Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dörrkameran Nest Hello säljs nu i Sverige

Nu finns Nest Hello, dörrklockan med inbyggd kamera, att köpa också för oss svenskar.

Google-ägda Nest säljer nu sin dörrklocka med inbyggd kamera, Nest Hello, i Sverige. Förra året började de sälja nätverkskameror och smarta röksensorer här, och nu har alltså turen kommit till ytterligare en produkt.

Dörrklockan har en inbyggd kamera med nattsyn som ger ett brett synfält så att du i Nest-appen kan se vem som står vid dörren och plingar på. Det går också att prata med personen i realtid.

Knappen gäster ska trycka på framhävs med en ljusring, men Hello har också en inbyggd sensor som känner av om någon står vid dörren så att du får en notifikation oavsett om personen faktiskt ringer på eller inte.

Hello känner också igen ansikten och ska kunna låta bli att störa dig om exempelvis en katt passerar förbi. En annan fiffig funktion är att dörrkameran kan kontrolleras via Google Home om du äger en sådan.

Bildströmmen från kameran kan du spana på via Chromecast i din tv och det går att ställa in ett standardsvar i stil med "Hej hej, jag kommer!" om du vill ha det så.

För att kunna installera Nest Hello behöver du en elansluten dörrklocka med transformator och en ljudenhet. Innan du köper bör du tänka på att lagstiftningen inte tillåter att du filmar på allmän plats. Nest Hello bör därmed inte kunna se något annat än exempelvis din inhängnade tomt.

Det går att prenumerera på tjänsten Nest Aware som inkluderar ansiktsigenkänning och möjlighet att spela in och lagra video i 30 dagar. Aware kostar mellan 5–30 dollar i månaden beroende på hur mycket video du vill spara.

Köpsugen? Surfa till Nests webbsida och klicka hem en för 2 795 kronor. I mitten av juni dyker den upp i butiker som Clas Ohlson och Elgiganten.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.