Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple TV 4K får bättre ljud

Mediaenheten Apple TV 4K och tillhörande operativsystemet TV OS förbättras och får bland annat stöd för 3d-ljud via Dolby Atmos.

Apple TV 4K får nu stöd för den nya ljudtekniken Dolby Atmos, vilket innebär att Apple TV 4K kan skicka ut tredimensionellt ljud med kompatibla högtalare. Filmerna som stöder Dolby Atmos i Itunes-affären kommer uppdateras automatiskt för att få stöd för Atmos-ljud.

Stöd för live-sport och live-nyheter läggs också till, och utöver det givna stödet i USA får TV OS även stöd från franska Canal Plus vilket antyder att ett visst fokus på Europa finns. Om vi får se livenyheter från SVT, TV4 eller andra svenska nyhetstjänster återstår däremot att se.

Single Sign-on blir nu ännu lättare och får det klämkäcka namnet Zero Sign-on. Om du har samma bredbandsleverantör som du har tv-leverantör kan samma inloggningsuppgifter användas i hemmet utan att du behöver logga in på de olika enheterna. Detta förutsätter dock att du inte använder olika leverantörer för bredband och tv.

Videosnuttarna som agerar skärmsläckare på din Apple TV kommer nu kunna visa information om vad det är för miljö som visas i videosnutten. Om du någon gång tänkt "vad är det där för urläckra isberg egentligen?" kommer du nu alltså få information om just detta. Dessutom får användaren möjlighet att växla mellan de olika scenerna, och en uppsättning imponerande nya skärmsläckare filmade från den internationella rymdstationen läggs till samlingen.

Är detta några av förbättringarna du hade hoppats på, eller saknar Apple TV eller TV OS fortfarande något som är ett krav för att du ska släppa in Apple i ditt tv-rum.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.