Ikea och Sonos förhandsvisar högtalaren Symfonisk

Ikea och Sonos ger en första glimt av sitt samarbete, och det blir en serie högtalare under namnet Symfonisk som också kan fungera som möblemang i Ikeas pragmatiska stil.

Tidigare i år avslöjade Ikea ett samarbete tillsammans med högtalartillverkaren Sonos, och nu har en prototyp från samarbetet presenterats. Satsningen har Ikea döpt till Symfonisk, och det är kort och gott en serie trådlösa högtalare för hemmet som är fullt integrerade med Sonos system.

Designen av högtalarserien är fortfarande i ett tidigt stadium, och exakt hur den kommer se ut avslöjas inte. Men en första skiss visar att Symfonisk kommer att kunna fästas på väggen med konsoler för att fungera som en hylla. Den kan också placeras under köksskåp från serien Metod, och passar också ihop med Ikeas övriga smarta hemmet-produkter så som lamporna och knapparna i Trådfri-serien.

För Sonos del är samarbetet ännu ett exempel på hur tillverkaren gör sin plattform mer tillgänglig för den stora massan. Under onsdagen visades tv-högalaren Sonos Beam upp, med ett lägre pris än de tidigare produkterna Soundbar och Soundbase. Att Symfonisk får ett lägre pris än Sonos övriga högtalare är nog säkert att säga, även om varken Ikea eller Sonos avslöjar vad serien kommer kosta. Symfonisk kommer att börja säljas under 2019.

Vad tycker du om Ikeas satsning på det smarta hemmet, med lampor, lysknappar och nu uppkopplade högtalare? För den som redan har några Sonos-produkter känns det som ett attraktivt tillägg, men kommer Symfonisk att fungera bra i praktiken? Trådfri-lamporna har fungerat ganska dåligt tillsammans med andra system som Philips Hue och Homekit, trots utlovad kompatibilitet. Den här gången är visserligen Sonos mer direkt inblandade, så det kan finnas skäl att börja planera för att möblera om hemma.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.