Ikea och Sonos förhandsvisar högtalaren Symfonisk

Ikea och Sonos ger en första glimt av sitt samarbete, och det blir en serie högtalare under namnet Symfonisk som också kan fungera som möblemang i Ikeas pragmatiska stil.

Tidigare i år avslöjade Ikea ett samarbete tillsammans med högtalartillverkaren Sonos, och nu har en prototyp från samarbetet presenterats. Satsningen har Ikea döpt till Symfonisk, och det är kort och gott en serie trådlösa högtalare för hemmet som är fullt integrerade med Sonos system.

Designen av högtalarserien är fortfarande i ett tidigt stadium, och exakt hur den kommer se ut avslöjas inte. Men en första skiss visar att Symfonisk kommer att kunna fästas på väggen med konsoler för att fungera som en hylla. Den kan också placeras under köksskåp från serien Metod, och passar också ihop med Ikeas övriga smarta hemmet-produkter så som lamporna och knapparna i Trådfri-serien.

För Sonos del är samarbetet ännu ett exempel på hur tillverkaren gör sin plattform mer tillgänglig för den stora massan. Under onsdagen visades tv-högalaren Sonos Beam upp, med ett lägre pris än de tidigare produkterna Soundbar och Soundbase. Att Symfonisk får ett lägre pris än Sonos övriga högtalare är nog säkert att säga, även om varken Ikea eller Sonos avslöjar vad serien kommer kosta. Symfonisk kommer att börja säljas under 2019.

Vad tycker du om Ikeas satsning på det smarta hemmet, med lampor, lysknappar och nu uppkopplade högtalare? För den som redan har några Sonos-produkter känns det som ett attraktivt tillägg, men kommer Symfonisk att fungera bra i praktiken? Trådfri-lamporna har fungerat ganska dåligt tillsammans med andra system som Philips Hue och Homekit, trots utlovad kompatibilitet. Den här gången är visserligen Sonos mer direkt inblandade, så det kan finnas skäl att börja planera för att möblera om hemma.

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Det börjar dyka upp mobiler med hela 10 gigabyte primärminne, men får du något faktisk nytta i den extra mängden minne? Andreas har tittat närmare på frågan.

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.