Dörrkameran Nest Hello säljs nu i Sverige

Nu finns Nest Hello, dörrklockan med inbyggd kamera, att köpa också för oss svenskar.

Google-ägda Nest säljer nu sin dörrklocka med inbyggd kamera, Nest Hello, i Sverige. Förra året började de sälja nätverkskameror och smarta röksensorer här, och nu har alltså turen kommit till ytterligare en produkt.

Dörrklockan har en inbyggd kamera med nattsyn som ger ett brett synfält så att du i Nest-appen kan se vem som står vid dörren och plingar på. Det går också att prata med personen i realtid.

Knappen gäster ska trycka på framhävs med en ljusring, men Hello har också en inbyggd sensor som känner av om någon står vid dörren så att du får en notifikation oavsett om personen faktiskt ringer på eller inte.

Hello känner också igen ansikten och ska kunna låta bli att störa dig om exempelvis en katt passerar förbi. En annan fiffig funktion är att dörrkameran kan kontrolleras via Google Home om du äger en sådan.

Bildströmmen från kameran kan du spana på via Chromecast i din tv och det går att ställa in ett standardsvar i stil med "Hej hej, jag kommer!" om du vill ha det så.

För att kunna installera Nest Hello behöver du en elansluten dörrklocka med transformator och en ljudenhet. Innan du köper bör du tänka på att lagstiftningen inte tillåter att du filmar på allmän plats. Nest Hello bör därmed inte kunna se något annat än exempelvis din inhängnade tomt.

Det går att prenumerera på tjänsten Nest Aware som inkluderar ansiktsigenkänning och möjlighet att spela in och lagra video i 30 dagar. Aware kostar mellan 5–30 dollar i månaden beroende på hur mycket video du vill spara.

Köpsugen? Surfa till Nests webbsida och klicka hem en för 2 795 kronor. I mitten av juni dyker den upp i butiker som Clas Ohlson och Elgiganten.

Kommentarer
13 svar

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.