Dörrkameran Nest Hello säljs nu i Sverige

Nu finns Nest Hello, dörrklockan med inbyggd kamera, att köpa också för oss svenskar.

Google-ägda Nest säljer nu sin dörrklocka med inbyggd kamera, Nest Hello, i Sverige. Förra året började de sälja nätverkskameror och smarta röksensorer här, och nu har alltså turen kommit till ytterligare en produkt.

Dörrklockan har en inbyggd kamera med nattsyn som ger ett brett synfält så att du i Nest-appen kan se vem som står vid dörren och plingar på. Det går också att prata med personen i realtid.

Knappen gäster ska trycka på framhävs med en ljusring, men Hello har också en inbyggd sensor som känner av om någon står vid dörren så att du får en notifikation oavsett om personen faktiskt ringer på eller inte.

Hello känner också igen ansikten och ska kunna låta bli att störa dig om exempelvis en katt passerar förbi. En annan fiffig funktion är att dörrkameran kan kontrolleras via Google Home om du äger en sådan.

Bildströmmen från kameran kan du spana på via Chromecast i din tv och det går att ställa in ett standardsvar i stil med "Hej hej, jag kommer!" om du vill ha det så.

För att kunna installera Nest Hello behöver du en elansluten dörrklocka med transformator och en ljudenhet. Innan du köper bör du tänka på att lagstiftningen inte tillåter att du filmar på allmän plats. Nest Hello bör därmed inte kunna se något annat än exempelvis din inhängnade tomt.

Det går att prenumerera på tjänsten Nest Aware som inkluderar ansiktsigenkänning och möjlighet att spela in och lagra video i 30 dagar. Aware kostar mellan 5–30 dollar i månaden beroende på hur mycket video du vill spara.

Köpsugen? Surfa till Nests webbsida och klicka hem en för 2 795 kronor. I mitten av juni dyker den upp i butiker som Clas Ohlson och Elgiganten.

Kommentarer
13 svar

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.