kan se vem som står vid dörren och plingar på. Det går också att prata med personen i realtid.

Knappen gäster ska trycka på framhävs med en ljusring, men Hello har också en inbyggd sensor som känner av om någon står vid dörren så att du får en notifikation oavsett om personen faktiskt ringer på eller inte.

Hello känner också igen ansikten och ska kunna låta bli att störa dig om exempelvis en katt passerar förbi. En annan fiffig funktion är att dörrkameran kan kontrolleras via Google Home om du äger en sådan.

Bildströmmen från kameran kan du spana på via Chromecast i din tv och det går att ställa in ett standardsvar i stil med "Hej hej, jag kommer!" om du vill ha det så.

För att kunna installera Nest Hello behöver du en elansluten dörrklocka med transformator och en ljudenhet. Innan du köper bör du tänka på att lagstiftningen inte tillåter att du filmar på allmän plats. Nest Hello bör därmed inte kunna se något annat än exempelvis din inhängnade tomt.

Det går att prenumerera på tjänsten Nest Aware som inkluderar ansiktsigenkänning och möjlighet att spela in och lagra video i 30 dagar. Aware kostar mellan 5–30 dollar i månaden beroende på hur mycket video du vill spara.

Köpsugen? Surfa till Nests webbsida och klicka hem en för 2 795 kronor. I mitten av juni dyker den upp i butiker som Clas Ohlson och Elgiganten.

Kommentarer
13 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?