Ikea och Sonos förhandsvisar högtalaren Symfonisk

Ikea och Sonos ger en första glimt av sitt samarbete, och det blir en serie högtalare under namnet Symfonisk som också kan fungera som möblemang i Ikeas pragmatiska stil.

Tidigare i år avslöjade Ikea ett samarbete tillsammans med högtalartillverkaren Sonos, och nu har en prototyp från samarbetet presenterats. Satsningen har Ikea döpt till Symfonisk, och det är kort och gott en serie trådlösa högtalare för hemmet som är fullt integrerade med Sonos system.

Designen av högtalarserien är fortfarande i ett tidigt stadium, och exakt hur den kommer se ut avslöjas inte. Men en första skiss visar att Symfonisk kommer att kunna fästas på väggen med konsoler för att fungera som en hylla. Den kan också placeras under köksskåp från serien Metod, och passar också ihop med Ikeas övriga smarta hemmet-produkter så som lamporna och knapparna i Trådfri-serien.

För Sonos del är samarbetet ännu ett exempel på hur tillverkaren gör sin plattform mer tillgänglig för den stora massan. Under onsdagen visades tv-högalaren Sonos Beam upp, med ett lägre pris än de tidigare produkterna Soundbar och Soundbase. Att Symfonisk får ett lägre pris än Sonos övriga högtalare är nog säkert att säga, även om varken Ikea eller Sonos avslöjar vad serien kommer kosta. Symfonisk kommer att börja säljas under 2019.

Vad tycker du om Ikeas satsning på det smarta hemmet, med lampor, lysknappar och nu uppkopplade högtalare? För den som redan har några Sonos-produkter känns det som ett attraktivt tillägg, men kommer Symfonisk att fungera bra i praktiken? Trådfri-lamporna har fungerat ganska dåligt tillsammans med andra system som Philips Hue och Homekit, trots utlovad kompatibilitet. Den här gången är visserligen Sonos mer direkt inblandade, så det kan finnas skäl att börja planera för att möblera om hemma.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?