Ikea och Sonos förhandsvisar högtalaren Symfonisk

Ikea och Sonos ger en första glimt av sitt samarbete, och det blir en serie högtalare under namnet Symfonisk som också kan fungera som möblemang i Ikeas pragmatiska stil.

Tidigare i år avslöjade Ikea ett samarbete tillsammans med högtalartillverkaren Sonos, och nu har en prototyp från samarbetet presenterats. Satsningen har Ikea döpt till Symfonisk, och det är kort och gott en serie trådlösa högtalare för hemmet som är fullt integrerade med Sonos system.

Designen av högtalarserien är fortfarande i ett tidigt stadium, och exakt hur den kommer se ut avslöjas inte. Men en första skiss visar att Symfonisk kommer att kunna fästas på väggen med konsoler för att fungera som en hylla. Den kan också placeras under köksskåp från serien Metod, och passar också ihop med Ikeas övriga smarta hemmet-produkter så som lamporna och knapparna i Trådfri-serien.

För Sonos del är samarbetet ännu ett exempel på hur tillverkaren gör sin plattform mer tillgänglig för den stora massan. Under onsdagen visades tv-högalaren Sonos Beam upp, med ett lägre pris än de tidigare produkterna Soundbar och Soundbase. Att Symfonisk får ett lägre pris än Sonos övriga högtalare är nog säkert att säga, även om varken Ikea eller Sonos avslöjar vad serien kommer kosta. Symfonisk kommer att börja säljas under 2019.

Vad tycker du om Ikeas satsning på det smarta hemmet, med lampor, lysknappar och nu uppkopplade högtalare? För den som redan har några Sonos-produkter känns det som ett attraktivt tillägg, men kommer Symfonisk att fungera bra i praktiken? Trådfri-lamporna har fungerat ganska dåligt tillsammans med andra system som Philips Hue och Homekit, trots utlovad kompatibilitet. Den här gången är visserligen Sonos mer direkt inblandade, så det kan finnas skäl att börja planera för att möblera om hemma.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!